reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Dziewczyny, jak wygladaja u Was wizyty u ginekologa? Wybralyscie wizyty prywatne czy na NFZ?
Ja na NFZ
Dziewczyny, jak wygladaja u Was wizyty u ginekologa? Wybralyscie wizyty prywatne czy na NFZ?
Ja NFZ.
Stwierdziłam, że jak będę musiala długo czekać to pójdę prywatnie.
Akurat u mnie w mieście 1,5 tygodnia musze poczekać, wiec nie jest źle.

Cieszę się waszym szczęściem dziewczyny, ja niestety panikara i po mału tracę nadzieje, ze dołączę do waszego sierpniowego grona. Obecnie gdzieś jestem koło 6 tygodnia. Przybliżony termin bo tydzień temu pęcherzyk wyglądał na 5 tydzień ale z ciałem żółtym chociaż powinien być 6 tydzień. Kolejna wizyta w sobotę to dla mnie jak wieczność . Coraz częściej mam plamienia a dzisiaj pojawił się jakby śluz bardziej brązowy ni wcześniej. Jak wspominałam wcześniej jestem po 2 poronieniami i strasznie się boje.

Hej:) trochę Was podczytuję, ale nie chciałam jeszcze nic pisać, czekam na drugą wizytę ( w piątek) . Jedna już miałam w 5 tygodniu , był pęcherzyk zoltkowy więc czekam na zarodek i serduszko, teraz mam 8+0 objawy też są więc mam nadzieje ze będzie dobrze w piątek:) chętnie dołączę do prywatnego forum ! Pozdrawiam:*

Prywatnie, jutro idę na NFZ ale tylko zeby był jakiś 2 lekarz tak dla pewności. Natomiast zbyt wiele po NFZ się nie spodziewam jak mi się nie spodoba to już nie będę chodzić.

Ja się już z wami pożegnam. U mnie poronienie już się zaczęło. Na razie jestem w domu i mam nadzieję że sama się oczyszczę, wolałabym uniknąć szpitala w obecnych czasach. W czwartek kontrola i zobaczymy co lekarz postanowi. Trzymajcie się wszystkie zdrowo, rośnijcie w spokoju i życzę wam spokojnych i nudnych 9 miesięcy.
Trzymaj się. Jak byś chciała pogadać, to pisz na priv, bo wiem co czujesz 😘

reklama
Ja mam wizytę we wtorek, wydaje się, że definiująca [emoji20] przed sylwestrem jeszcze wbiłam się do ginekolog, bo złapało mnie zapalenie, zrobila mi przy okazji usg, pęcherzyk 15.8mm, pusty. We wtorek powinien mieć ponad 20mm jeśli dobrze rośnie, a to jest granica na diagnozowanie pustego jaja płodowego. Wiem, ze nie mam na nic wpływu, bo to czy coś będzie czy nie zdecydowalo się w momencie zapłodnienia, ale nie mam w sobie wiele nadziei. Tak bardzo martwi mnie brak objawów, gdyby nie beta, nie zauważyłabym różnicy od zwykłego cyklu.
Trzymaj się 😢😢😢

Do góry