reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Dziewczyny lekarz kazał mi wziąć Duphaston do końca, czyli jeszcze dwa dni. Myslicie, ze jest sens?
Powiedzialam dziś w pracy przełożonej o mojej sytuacji bo mogę trafić do szpitala w przyszłym tygodniu. Łatwo nie było i łezka się zakrecila.

Dziewczyny lekarz kazał mi wziąć Duphaston do końca, czyli jeszcze dwa dni. Myslicie, ze jest sens?
Powiedzialam dziś w pracy przełożonej o mojej sytuacji bo mogę trafić do szpitala w przyszłym tygodniu. Łatwo nie było i łezka się zakrecila.
Ja bym na twoim miejscu wzięła, dobrze pamiętam że masz w on jeszcze kontrolę ?

U mnie czegoś takiego nie było, że skierowanie..
Teoretycznie do fizjologicznego porodu nie jest potrzebne, ale lekarze wystawiają bo nigdy do końca nie wiadomo jaki będzie poród. Przynajmniej nie spotkalam się z czymś takim żeby ktoras ze znajomych takiego skierowania nie dostała

W tym temacie nie mogę narzekać, cera bez żadnych niedoskonałości obecnie. Tylko mam wrażenie, że włoski na ciele mi szybciej rosną :/

Tak, cera mi się pogorszyła. Dermatolog pozwoliła smarować pasta/maścią cynkową. Pytałam również o ten nieszczęsny olejek z drzewa herbacianego na temat którego zdania są podzielone ale nie widziała zastrzeżeń o ile jest on rozcienczony z kremem - można smarować.
Z włoskami też to zauważyłam, szybciej rosną. A i paznokcie też!

reklama
U mnie na razie spokój ale pamiętam że w poprzedniej ciazy od drugiego trymestru zaczęły się problemy skórne... spokojnie możecie stosować np żel albo tonik z kwasem laktobionowym. Mi dermatolog wtedy pozwoliła stosować skinoren, ale to chyba na późniejszym etapie ciazy.

Do góry