Liana93
Fanka BB :)
Właśnie też mnie przekonuje to ubezpieczenie. I wydaje mi się, że oni oferują najwięcej - w sensie ilosci wykrywanych chorób. Ja jestem dopiero 6t2d, więc mam jeszcze trochę czasu- ale myślałam, żeby zrobić jakoś w okolicy 11 tygodnia. O ile wszystko będzie ok, bo na ostatnim usg jeszcze nie było nic widać bo to był 4t, w czwartek idę znowu do luxmedu. A w połowie stycznia mam wizytę prywatną i jak wtedy będzie wszystko ok to będę chciała powoli zdecydować się na kiedy badania Ale myśle że właśnie w okolicach 11tc. A Ty kiedy planujesz?Ja planuje robić Nifty pro, bo jest to wersja z ubezpieczeniem. W razie fałszywie negatywnego wyniku wypłacają odszkodowanie i w razie fałszywie pozytywnego pokrywają koszty amniopunkcji. Do tego badają płód na okoliczność ponad 90 chorób i wyznaczają płeć dziecka na 99%. Dla mnie brzmi to sensownie i do tego można poznać płeć. Kiedy chcesz zrobić ten test? Ja rozmawiałam z konsultantka i teoretycznie im później tym lepiej ale ważne żeby był ukończony 10 tydzień.
Dziewczyny wracam z mojej wizyty i z OM wychodzi 5w6d a pęcherzyk wychodzi ze 5w3d... ale bije serduszko wiec lekarz mówi ze jest ok! 3 dni do tylu może być. Termin skorygowany mam na 24 sierpnia ale będzie cesarka wiec jakoś 16? trzymam kciuki za wasze fasolki.
U mnie też napewno będzie cesarka, więc też liczę na wcześnieksze rozwiazanie. Z drugim synem też miałam planowane cc i miałam tp na 26.10 a cesarke mi zrobili 16.10. Mimo że miałam późną owu i serce było jakoś blizej 7tc, ale później jakoś wszystko się skorygowało.
Hej dziewczyny, a powiedzcie mi, polecacie jakis gotowy zestaw witamin w pierwszych tygodniach ciąży??
Ja przeanalizowałam na internecie składy preparatów i wybrałam ten który wydaje mi się odpowiedni. Ja stosuje Duphavit pregna bo tam jest tez żelazo i ja np powinnam je suplementować bo ostatnią ciąże skończyłam z ogromną anemią i teraz też balansuję na granicy niedoboru. Nie jem mięsa i wydaje mi sie że to przez to. W pierwszej ciaży jeszcze jadłam wszystko i zawsze miałam wyniki idealne- jeśli chodzi o żelazo.