reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Laski, jecie sledzie? W sensie, można w ciąży? W poprzedniej nie jadlam bo bardziej ciagnelo mnie w stronę mięsa, mama zrobila jednak sałatkę i jak nie zjem to oszaleje chyba [emoji85]
Chyba można 😁😁ja bynajmniej jem i to bardzo 🤣w pierwszej ciąży objadałam się jogurtami w drugiej truskawki i czereśnie kilogramami ..co łączyło obie to to że nie ruszałam mięsa bo mnie odrzucało, ale przed ciążą jadłam. A teraz śledzie 🤔

Nie robiłam bety ...stres przez to mam 🙄przy ostatnim poronieniu biegałam na betę teraz przystopowałam ..co nie znaczy że jeszcze nie pójdę 😂u mnie z silną wolą słabiuteńko
Rozumiem.. ja też właśnie nie chce szaleć z tą betą, bo to dodatkowy stres, ale powtórzę jutro i pójdę na tą wizytę i miejmy nadzieję, że u mnie też będzie coś widać.. 🙂

Ja mam hashi, ale tarczyca 1.12. Jednak nie ciesze się za bardzo bo w poprzedniej ciazy tak skakało ze skończyłam na dawce 175 [emoji849]

Właśnie milam pytać jak u Ciebie było tsh w ciąży, bo ja wprawdzie tez mam hashi, ale dopiero po ciąży u mnie wyszło. Wiec teraz pierwsza ciąża z hashimoto - właśnie to jest najgorsze z hashi- ze nawet bez ciąży tsh lata w górę i potem w dół, a później znowu szybko w górę. A co to dopiero w ciąży ;p A poza ciąża jaka miałaś dawkę?

I tak tak ja tez 93 :) jak wszystko będzie dobrze to będzie to moje 3 dziecko 😅🤭 ale zawsze mi się marzyła trójka przed 30-stką, żeby dzieci miały się z kim bawić i nie było takiej dużej różnicy wieku. Teraz tyko czekam na usg i mam nadzieje, ze będzie ok

Laski, jecie sledzie? W sensie, można w ciąży? W poprzedniej nie jadlam bo bardziej ciagnelo mnie w stronę mięsa, mama zrobila jednak sałatkę i jak nie zjem to oszaleje chyba [emoji85]
Ja wszystkie ryby jem, ale nie surowe. Możesz z mięsa jeść wszystko, tyko musi być poddane obróbce termicznej. Ja w poprzedniej ciąży jak jeszcze nie wiedziałam ze w niej jestem, pokusiłam się u babci na zjedzenie metki cebulowej i niestety cała ciąże miałam toksoplazmozę :/ strach był, ze poronie, później ze coś będzie nie tak... i cała ciąże musiałam brać antybiotyki- 3 x dziennie w naprawdę sporej dawcę :/ lekarz myśli ze to pewnie w dużej mierze przyczyniło się do hashimoto u mnie bo 8 miesięcy brać antybiotyki to dramat dla organizmu :/

Ufff, już po wizycie. Wszystko jest ok, ciąża się rozwija, dzidzius ma już 1,5cm :) nadgonil nawet dwa dni rozbieżności między usg a om. Przyczyny plamienia nie ustaliła, zwiększyła dawkę duphastonu. Być może to jakieś wahania hormonow w terminie miesiączki (akurat wczoraj 56dzien więc to byłby idealnie drugi okres, którego nie ma). Kamień z serca 🥰
U mnie plamienia dwa delikatne zwiastowały krwiaka. Pierwsze zaraz po usg a drugie 3 dni później. Od ponad tygodnia maksymalnie sie oszczędzam i jak narazie bez plamień.

reklama
Hej, hej 😀 ja też biorę 2x dxuphaston, bo wcześniej i było puste jajo płodowe i poronienie. Ale teraz jestem dobrej myśli. Zobaczymy co powie jutro lekarz, bo tsh mialam zazwyczaj w ok olicy 2,5.
A jak u Was tarczyca?
ja choruje na Gravesa Basedowa i nadczynność tarczycy. Cała ciąże muszę być pod opieka endokrynologa.

Trzymam kciuki jutro za wszystkie wizytujące ✊✊

Do góry