3 tydzien ci wychodzi, jeśli dobrze pamiętam? Będziesz miała 1-2 zapasu po naszych doświadczeniach i będziesz mogła się uczyć na naszym błędach [emoji28]Hej, to ja pewnie jestem tu w najmłodszej ciąży, a czuje się jakbym wciąż miała gorączkę i kręci mi się cały czas w głowie, a teraz też właśnie mnie kłuje dość mocnoo jajnik, mam nadzieję, że to wszystko w porządku..
Miłego dnia [emoji8]
reklama
Pełna nadzieji
Fanka BB :)
U mnie na pewno ja biorę [emoji846] 80% przez pełny rok.Mój lekarz nie przyjmuje 4-8 stycznia dlatego ten 30.12
Dziewczyny a jakie macie podejście do urlopu macierzynskiego/ rodzicielskiego? 52 tygodnie płatne 80% wybieracie, czy Wasi mężowie coś biorą? Jak planujecie?
3 [emoji3526] nie mogę się doczekać [emoji23]
3 tydzien ci wychodzi, jeśli dobrze pamiętam? Będziesz miała 1-2 zapasu po naszych doświadczeniach i będziesz mogła się uczyć na naszym błędach [emoji28]
🤰🍼👶🏼
Ej ej ja będę rodzic pierwsza 31 lipca! [emoji1787]Ja już nawet drugi raz byłam z tym, że ja pierwsza z was mam nadzieję rodzić, bo TP na 1 sierpnia 2021
A masz suchą skórę? Ja mam i zimą jest gorzej, ale stosuję regularnie balsamy i jest dużo lepiej.Czy może ktoras z Was słyszała o swedzeniu skóry na początku ciąży? mam alergie ale na pyłki drzew na wiosnę.
laurelle
A jakie będziecie robić badania prenatalne? Na pewno to USG genetyczne, ale jakieś dodatkowe testy też? Ja będę chciała na pewno coś jeszcze zrobić, ale totalnie się na tym nie znam i nie wiem czy test Pappa, czy NIFTY czy SANCO czy co jeszcze tam jest... Jakie macie doświadczenia?
princess_88
Ja będę robić testy NIPT, coś takiego pewnie jak nifty, jest wiele opcji w różnych cenach, ja biorę ta all inclusive żeby wszystkie możliwe mutacje sprawdzili. Chce mieć spokojna głowę i cieszyć się ta moja prawdopodobnie już ostatnia ciąża poprzednia to był horror bo synek miał wysokie nt a potem tez inne problemy i miał wysokie ryzyko zespołu downa a wtedy nie było tu testów dna z krwi matki tylko amniopunkcja ale skierowania dać nie chcieli :/ i do samego porodu nie wiedzieliśmy czy będzie zdrowy czy nie. Nie życzę nikomuA jakie będziecie robić badania prenatalne? Na pewno to USG genetyczne, ale jakieś dodatkowe testy też? Ja będę chciała na pewno coś jeszcze zrobić, ale totalnie się na tym nie znam i nie wiem czy test Pappa, czy NIFTY czy SANCO czy co jeszcze tam jest... Jakie macie doświadczenia?
laurelle
Ja sie za bardzo właśnie nie znam na tych genetycznych, ale jednym z tych NIPT jest NIFTY (ten co kosztuje ok.2500 zł). Ja prawdopodobnie też to zrobie. Czytałam, że PAPPA ma mniejszą skuteczność i nie jest zbyt dokładne.Ja będę robić testy NIPT, coś takiego pewnie jak nifty, jest wiele opcji w różnych cenach, ja biorę ta all inclusive żeby wszystkie możliwe mutacje sprawdzili. Chce mieć spokojna głowę i cieszyć się ta moja prawdopodobnie już ostatnia ciąża poprzednia to był horror bo synek miał wysokie nt a potem tez inne problemy i miał wysokie ryzyko zespołu downa a wtedy nie było tu testów dna z krwi matki tylko amniopunkcja ale skierowania dać nie chcieli :/ i do samego porodu nie wiedzieliśmy czy będzie zdrowy czy nie. Nie życzę niko
Pełna nadzieji
Ja też kompletnie nie mam pojęcia na temat tych badań. Myślałam że prenatalne wystarcza [emoji2962]
reklama
Powiem ci szczerze ze nie mam pojecia, ale napewno nie jest to refundowane z ubezpieczenia. Noi tutaj nie podadza ci plci z tego badania taki psikus hihiJaka różnica !! [emoji33] u nas 2000-2500 a tam 170e... Moja siostra mieszka w Nl - Ciekawe czy można tak przyjechać i zrobić.. ale pewnie nie. Pewnie to tylko dla osób które tam mieszkają. U nas te ceny są zawrotne i aż głowa od tego boli [emoji1787]
Ja jutro, mam wrażenie że tylko ja tu nie byłam jeszcze na wizycie [emoji3] wiem, że niektóre z was pisały że i pod koniec grudnia mają, ale już tak się nie mogę doczekać swojej wizyty, że oszaleje [emoji23]
Ja tez jeszcze nie bylam. Mam 23.12.
Ja tego testu pappa to nawet nie chce na oczy widziec. W drugiej ciazy wyszlo ze nt powiekszone i straszyli chorym dzieckiem. Na szczescie synek urodzil sie sdrowiutki.
No a teraz zalezy mi na dokładnym badaniu bo 1.01 koncza 36 lat wiec i ryzyko wzrasta.