reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Hej, to ja pewnie jestem tu w najmłodszej ciąży, a czuje się jakbym wciąż miała gorączkę i kręci mi się cały czas w głowie, a teraz też właśnie mnie kłuje dość mocnoo jajnik, mam nadzieję, że to wszystko w porządku..

Miłego dnia [emoji8]
3 tydzien ci wychodzi, jeśli dobrze pamiętam? Będziesz miała 1-2 zapasu po naszych doświadczeniach i będziesz mogła się uczyć na naszym błędach [emoji28]

reklama
A jakie będziecie robić badania prenatalne? Na pewno to USG genetyczne, ale jakieś dodatkowe testy też? Ja będę chciała na pewno coś jeszcze zrobić, ale totalnie się na tym nie znam i nie wiem czy test Pappa, czy NIFTY czy SANCO czy co jeszcze tam jest... Jakie macie doświadczenia?

A jakie będziecie robić badania prenatalne? Na pewno to USG genetyczne, ale jakieś dodatkowe testy też? Ja będę chciała na pewno coś jeszcze zrobić, ale totalnie się na tym nie znam i nie wiem czy test Pappa, czy NIFTY czy SANCO czy co jeszcze tam jest... Jakie macie doświadczenia?
Ja będę robić testy NIPT, coś takiego pewnie jak nifty, jest wiele opcji w różnych cenach, ja biorę ta all inclusive żeby wszystkie możliwe mutacje sprawdzili. Chce mieć spokojna głowę i cieszyć się ta moja prawdopodobnie już ostatnia ciąża :) poprzednia to był horror bo synek miał wysokie nt a potem tez inne problemy i miał wysokie ryzyko zespołu downa a wtedy nie było tu testów dna z krwi matki tylko amniopunkcja ale skierowania dać nie chcieli :/ i do samego porodu nie wiedzieliśmy czy będzie zdrowy czy nie. Nie życzę nikomu :)

Ja będę robić testy NIPT, coś takiego pewnie jak nifty, jest wiele opcji w różnych cenach, ja biorę ta all inclusive żeby wszystkie możliwe mutacje sprawdzili. Chce mieć spokojna głowę i cieszyć się ta moja prawdopodobnie już ostatnia ciąża :) poprzednia to był horror bo synek miał wysokie nt a potem tez inne problemy i miał wysokie ryzyko zespołu downa a wtedy nie było tu testów dna z krwi matki tylko amniopunkcja ale skierowania dać nie chcieli :/ i do samego porodu nie wiedzieliśmy czy będzie zdrowy czy nie. Nie życzę niko
Ja sie za bardzo właśnie nie znam na tych genetycznych, ale jednym z tych NIPT jest NIFTY (ten co kosztuje ok.2500 zł). Ja prawdopodobnie też to zrobie. Czytałam, że PAPPA ma mniejszą skuteczność i nie jest zbyt dokładne.

reklama
Jaka różnica !! [emoji33] u nas 2000-2500 a tam 170e... Moja siostra mieszka w Nl - Ciekawe czy można tak przyjechać i zrobić.. ale pewnie nie. Pewnie to tylko dla osób które tam mieszkają. U nas te ceny są zawrotne i aż głowa od tego boli [emoji1787]
Powiem ci szczerze ze nie mam pojecia, ale napewno nie jest to refundowane z ubezpieczenia. Noi tutaj nie podadza ci plci z tego badania taki psikus hihi

Ja jutro, mam wrażenie że tylko ja tu nie byłam jeszcze na wizycie [emoji3] wiem, że niektóre z was pisały że i pod koniec grudnia mają, ale już tak się nie mogę doczekać swojej wizyty, że oszaleje [emoji23]

Ja tez jeszcze nie bylam. Mam 23.12.

Ja tego testu pappa to nawet nie chce na oczy widziec. W drugiej ciazy wyszlo ze nt powiekszone i straszyli chorym dzieckiem. Na szczescie synek urodzil sie sdrowiutki.
No a teraz zalezy mi na dokładnym badaniu bo 1.01 koncza 36 lat wiec i ryzyko wzrasta.

Do góry