reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
A tak liczyłam na jakąś ciążę bliźniaczą u nas na forum [emoji2] pewnie dlatego że sama o niej marzyłam [emoji2] 2 pieczenie upieczone na jednym ogniu. Bo jak pomyślę że miała bym 2 raz przechodzić ten stres i nerwy to grubo się zastanawiam [emoji2]
Jak byłam młodsza to też marzyły mi się bliźniaki, ale teraz jak mniej więcej wiem ile to pracy to wystarczy mi jedno przy jednym porodzie 😂 już wolę się pomęczyć drugi raz za parę lat 😂

A tak liczyłam na jakąś ciążę bliźniaczą u nas na forum [emoji2] pewnie dlatego że sama o niej marzyłam [emoji2] 2 pieczenie upieczone na jednym ogniu. Bo jak pomyślę że miała bym 2 raz przechodzić ten stres i nerwy to grubo się zastanawiam [emoji2]
U nas też była szansa na ciążę bliźniaczą co mnie przeraziło :D ale jest pojedyncza :D wg mężą z płcią męską, wg mnie z żeńską :D Mój ginekolog się dziwił, że nie stymulowałam owulacji farmakologicznie, bo były 4 szanse podobno na bobasa. Nie jestem medykiem wiec nie wiem jak to wylumaczyc fachowo :D

Ja jutro, mam wrażenie że tylko ja tu nie byłam jeszcze na wizycie 😀 wiem, że niektóre z was pisały że i pod koniec grudnia mają, ale już tak się nie mogę doczekać swojej wizyty, że oszaleje 😂
Ja już nawet drugi raz byłam :D z tym, że ja pierwsza z was mam nadzieję rodzić, bo TP na 1 sierpnia 2021 :D

W jakich tygodniach ciąży byłaś? U mnie jutro będzie 6t2d i w zależności od tego jaki artykuł przeczytam to się przejmuje, że albo za późno albo za wcześnie 😂
Ja byłam w 5tc (wg OM myślałam, że jest to 7tc, dlatego poszłam :)). No i lekarz wtedy tylko potwierdził ciążę, dał skierowanie na badania. Teraz byłam drugi raz, w 7tc dla spokoju przed świętami, żeby sprawdzic serduszko. Generalnie lekarz kazał mi przyjść w 9tc ale się uparłam, żeby przed świętami zobaczyć czy wszystko oki :)

reklama
W sumie to ja też miałam 2 [emoji2]
Jedna normalna a druga na IP.

A kolejna planowa na 4 stycznia [emoji7]
Mój lekarz nie przyjmuje 4-8 stycznia dlatego ten 30.12 :)

Dziewczyny a jakie macie podejście do urlopu macierzynskiego/ rodzicielskiego? 52 tygodnie płatne 80% wybieracie, czy Wasi mężowie coś biorą? Jak planujecie?

Do góry