reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Mnie dzisiaj bola plecy... w sumie mialam taki dzień, ze musiałam dużo jeździć samochodem żeby pozałatwiać kilka spraw. Kusi mnie żeby pójść na wizytę w przyszłym tygodniu mimo wszystko, chociaż wiem ze za wiele tam nie będzie widać

Kochana przypomnij który u Ciebie wypada tydzień? Bo juz mi wyleciało z głowy
5 tydzień i 1 dzien [emoji846]
U ginekologa będzie 5+4.
Prawie 6 tydzień więc mam nadzieję że jednak coś już zobaczy, a jeśli nie to niech chociaż mnie przyjmie jeszcze w tym roku [emoji846]

Ps. Ta wizyta na którą idę to miała być wizyta na analizę moich i męża badań. Seminogram, prolaktyna i inne hormony.... Ale się zdziwi [emoji846]

Nie wiem czy ktoras z Was się w ogóle tym interesowała, ale zmieniły się w tym roku tez zalecenia co do suplementacji żelaza u kobiet w ciazy, mianowicie PTGiP nie zaleca stosowania żelaza u kobiet u których nie ma problemów z niedokrwistoscia, ale koncerny farmaceutyczne chyba nadal puszczają suplementy z żelazem w składzie, lub po prostu na półkach nadal leza poprzednie serie tych supli. Ogolnie kupilam sobie pregne ze względu na dwie formy kwasu foliowego, ale właśnie ogarnęłam ze żelazo tez tam jest :/
Ja biorę teraz femibion 1.
Wczesniej przez 3 miesiące suplementowalam febimion 0.
Tak zalecił lekarz. Zapytam go o to żelazo w poniedziałek na wizycie [emoji846]

Jak sprawdziłam skład obydwu preparatów to 0 nie miała żelaza,ale już 1 ma 10 mg.

Ja biorę teraz femibion 1.
Wczesniej przez 3 miesiące suplementowalam febimion 0.
Tak zalecił lekarz. Zapytam go o to żelazo w poniedziałek na wizycie [emoji846]

Jak sprawdziłam skład obydwu preparatów to 0 nie miała żelaza,ale już 1 ma 10 mg.
Generalnie wg najnowszych wytycznych jeśli nie ma problemów zdrowotnych kobieta ciężarna nie musi suplementować preparatów żelaza. Najważniejsze dla nas na ta chwilę to jod 200, Wit D 2000 i kwas foliowy najlepiej w formie folianów łatwo przyswajalnych ;)Ale wiadomo najlepiej jak coś lekarz dobierze chodź wiadomo jak oni zmieniają zdanie po wizytach przedstawicieli 🤣 ja jeszcze omege suplementuje bo nie jem ryb 😊

Powiedziałam dziś kierownikowi o ciąży, kamień spadł mi z serca jak powiedział że mam się niczym nie przejmować 🤩 No a mój 4 latek, który teoretycznie nie wiedział o ciąży powiedział babci że będzie starszym bratem 🤣 nie mam pojęcia skąd to wie , chyba usłyszał coś przez przypadek od nas🤣

reklama
Do góry