reklama
M
madziejkaa359
Gość
Kochana przypomnij który u Ciebie wypada tydzień? Bo juz mi wyleciało z głowyOdebrałam moja 3 bete! Piękny duży przyrost! Od tej pory koniec szukania i zaglądania w internet [emoji846] czekam na poniedzialek na wizytę u lekarza [emoji846]
M
madziejkaa359
Gość
Mnie dzisiaj bola plecy... w sumie mialam taki dzień, ze musiałam dużo jeździć samochodem żeby pozałatwiać kilka spraw. Kusi mnie żeby pójść na wizytę w przyszłym tygodniu mimo wszystko, chociaż wiem ze za wiele tam nie będzie widać
Pełna nadzieji
Fanka BB :)
5 tydzień i 1 dzien [emoji846]Kochana przypomnij który u Ciebie wypada tydzień? Bo juz mi wyleciało z głowy
U ginekologa będzie 5+4.
Prawie 6 tydzień więc mam nadzieję że jednak coś już zobaczy, a jeśli nie to niech chociaż mnie przyjmie jeszcze w tym roku [emoji846]
Ps. Ta wizyta na którą idę to miała być wizyta na analizę moich i męża badań. Seminogram, prolaktyna i inne hormony.... Ale się zdziwi [emoji846]
Pełna nadzieji
Pomysł świetny! [emoji846]Byłoby super, gdyby na pierwszej stronie wątku zostały zebrane informacje o nas, np.
nick, wiek, ostatnia miesiączka, przewidywana data porodu, ile mamy dzieci, jakie doświadczenia za sobą.
Tylko czy teraz się da na 1 stronie dodać post?
Pełna nadzieji
Ja biorę teraz femibion 1.Nie wiem czy ktoras z Was się w ogóle tym interesowała, ale zmieniły się w tym roku tez zalecenia co do suplementacji żelaza u kobiet w ciazy, mianowicie PTGiP nie zaleca stosowania żelaza u kobiet u których nie ma problemów z niedokrwistoscia, ale koncerny farmaceutyczne chyba nadal puszczają suplementy z żelazem w składzie, lub po prostu na półkach nadal leza poprzednie serie tych supli. Ogolnie kupilam sobie pregne ze względu na dwie formy kwasu foliowego, ale właśnie ogarnęłam ze żelazo tez tam jest :/
Wczesniej przez 3 miesiące suplementowalam febimion 0.
Tak zalecił lekarz. Zapytam go o to żelazo w poniedziałek na wizycie [emoji846]
Jak sprawdziłam skład obydwu preparatów to 0 nie miała żelaza,ale już 1 ma 10 mg.
angelusia
Zaangażowana w BB
Generalnie wg najnowszych wytycznych jeśli nie ma problemów zdrowotnych kobieta ciężarna nie musi suplementować preparatów żelaza. Najważniejsze dla nas na ta chwilę to jod 200, Wit D 2000 i kwas foliowy najlepiej w formie folianów łatwo przyswajalnych Ale wiadomo najlepiej jak coś lekarz dobierze chodź wiadomo jak oni zmieniają zdanie po wizytach przedstawicieli ja jeszcze omege suplementuje bo nie jem rybJa biorę teraz femibion 1.
Wczesniej przez 3 miesiące suplementowalam febimion 0.
Tak zalecił lekarz. Zapytam go o to żelazo w poniedziałek na wizycie [emoji846]
Jak sprawdziłam skład obydwu preparatów to 0 nie miała żelaza,ale już 1 ma 10 mg.
Powiedziałam dziś kierownikowi o ciąży, kamień spadł mi z serca jak powiedział że mam się niczym nie przejmować No a mój 4 latek, który teoretycznie nie wiedział o ciąży powiedział babci że będzie starszym bratem nie mam pojęcia skąd to wie , chyba usłyszał coś przez przypadek od nas
reklama
Czesc dziewczyny
Mogę dołączyć?
Termin na 2.8.2021
Mogę dołączyć?
Termin na 2.8.2021