reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

A ja nie lubię tej całej mamy ginekolog... a taki segregator to sobie kupię w papierniczym i sama zorganizuję, nie będę nikomu nabijać kabzy ;)
Ja mam obojętny stosunek do niej, , ale akurat ten segregator jest dla mnie strzałem w dziesiątkę i wole wydać sześć dyszek i mieć wszystko w ladzie niz bawić się w składanie tego wszystkiego sama. :D

reklama
I z jakiego roku, bo niestety stare publikacje mogą być już bardzo nieaktualne
Tytuł to „W oczekiwaniu na dziecko” autor Heidi Murkoff. Ja mam wydanie ósme z roku 2018, książka jest zgodna z aktualnymi informacjami. Bardzo polecam. Ja też szukając informacji, szukam publikacji po angielsku, tak najszybciej można znaleźć aktualne informacje.

Nie wiem czy ktoras z Was się w ogóle tym interesowała, ale zmieniły się w tym roku tez zalecenia co do suplementacji żelaza u kobiet w ciazy, mianowicie PTGiP nie zaleca stosowania żelaza u kobiet u których nie ma problemów z niedokrwistoscia, ale koncerny farmaceutyczne chyba nadal puszczają suplementy z żelazem w składzie, lub po prostu na półkach nadal leza poprzednie serie tych supli. Ogolnie kupilam sobie pregne ze względu na dwie formy kwasu foliowego, ale właśnie ogarnęłam ze żelazo tez tam jest :/

Dostałam segregator mg przy poprzedniej ciąży. I tak skończyłam na swojej teczce pomimo wizyt co 4 tyg później co 2 tyg.ktg co dziennie i kilku wizyt w szpitalu. Osobiście mnie nie urzekł sam segregator, poreczniej mi było z mniejszą teczka chodzić, a dziewczyny na poczekalni widziałam miały i mg, ale też i swoje segregatory mniejsze też nosiły. ale jej wpisy na blogu sobie przejrzałam wtedy. Ogólnie 60 dych nie majątek

Dostałam segregator mg przy poprzedniej ciąży. I tak skończyłam na swojej teczce pomimo wizyt co 4 tyg później co 2 tyg.ktg co dziennie i kilku wizyt w szpitalu. Osobiście mnie nie urzekł sam segregator, poreczniej mi było z mniejszą teczka chodzić, a dziewczyny na poczekalni widziałam miały i mg, ale też i swoje segregatory mniejsze też nosiły. ale jej wpisy na blogu sobie przejrzałam wtedy. Ogólnie 60 dych nie majątek
Nie wiem dlaczego skrot mg zawsze kojarzy mi się z Magdą Gessler [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ja tez zamówiłam sobie ten segregator 😊
Dziewczyny, ja wczoraj byłam na usg. Jest pęcherzyk, dobrze zagnieżdżony ale narazie za wczesna ciąża żeby coś więcej widać 🤍 15.12 kolejne usg i już wtedy będzie słychać serduszko 😍😍
Super, ja tez mam 15.12 wizytę :) , który tydzień u Ciebie jest teraz?

reklama
Do góry