reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Hej, czytam o dylematach kiedy powiedziec o ciazy... W sierpniu w 8 tyg nagle dostalam okres- puste jajo i po ciąży. Moja koleżanka po badaniu w 12 tyg juz nie byla w ciąży tylko ze teraz nie wiadomo. Ja bym czekala do 12 tyg i wtedy albo od razu zwolnienie albo praca. W pierwszej ciąży peacowalam do 7 miesiaca bo lubilam pracę ale po powrocie nikt nie dziękował, slabe zadania mi dali, nukt nie pamietal ze kilka lat pracowałam

reklama
Beta zawsze da Ci pewny wynik:) mi pierwszy test wyszedl negatywny drugi bardzo blady, wiec poszłam na bete i wszystko było jasne, wiec jak masz możliwość skoczyć to wydaje mi się ze nie ma co się bawić w testy
Mi 1 test wyszedł od razu z dość intensywna ciemna kreska... A robiony był 3 dni przed spodziewana miesiączka.

Poleciałam na bete rano dziewczyny - nie wytrzymałam [emoji85][emoji85]

Hej, czytam o dylematach kiedy powiedziec o ciazy... W sierpniu w 8 tyg nagle dostalam okres- puste jajo i po ciąży. Moja koleżanka po badaniu w 12 tyg juz nie byla w ciąży tylko ze teraz nie wiadomo. Ja bym czekala do 12 tyg i wtedy albo od razu zwolnienie albo praca. W pierwszej ciąży peacowalam do 7 miesiaca bo lubilam pracę ale po powrocie nikt nie dziękował, slabe zadania mi dali, nukt nie pamietal ze kilka lat pracowałam
Aż mi słabo jak czytam takie coś [emoji22] współczuję bardzo.
A udało się od tamtego czasu??

Ja mam takie głupie uczucie, że jak komuś powiemy, to czar pryśnie... czekam na wizytę i może po wizycie zaczniemy informować.

Aż mi słabo jak czytam takie coś [emoji22] współczuję bardzo.
A udało się od tamtego czasu??
Dlatego ja wychodzę z założenia ze o takich rzeczach nie powinno/nie trzeba mówić kobietom w ciąży bo od razu pojawiają się czarne scenariusze... ja w pierwszej ciazy nie czytałam nic oprócz rzeczy które pomogłyby mi zrozumieć zmiany jakie zachodzą w ciele i te które dotyczą rozwoju dziecka i byłam o wiele spokojniejsza niz teraz.

A tak z innej beczki to zamówiłam sobie segregator ciążowy od mamyginekolog który mega ułatwił mi życie w ostatniej ciąży [emoji85]

A tak z innej beczki to zamówiłam sobie segregator ciążowy od mamyginekolog który mega ułatwił mi życie w ostatniej ciąży [emoji85]
A co jest w tym segregatorze?
Ja dzis robiłam wszystkie zlecone badania krwi i moczu. Ciąże prowadzę prywatnie ale rownolegle w medicover w ramach pakietu z pracy i tam mogę robić wszystkie badania, usg itp za darmo :) szkoda tylko ze w Medicover nie ma ginekologa z prawdziwego zdarzenia któremu bym zaufała :) opinie maja średnie dlatego i tak prywatnie chodzę :)

reklama
A ja jestem tego zdania, że wlsnie trzeba myśleć pozytywnie i ciążę można stracić nie tylko na początku Ale również przy samym porodzie lub w połowie albo pod koniec i jeżeli ma się tak stać to się tak stanie. Te, które nie chce mówić niech nie mówią ale proszę was nie nakrecajcie się na najgorsze bo ile można tak żyć w obawie, że A może coś się stanie. Nic się nie stanie urodziny zdrowe bobaski i tego wam życzę oraz mniej stresu :*

Do góry