reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ale powiedziałaś że masz pozytywny i jesteś w ciąży i chcesz potwierdzić? Bo oni wtedy muszą Cię szybciej przyjąć i nawet na NFZ musi się znaleźć szybszy termin 😂
Ja też dziś rozmawiałam z panią w rejestracji i powiedziała mi, że muszą zapewnić pacjentce szybsza wizytę tylko wtedy, gdy ma zaświadczenie od lekarza o ciąży lub założona kartę ciąży. W innym przypadku termin na koniec stycznia. Pani mówiła, że każda kobieta aby dostać się do gina mogłaby powiedzieć że jest w ciąży. Na moje pytanie skąd mam wziąć potwierdzenie skoro nie mogę dostać się do lekarza, pani odpowiedziała, że prywatnie. O tym żeby dostać się do przychodni przyszpitalnej można tylko pomarzyć. Jak zawsze nasza służba zdrowia jest niezawodna 😕

Ja też dziś rozmawiałam z panią w rejestracji i powiedziała mi, że muszą zapewnić pacjentce szybsza wizytę tylko wtedy, gdy ma zaświadczenie od lekarza o ciąży lub założona kartę ciąży. W innym przypadku termin na koniec stycznia. Pani mówiła, że każda kobieta aby dostać się do gina mogłaby powiedzieć że jest w ciąży. Na moje pytanie skąd mam wziąć potwierdzenie skoro nie mogę dostać się do lekarza, pani odpowiedziała, że prywatnie. O tym żeby dostać się do przychodni przyszpitalnej można tylko pomarzyć. Jak zawsze nasza służba zdrowia jest niezawodna 😕
O matko :( co za parodia. Wygląda na to, że trzeba się po prostu zapisać na NFZ na jakiś miesiąc i koniecznie zajść/być już wtedy w ciąży. No przecież to takie proste!

O matko :( co za parodia. Wygląda na to, że trzeba się po prostu zapisać na NFZ na jakiś miesiąc i koniecznie zajść/być już wtedy w ciąży. No przecież to takie proste!
No dokładnie! Zastanawiam się czy nie zapisać się nawet tak po prostu do tej lekarki koło szpitala, żeby w razie czego mnie znała :D na pewno nie będzie to mój pierwszy lekarz, bo na koniec stycznia to ja będę koło 15tc.

Mam wyniki! Moja pierwsza
Beta 1449 U/l
Oczywiście jest to inna jednostka niż wszędzie w internetach (😂) ale wg zalaczonej 'legendy' wynik jest w przedziale na 5 tydzień.
Czy któraś z Was może się wypowiedzieć dla porównania jak Wy macie? Macie U/l czy miU/ml czy jakoś jeszcze inaczej.
Co myślicie, powtórzyć w czwartek czy lepiej w piatek?

Beta 1449 U/l
Oczywiście jest to inna jednostka niż wszędzie w internetach ([emoji23]) ale wg zalaczonej 'legendy' wynik jest w przedziale na 5 tydzień.
Czy któraś z Was może się wypowiedzieć dla porównania jak Wy macie? Macie U/l czy miU/ml czy jakoś jeszcze inaczej.
Po przekonwertowaniu to wychodzi chyba tyle samo co miu/ml o ile dobrze pamiętam ale jeżeli się mylę to niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu. Ja dziewczyny chyba na chwile się wyłączam, mam jakieś mieszanie uczucia co do obecnego stanu :(

Ma
Beta 1449 U/l
Oczywiście jest to inna jednostka niż wszędzie w internetach (😂) ale wg zalaczonej 'legendy' wynik jest w przedziale na 5 tydzień.

To chyba coś podobnego do mnie bo ja ostatni raz odebrałam wynik w podobnych jednostkach 😃 mianowicie IU/L.
Ja bym poszła na kolejne sprawdzenie w czwartek. Czyli po 2 dniach 🙂

reklama
Do góry