reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Miałam dzisiaj pierwsze badanie usg i bardzo mnie dr zmartwiła... Mam sporego krwiaka pozakosmowkowego, co ponoć grozi poronieniem !!! Miała któraś taki przypadek i wszystko skończyło się dobrze ? Bardzo proszę o jakieś słowa otuchy !!
A jakiej wielkości ten krwiak ? Przepisała Cii leki na podtrzymanie ciąży ? Też mam krwiaka i mi lekarka powiedziała że większość z nich się wchłania do 20 tygodnia. Trzeba się tylko oszczędzać i nie dźwigać.

Nie wiem czy umiem zamieścić tu posta-już próbowałam i zniknął...Już po wizycie i znów mętlik w głowie...dla przypomnienia 2 tyg temu lekarka robiąc USG ciąży 6 tyg. napisała w opisie, że ciąża nieprawidłowa gdyż widoczny mały zarodek ale brak pęcherzyka żółtkowego... Dziś poszłam potwierdzić diagnozę - już do innej lekarki i zwrot - zarodek pomimo, że ciąża z OM ma 7+6 na USG ma 8+6, słyszałam serduszko ❤️tyle, że - aby nie było za dobrze lekarka powiedziała że jest krwiak którego wcześniej nie było 😔nazwany krwiak przykosmowkowy, w opisie jest też odwarstwienie kosmówki 13x43mm....mam prośbę - możecie mi coś powiedzieć ad takiego krwiaka- czy rokowania są złe?

A jakiej wielkości ten krwiak ? Przepisała Cii leki na podtrzymanie ciąży ? Też mam krwiaka i mi lekarka powiedziała że większość z nich się wchłania do 20 tygodnia. Trzeba się tylko oszczędzać i nie dźwigać.
Nie przepisała, wydawał się duży na usg; jeszcze umówiłam się z innym lekarzem na konsultacje. Oby było tak jak piszesz, a na razie rozważam prace zdalna lub l-4 na jakiś czas. Nie wiem na ile mogę sobie w tym wypadku pozwolić

No właśnie ja tez mam stwierdzonego krwiaka i nie za bardzo wiem co to oznacza. Jedna z dziewczyn twierdzi ze większość się wchłania i trzymam się tej myśli. Idę tez do drugiego lekarza na konsultacje

Miałam krwiaka w 1 ciąży i w obecnej . Pierwsza mi obumarła. W tej miałam tez plamienia które ustały. Odkąd dowiedziałam się ze mam krwiaka przeleżałam około 2 tygodni w łóżku. Dodatkowo luteina. Byłam ostatnio na usg i krawiak nie odkleja już kosmowki i jest mniejszy. Plamienia ustały ale dalej prowadzę oszczędny tryb życia. Nie powiem bardzo się zdenerwowałam kiedy dowiedziałam się o kolejnym krwiaku w ciąży. Krwiak to nie wyrok ale trzeba na siebie uważać.

No właśnie ja tez mam stwierdzonego krwiaka i nie za bardzo wiem co to oznacza. Jedna z dziewczyn twierdzi ze większość się wchłania i trzymam się tej myśli. Idę tez do drugiego lekarza na konsultacje
Moja koleżanka miała krwiaka, co prawda całą ciążę musiała leżeć i kilka razy leżała w szpitalu z powodu krwawień, ale urodziła zdrowe dziecko.

reklama
Ja tez mam krwiaki i to dość liczne. Lekarka powiedziała że to bardzo czeste i w większości przypadków wchłania się do 20 tyg. Dostalam zalecenie oszczędnego trybu życia,dużo lezec bo w tej pozycji lepiej się wchłania, wieksza dawka duphaston i dodatkowo luteina, zakaz dźwigania i przemęczania się, wszelkich zblizen i erotycznych uniesień ☺ i stresowania . Dodatkowo zalecenie myślenia pozytywnie 😁Od tego czasu ani razu nie było plamienia ale więcej będę wiedziała po czwartkowej wizycie

Do góry