reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Kiedy powinno się iść na taką wizytę?

Tak w ogóle to chciałam się przywitać :) Mam 2 lekarzy prowadzących i termin na 31/07 według jednego i 01/08 według 2, więc jestem na pograniczu i jestem też w lipcowych mamach :)

Jednak często tematy tutaj wydają się być mi bliższe, bo tam większość dziewczyny już dawno po prenetalnych, a ja będę jedną z ostatnich więc jeśli mogę przycupnąć i u Was byłoby super :)

Pozdrawiam!
Możesz już teraz. Tylko musisz wiedzieć, że fizjoterapeutka uroginekologiczna bada Cię na pierwszej wizycie jak ginekolog, bo musi ocenić mięśnie dna miednicy itd :) cześć ćwiczeń może być przez to krępująca, ale to kwestia nastawienia.

reklama
To ja znowu odbiegnę od tematu, czy któras z Was ma w planach zrobić coś tylko i wyłącznie dla siebie w najbliższych dniach, tak żeby trochę oderwać się od codzienności czy złych myśli? Ja siedzialam od listopada w domu i właśnie postanowiłam że w ciągu tygodnia zrobie sobie odgruzowanie, u fryzjera nie pamiętam kiedy bylam[emoji85]
Psychicznie by mi się przydało bardzo, ale fizycznie to ja ledwo daje rade przetrwać poczekalnię w labie czy u ginekologa, a co dopiero fryzjer czy kosmetolog 😅😅 Ale może w drugim trymestrze, przydałoby się coś 😁

To ja znowu odbiegnę od tematu, czy któras z Was ma w planach zrobić coś tylko i wyłącznie dla siebie w najbliższych dniach, tak żeby trochę oderwać się od codzienności czy złych myśli? Ja siedzialam od listopada w domu i właśnie postanowiłam że w ciągu tygodnia zrobie sobie odgruzowanie, u fryzjera nie pamiętam kiedy bylam[emoji85]

oj tez nie pamietam kiedy byłam u fryzjera :)
liczę, że na wizycie czwartkowej będzie wszytsko dobrze ( ogromnie się martwię ) to skorzystam z L4 już. Mam bardzo stresującą pracę

Oj ja bym chciała, ale przez złe samopoczucie jestem przywiązana do łóżka. Wczoraj lepiej się czułam to poszliśmy na spacer przy morzu. Jedyna rozrywka to internet w telefonie i serial. Oczywiście jeśli mocno mnie nie mali. Czasem jest tak, że mąż odpala serial, ja siedzę z zamkniętymi oczami bo źle się czuje , ale słucham serialu, a mąż smyra mnie po plecach. Niestety na razie mój stan na więcej mi nie pozwala. Jak lepiej się czuje to lecę na spacer i zjem normalnie obiad.

Oj ja bym chciała, ale przez złe samopoczucie jestem przywiązana do łóżka. Wczoraj lepiej się czułam to poszliśmy na spacer przy morzu. Jedyna rozrywka to internet w telefonie i serial. Oczywiście jeśli mocno mnie nie mali. Czasem jest tak, że mąż odpala serial, ja siedzę z zamkniętymi oczami bo źle się czuje , ale słucham serialu, a mąż smyra mnie po plecach. Niestety na razie mój stan na więcej mi nie pozwala. Jak lepiej się czuje to lecę na spacer i zjem normalnie obiad.
Moj maz to chyba smyral mnie po plecach w poprzedniej ciąży [emoji23] nie no śmieje się, ale przy dziecku i jego pracy to zazwyczaj oboje padamy wieczorem, nawet nie pamiętam kiedy oglądaliśmy jakiś film razem... jak tylko jesteśmy razem w domu to umawiamy się ze wieczorem na pewno coś obejrzymy, ale ostatecznie nic z tego nie wychodzi :(

Psychicznie by mi się przydało bardzo, ale fizycznie to ja ledwo daje rade przetrwać poczekalnię w labie czy u ginekologa, a co dopiero fryzjer czy kosmetolog [emoji28][emoji28] Ale może w drugim trymestrze, przydałoby się coś [emoji16]
Oj Kochana, gdyby tak się dało to bym wzięła trochę tych dolegliwości od Ciebie[emoji85] pewnie już pytałam gdzies wcześniej ale w którym jesteś tygodniu? Mam nadzieje ze ten drugi trymestr juz bliżej nie dalej i będzie tylko lepieej:)

oj tez nie pamietam kiedy byłam u fryzjera :)
liczę, że na wizycie czwartkowej będzie wszytsko dobrze ( ogromnie się martwię ) to skorzystam z L4 już. Mam bardzo stresującą pracę
Koniecznie daj znać co słychać, a jak już będzie l4 to może akurat się coś uda zrobic przyjemnego:) a jak Twoje samopoczucie?

reklama
Moj maz to chyba smyral mnie po plecach w poprzedniej ciąży [emoji23] nie no śmieje się, ale przy dziecku i jego pracy to zazwyczaj oboje padamy wieczorem, nawet nie pamiętam kiedy oglądaliśmy jakiś film razem... jak tylko jesteśmy razem w domu to umawiamy się ze wieczorem na pewno coś obejrzymy, ale ostatecznie nic z tego nie wychodzi :(
Rozumiem , nie z doświadczenia własnego bo to moja pierwsza ciąża , ale mój szwagier zawsze się śmieje i mówi : korzystajcie i oglądajcie póki możecie , z dziećmi już tak łatwo nie jest. 😅

Do góry