reklama
Zauważyłam jedna rzecz u siebie, jak już wcześniej pisałam, mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, wyszedł mi za wysoki cukier +moja waga+ historia rodzinna. Od poniedziałku stosowałam zalecenia dla słodkich mam i cukier był na poziomie 80-81, wtedy też nie miałam mdłości. Wczoraj miałam mega ochotę na hotdoga z Orlenu z sosem meksykańskim więc w drodze powrotnej z pracy pozwoliłam sobie na niego, jak wróciłam do domu to zjadłam jeszcze 4 ptasie mleczka, wszystko to w godzinach 17:30-19 więc poźnawo, dziś przy mierzeniu cukru wynik 91 czyli ciut ale ponad normę (wiedziałam, że skoczy po moich "szaleństwach") ale co ciekawe wróciły też mdłości. I tak się zastanawiam czy właśnie stosowanie zaleceń dla cukrzycy ciążowej może pozwolić złagodzić te straszne mdłości, na które większość cierpi.
Czy któraś ze słodkich mam zauważyła coś podobnego u siebie?
Czy któraś ze słodkich mam zauważyła coś podobnego u siebie?
Nunia
Fanka BB :)
O ja już na nogach od 5.45 a teraz już w pracy.Dzien dobry, u mnie już koniec spania nie dość, ze zasnęłam po 24 to obudziłam się chwile po 5, a dzisiaj mam mieć egzamin - juz sama nie wiem czy to ciaza czy po prostu nerwy.
Mam nadzieje ze chociaż Wy jeszcze sobie smacznie spicie [emoji42]
Dziewczyny wczoraj to tak mi bylo niedobrze caly dzien, że nawet nic na forum nie czytałam. Nawet przez chwilę pomyślałam po co mi to wszystko
No bo jak tak mi źle na tym etapie, to jak ja dalej dam radę?
Takie myśli są najgorsze
Warto! Myśl sobie już o tym maluszku, który da Ci ten ogrom miłościO ja już na nogach od 5.45 a teraz już w pracy.
Dziewczyny wczoraj to tak mi bylo niedobrze caly dzien, że nawet nic na forum nie czytałam. Nawet przez chwilę pomyślałam po co mi to wszystko
Takie myśli są najgorsze
Na pewno nie można używać kosmetyków z retinolemDziewczyny, a co z kosmetykami w ciąży? W pierwszej nie zwracałam uwagi bo dla mnie pielęgnacja wtedy to był demakijaż, krem, jakaś maseczka, peeling. Ale od pewnego czasu testuje różne rodzaje serum i zastanawiam się czy można. Tak samo mam jakąś maseczkę z marihuaną medyczna w składzie albo jakaś pochodna (nie znam się na tym). Wiecie czy są jakieś zakazane kosmetyki lub coś ze składu?
Mana_lena
Nie martw się , ja też miałam już kilka takich załamań z powodu moim silnych mdłości 24 na dobę. Jesteśmy psychicznie wykończone przez to, ale pamiętaj , że warto. Sama mężowi płacze , że już nie dam rady. Staram się szukać sposobu na moje dolegliwości bo przestały na mnie działać migdały , imbir czy cola ( w małych ilościach ). Jedynie co mogę zjeść to jabłka i tost. Natomiast wczoraj na trochę pomogły mi lody , weszły bez problemu. Udało mi się dzięki temu zjeść kanapkę z ogórkiem zielonym. Kolejne produkty które mogę zjeść to borówki i pomarańcze. Mentosy miętowe pomagały na początku moim mdłości , teraz bardziej wchodzą mi mentosy owocowe. Ja ponadto mam kwaśny smak w ustach , dosłownie na końcu języka , bliżej przełyku to pomaga mi guma owocowa orbit dla dzieci. Wiem co czujesz i Ciebie rozumiem , dlatego łącze się z TobąO ja już na nogach od 5.45 a teraz już w pracy.
Takie myśli są najgorsze
To idziemy łeb w łebMamy ten sam termin z USG [emoji4][emoji4][emoji4]
reklama
Nunia
Nie martw się , ja też miałam już kilka takich załamań z powodu moim silnych mdłości 24 na dobę. Jesteśmy psychicznie wykończone przez to, ale pamiętaj , że warto. Sama mężowi płacze , że już nie dam rady. Staram się szukać sposobu na moje dolegliwości bo przestały na mnie działać migdały , imbir czy cola ( w małych ilościach ). Jedynie co mogę zjeść to jabłka i tost. Natomiast wczoraj na trochę pomogły mi lody , weszły bez problemu. Udało mi się dzięki temu zjeść kanapkę z ogórkiem zielonym. Kolejne produkty które mogę zjeść to borówki i pomarańcze. Mentosy miętowe pomagały na początku moim mdłości , teraz bardziej wchodzą mi mentosy owocowe. Ja ponadto mam kwaśny smak w ustach , dosłownie na końcu języka , bliżej przełyku to pomaga mi guma owocowa orbit dla dzieci. Wiem co czujesz i Ciebie rozumiem , dlatego łącze się z Tobą
Dziewczyny dziękuję Wam za te słowa.Warto! Myśl sobie już o tym maluszku, który da Ci ten ogrom miłości
Psychicznie już trochę wysiadam ale staram się nie narzekać. Potem wszystko wydaje się takie baznadziejne.
Jednak hormony robią swoje
Jeszcze raz dziękuję za pocieszenie