O ciekawe, a czym się różni? Pytam z czystej ciekawości
Żeby trochę oderwać myśli od tych ciągłych nudności
Do 12 tygodnia ciąży , ciąża nie do końca jest traktowana hmm jak to nazwać ciążowo ? Do 12 tygodnia można usunąć ciąże bez wszelkich wyjaśnień , a do 20 tygodnia jeśli ciąża ma wady lub zagraża życiu. Ponadto mnie jeszcze nie przyjęli na pierwsze badanie , mówiąc , że wyszedł mi test pozytywny , a nawet kilka. Pierw kazali mi zabadac krew , byłam już w 6tc , i dopiero jutro mam zadzwonić , i ustalić dokładna datę , będzie go skończony 8 tc. Wybrałam lekarza prywatnie , moja siostra tu rodziła , ale nie prywatnie i np. Nie ważyli jej , nie mierzyli itp. Zazwyczaj każda ciąża jest tu robiona CC. Mówię o wyspie , nie wiem jak kontynent , aczkowiek jedna z polek mówiła , że podobnie. Jeśli na każdej wizycie kontrolnej nie dasz w „ łapę „ nie przyglądają się Tobie i ciąży dokładnie , dlatego jak mam dać w „łapę „ to wole prywatne płacić. Niestety grecka przyjaciółka potwierdziła ,że tak tu jest i sami tego nauczyli. Siostra jak urodziła syna , byla już w pokoju ,ale małego jeszcze badali to przyszedł chirurg i mówił , że powinna dać jakaś kasę
. Był dwa razy zaraz po tym jak wyjechała z sali operacyjnej do pokoju , i raz był ginekolog , który ją prowadził , ale on grzeczniej powiedział ,że powinna dać kawę lub wino. My oczywiście nauczone jesteśmy , że zawsze coś takiego dajemy na odchodne , ale tym razem siostra nic nie dała , bo to było chamskie zaraz po porodzie by się prosili. Ponoć kobieta z obok łóżka dała im 500€ , a co z ludźmi , których nie stać ? przecież odbierają nam z wypłat na składki itp. Nie robią tu obciążenia na glukozę , No zobaczymy jakie badania zaleci mi prywatny ginekolog. Dziecko jak się urodziło nie ma informacji ile wazy , ile mierzy. No i nie ma wsposanego imienia , dziecko musi być tu ochrzczone by mieć imię lub tak jak my, musieliśmy zgłosić , że dziecko się urodziło by w paszporcie miał dane , aleee uwaga , Grecy robią to dopiero po chrzcinach. Tak wiec moja grecka przyjaciółka , która ma syna to jej syn dopiero dostał imie w wieku 2 lat. Wcześniej mówi się na niego Bebis ( dzidziuś ) . Moja siostra chodząc na badania z ubezpieczenia miała tylko 3 usg , plus genetyczne w Polsce zrobiła , znaczy to wykrywające wady. I tylko sprawdzane bicie serca dziecka.