reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dziewczyny mi mdłości zaczęły się w dniu 6t0d wcześniej też tylko ból podbrzusza. Wcześniej na te objawy czekałam może nawet z ciekawości, bo to moja pierwsza ciąża, a teraz chętnie bym oddala te poranne mdłości komuś 😂
😁😁 ja mam podobnie , stresowałam się , że jeszcze dobrze się czuje , a tu boom i tez bym oddała , a boje się , że będzie gorzej. Dla mnie to też pierwsza ciąża. 🙌🏻

reklama
Ja planuje iść na L4 od maja :)
Ja raczej pójdę wcześniej, mam dość stresującą pracę. Atmosfera wśród pracowników jest ok, ale jestem odpowiedzialna za dużą ilość badań i czasem nie wszystko idzie tak ja powinno i strasznie wpływa to na moje nerwy... Więc pewnie popracuje dopóki nie wdrożę osoby na moje miejsce i pójdę odpoczywać :)

Hej dziewczyny 😌 jak się trzymacie ? Ja zaczęłam już mieć złe samopoczucie. W nocy o 02:00 oblały mnie poty , czułam ssanie w żołądku , piekł mnie i czułam się jakbym miała zemdleć. Lekko uspokoiło się , jak zjadłam 4 wafle ryżowe i wypiłam trochę wody. Zasnęłam może o 04:00 rano. Niestety o 8:30 było podobnie , śniadanie zjadłam przymusem, ale źle czułam się do 12:00 ten czas przeleżałam w łóżku. Jak przeszło to czułam się normalnie jak przed ciaza. Niestety już o 18:00 zaczynałam źle się czuć to zjadłam coś , zaczęłam kontrolować czas o której mnie łapie. Obecnie 22:29 ( jestem godzinkę do przody bo mieszkam za granica ) już zaś poty , pieczenie żołądka , uczucie jakby mi niedobrze i słabo. Średnio co 3-4 godziny mam taki stan. Ciężka noc przede mną .😔 Z moich obliczeń z om to 5 tydzień i 5 dni. Jak Wy się czujecie ? Wszystko dobrze u Was ? Mam nadzieje , że się trzymacie , ja czuje , że u mnie dopiero się rozkręca. Miłej nocy sierpniowe mamy 😘
Ja mam tak samo. Jak w zegarku dopada mnie głód i boli żołądek. Noszę przy sobie coś do przegryzienia, aby szybko zaspokoić głód.
Byłam też na konsultacji u dietetyka, żeby zbilansować dietę. Jem wg zaleceń i mniej zdążają się takie napady.

Ja mam tak samo. Jak w zegarku dopada mnie głód i boli żołądek. Noszę przy sobie coś do przegryzienia, aby szybko zaspokoić głód.
Byłam też na konsultacji u dietetyka, żeby zbilansować dietę. Jem wg zaleceń i mniej zdążają się takie napady.
Też muszę mieć pod ręką coś do przegryzienia. Na chwile obecna najgorzej mam w nocy i rano. Obecnie już przyszykowałam przekąski i rumianek z imbirem. Pozdrawiam Cię cieplutko 😉

Ja raczej pójdę wcześniej, mam dość stresującą pracę. Atmosfera wśród pracowników jest ok, ale jestem odpowiedzialna za dużą ilość badań i czasem nie wszystko idzie tak ja powinno i strasznie wpływa to na moje nerwy... Więc pewnie popracuje dopóki nie wdrożę osoby na moje miejsce i pójdę odpoczywać :)
tez planuje iść wcześniej, w pierwszej ciąży na L4 poszłam po skończonym 4 miesiącu. Już z sennością nie dawałam rady 😅

Ja obecnie oprócz bóli podbrzusza i piersi innych objawów nie mam :) czasami muli mnie trochę na wieczór. Mam nadzieje, ze tak mi upłynie ten pierwszy trymestr 😉

Cześć dziewczyny dzisiaj wybił mi 9 tc to moja pierwsza ciąża 🤰 Miniony tydzień to koszmar ciągle wymioty i mdłości mam nadzieję że szybko przejdzie bo nie daje rady. 28 grudzień pierwsza wizyta u lekarza już nie mogę się doczekać ☺️

Dziewczyny a ja nie mogę odetchnąć jeszcze :/
W macicy jest coś co moze być pęcherzykiem i ma 5 mm ale w sumie nie wiadomo. Jajnik bardzo powiększony, mam zaleconą obserwacje :/ a już tak się cieszyłam... nie sprawdzili mi nawet bety. Eh. Za tydzień kolejna wizyta i niby się wyjaśni wszystko.

reklama
Do góry