Szkoda, ze ci pielegniarka nie powiedziała. Ale o tej godzinie to nie było jakieś laboratorium całodobowe? Bylam raz w takim nawet trochę później, a dostalam wyniki tego samego dnia późno w nocy. Tylko oni testowali próbkę na miejscuTak, tygodnie zaczyna się liczyć od daty OM.
Dziewczyny ile czekaliście na wynik Bety? Ja robiłam dzisiaj dość późno, bo dopiero przed 17 i pewnie już dzisiaj wyniku nie dostanę, a przebieram nóżkami [emoji28]
reklama
elciaaaak
Fanka BB :)
oj ja tez dzisiaj jestem bardzo zmęczona.. ale ululalam już córkę, wyprasuje jej sukieneczkę na jutrzejszy bal świąteczny w żłobku i zmykam spaćMi kamien spadl z serca, bo w poniedziałek miałam pozytywna, ale niska betę, a wczoraj rano mialam mocne skurcze i plamilam [emoji32] na szczęście plamienie szybko przeszło, a beta jest ok. Teraz tylko knłuje mnie w podbrzuszu, ale to ciągle od weekendu. Dzisiaj byłam tez ekstremalnie zmęczona, prawie zasnelam na callu w pracy [emoji28]
Ale w ogóle to do teraz nie wiedziałam w jakim tygodniu jestem, bo owulacja była niespodzianką, ale z betą 115 wg tabelki wypadałby 4tc, bo akurat ta wartość nie zazebia się z 3 czy 5 tygodniem Zobacz załącznik 1215702
elciaaaak
powiedziała, ze czeka się od 1 do 3 dni, ale oni przy większości takich badań podają takie widełki, a większość mam już po kilku godzinach a byłam w Luxmedzie a oni maja podpisana umowę z Diagnostyka na badania.Szkoda, ze ci pielegniarka nie powiedziała. Ale o tej godzinie to nie było jakieś laboratorium całodobowe? Bylam raz w takim nawet trochę później, a dostalam wyniki tego samego dnia późno w nocy. Tylko oni testowali próbkę na miejscu
Liczenie tygodni ciąży zaklada standardowy cykl 4 tygodniowy, a u ciebie czas przed owulacja to 3 tygodnie, a nie 2Tylko taka zagwostka, że owu miałam 23 dc.. dziś jestem w 32 dc, to beta coś malutka jak na 4 tydzień, ale jak na 9 dni po to chyba jest ok..
Słyszałam, że najlepiej ocenia się wiek ciąży na pierwszych wizytach wg wielkości dziecka. Będziesz pewnie miała 2 różne tc i terminy, ale ten z usg będzie lepszy
Natasza27
Ja zainstalowalam dzis Preglife.
A to mam inne pytanie, macie jakieś ciążowe apki na telefon?! Wszystkie wyglądają podobnie, a chciałabym coś, co będzie pomocne i przydatne
Ihavehope
A może mi któraś wytłumaczyć jak widzimy betę? Czemu Taka rozbieżność? W internecie piszą, że do 100% powinien być wzrost w przeciągu 48h, ale tutaj dziewczyny mają po o wiele więcej niż 100%. Czy ja mam się martwić, czy u obu nas jest wszystko okej? Trochę martwi mnie wtedy taki moj mały przyrost bo tylko 88%. Nie wiem czy za 48 nie iść jeszcze raz :/
Mówią że ma być min 66 proc. Chociaż moja gin mówi że miała ciążę i z 40-50 proc przyrostem, gdyż bet# też rośnie skokowo w pewnych momentach. osobiście robiłam aby wykluczyć pozamaciczne ciąże i przyrost był ważny. W pierwszej ( i tej też ) po wpisaniu w kalkulatory bhcg przyrost dobowy był wynosił ponad 200 proc.A może mi któraś wytłumaczyć jak widzimy betę? Czemu Taka rozbieżność? W internecie piszą, że do 100% powinien być wzrost w przeciągu 48h, ale tutaj dziewczyny mają po o wiele więcej niż 100%. Czy ja mam się martwić, czy u obu nas jest wszystko okej? Trochę martwi mnie wtedy taki moj mały przyrost bo tylko 88%. Nie wiem czy za 48 nie iść jeszcze raz :/
Tak jak już tu było napisane. Ciąża to nie matematyka
reklama
Zależy jak sformułowane [emoji12] ja napisałam 247% jako tyle procent poczakowej wartości, bardziej standardowo ludzie zwykle piszą po prostu 2,47x wieksza. Można też określać ile procent pierwszej wartości wynosił przyrost i wtedy 100% to jest po prostu podwojenie.
A może mi któraś wytłumaczyć jak widzimy betę? Czemu Taka rozbieżność? W internecie piszą, że do 100% powinien być wzrost w przeciągu 48h, ale tutaj dziewczyny mają po o wiele więcej niż 100%. Czy ja mam się martwić, czy u obu nas jest wszystko okej? Trochę martwi mnie wtedy taki moj mały przyrost bo tylko 88%. Nie wiem czy za 48 nie iść jeszcze raz :/