reklama
anula88
MAMY SIEBIE :0)
Wow ! Pięknie !I ja mam swoje wyniki, 6 dni temu było 87 dzisiaj 1954 [emoji7][emoji7][emoji7] cudowny wzrost! Zobacz załącznik 1215695
elciaaaak
Fanka BB :)
Ja mam zrobić w 7 tyg ciąży usg i dopiero po tym założą mi kartę ciąży. W pierwszej ciąży tez mi założyli jakoś przed 10tygMamusie, a ja mam pytanie: w którym momencie ciąży lekarz zakłada kartę ciąży? Dopiero jak jest widoczne serduszko na usg?
Ihavehope
Fanka BB :)
No tak, ale bardziej mi tutaj chodzi, że w internecie piszą że beta powinna się maksymalnie do 100% powiększyć, a jeżeli jest wieksza to niby coś zle i jak mniej to tez zle. dlatego nie wiem czy zle to po prostu rozumiem. Chyba pójdę w piątek zrobię ponownie betę. Rozumiem, że również powinna się powiększyć o minimum 66%?
Mi założył od razu, gdy przyszłam w 6 tyg+2 dni i po badaniu usg, a wszystko było okej (pecherzyk ciążowy i żółciowy a maleństwo miało 2 mm).Mamusie, a ja mam pytanie: w którym momencie ciąży lekarz zakłada kartę ciąży? Dopiero jak jest widoczne serduszko na usg?
Bylo widać, ze się coś się „dzieje”, ale nie było jeszcze słuchać serduszka.
Ostatnia edycja:
Nigdy nie czytałam o tych 100%, ja miałam 136% z piatku na poniedziałek. Musi być prawidłowy przyrost i wtedy jest w porzadku, niezależnie od wartości bety. Niektóre kobiety w ogóle bety nie badają, a donoszą zdrowe ciążeNo tak, ale bardziej mi tutaj chodzi, że w internecie piszą że beta powinna się maksymalnie do 100% powiększyć, a jeżeli jest wieksza to niby coś zle i jak mniej to tez zle. dlatego nie wiem czy zle to po prostu rozumiem. Chyba pójdę w piątek zrobię ponownie betę. Rozumiem, że również powinna się powiększyć o minimum 66%?
reklama