reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Mam już wyniki bety.. wg Was 4tydz czy bardziej 5?

Załączniki

• IMG_2564.jpg
    IMG_2564.jpg
    70,4 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Mamusie, a ja mam pytanie: w którym momencie ciąży lekarz zakłada kartę ciąży? Dopiero jak jest widoczne serduszko na usg?

No tak, ale bardziej mi tutaj chodzi, że w internecie piszą że beta powinna się maksymalnie do 100% powiększyć, a jeżeli jest wieksza to niby coś zle i jak mniej to tez zle. dlatego nie wiem czy zle to po prostu rozumiem. Chyba pójdę w piątek zrobię ponownie betę. Rozumiem, że również powinna się powiększyć o minimum 66%?

Mamusie, a ja mam pytanie: w którym momencie ciąży lekarz zakłada kartę ciąży? Dopiero jak jest widoczne serduszko na usg?
Mi założył od razu, gdy przyszłam w 6 tyg+2 dni i po badaniu usg, a wszystko było okej (pecherzyk ciążowy i żółciowy a maleństwo miało 2 mm).
Bylo widać, ze się coś się „dzieje”, ale nie było jeszcze słuchać serduszka.

Ostatnia edycja:
Beta z dzisiaj ;)
U mnie 4tc ;), ja nie powtarzam bety milion razy ;) raz wystarczy ;)
W pt wizyta u gina ;)

Załączniki

• Screenshot_2020-12-16-21-05-41-464_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2020-12-16-21-05-41-464_com.google.android.apps.docs.jpg
    310,2 KB · Wyświetleń: 85
No tak, ale bardziej mi tutaj chodzi, że w internecie piszą że beta powinna się maksymalnie do 100% powiększyć, a jeżeli jest wieksza to niby coś zle i jak mniej to tez zle. dlatego nie wiem czy zle to po prostu rozumiem. Chyba pójdę w piątek zrobię ponownie betę. Rozumiem, że również powinna się powiększyć o minimum 66%?
Nigdy nie czytałam o tych 100%, ja miałam 136% z piatku na poniedziałek. Musi być prawidłowy przyrost i wtedy jest w porzadku, niezależnie od wartości bety. Niektóre kobiety w ogóle bety nie badają, a donoszą zdrowe ciąże :)

O to mi chodzi. To moja pierwsza ciąża. Nawet nie mam kogo się zapytać bo u mnie w rodzinie nie ma jeszcze takich maluszków :(

Załączniki

• IMG_3392.jpg
    IMG_3392.jpg
    81,3 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Wiesz co, lekarz widział moje wyniki bety, nic nie skomentował, na usg był widoczny zarodek z serduszkiem, wielkość odpowiednia na tydzień ciąży, więc nic źle nie było :)

Do góry