reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Nie martw się przyrostem, chyba niewiele poniżej 60%, wiele kobitek tak miało i ciąże prawidłowe, dzieci zdrowe. Kiedy idziesz do lekarza?
W poniedziałek mam wizytę 🙄jestem przerażona. To moja 3 ciąża w tym jedno poronienie więc nie jestem laikiem hehe ale i tak zawsze panikuje. Nigdy nie robiłam bety a naczytałam się😭 przestaje juz czytać na necie...

Dziewczyny, plamienie może też oznaczać niedobór progesteronu i nie można go bagatelizować. Mi ginka napisała w podsumowaniu wizyty że plamienie, krwawienie czy ból to sygnał że mam jechać na IP.
Święte słowa. I dlatego myśmy skończyli na IP (a ostatecznie na porodówce. Jeśli uda się donosić, to nie wygląda to aż tak źle...). Po co stresować się w domu, skoro lekarz zbada, da leki i jest duże prawdopodobieństwo, że będzie wszystko dobrze. To zbyt poważna sprawa, żeby leczyć się u dr Google (chociaż i on w większości przypadków każe migiem do szpitala jechać).

Swoją drogą... Mój Mąż to kochana sierotka. Dzwonił wczoraj do przychodni, gdzie przyjmuje moja ginka. Lekarka akurat wychodziła. Zamiast powiedzieć, że ciąża i żona plami, to on że sprawa jest dość pilna, żona jest w ciąży i trzeba ją potwierdzić. No lekarka nas olała. Ja się trzęsłam, nie mogłam słowa wykrztusić. Nie dziwię się: on też to wszystko przeżywa, to nasza pierwsza ciąża, ale myślałam, że go walnę czymś.

Mam tak samo😏 ztym brzuchem. Zresztą jestem chuda nawet bardzo😎i nawet w owulację wiedziałam który jajnik bo było spuchnięte a teraz widzę jak puchne hehe po prawej stronie jest pęcherzyk i co kilka dni większą górka na podbrzuszu

A ja mam wrażenie ze brzuch mi co chwile twardnieje. Uczucie jakbym miała kamień, jak dotykam to jest miękki. 😪

Też tak czasem mam. Biorę 3x1 magnez i jak boli to nospę :)

Witam wszystkie nowe Kobitki :) Trzymam kciuki za każdą.

Ja od rana wszędzie czuję kocie siki :( Myślałam, że to mój kociak coś gdzieś narobił. Obwąchałam całe mieszkanie, centymetr po centymetrze! Klęczałam na podłodze i wąchałam podłogę w każdym pokoju i każdym miejscu :D Ale nie! A mimo to, czuję wszędzie ten smród kocich sików. Moi oczywiście nic nie czują i mówią, że mam jakieś zwidy. Już się prawie z nimi pokłóciłam, że mnie wkręcają.. ale byłam w biedrze i poczułam ten sam smród kocich sików i zwątpiłam w swoje zmysły... nie wiem czy to wina ciąży czy nie, ale przyczynia się to do moich mdłości bo cały czas jest mi niedobrze.

Odnośnie jedzenia... :) wczoraj zjadłam trochę wędzonego łososia.. nie mogłam się oprzeć :( miałam na niego taką ochotę, że po całym dniu otwierania lodówki w poszukiwaniu szczęscia i odwlekaniu tego momentu kiedy rzucę się na łososia.. nie wytrzymałam i zjadłam trochę.

reklama
Do góry