reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Część dziewczyny! Jestem przerażona! Wizytę u ginekologa mam dopiero w poniedziałek, a dzisiaj wystąpiło u mnie niewielkie plamienie. Z obliczeń wychodzi mi 5 tydzień. To moja druga ciąża i w pierwszej tak nie miałam. Nic mnie nie boli tylko to plamienie nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was też tak miała?
Ja miałam plamienie ale tylko raz na papierze na bieliźnie nic nie bylo

Też tak czasem mam. Biorę 3x1 magnez i jak boli to nospę :)

Witam wszystkie nowe Kobitki :) Trzymam kciuki za każdą.

Ja od rana wszędzie czuję kocie siki :( Myślałam, że to mój kociak coś gdzieś narobił. Obwąchałam całe mieszkanie, centymetr po centymetrze! Klęczałam na podłodze i wąchałam podłogę w każdym pokoju i każdym miejscu :D Ale nie! A mimo to, czuję wszędzie ten smród kocich sików. Moi oczywiście nic nie czują i mówią, że mam jakieś zwidy. Już się prawie z nimi pokłóciłam, że mnie wkręcają.. ale byłam w biedrze i poczułam ten sam smród kocich sików i zwątpiłam w swoje zmysły... nie wiem czy to wina ciąży czy nie, ale przyczynia się to do moich mdłości bo cały czas jest mi niedobrze.

Odnośnie jedzenia... :) wczoraj zjadłam trochę wędzonego łososia.. nie mogłam się oprzeć :( miałam na niego taką ochotę, że po całym dniu otwierania lodówki w poszukiwaniu szczęscia i odwlekaniu tego momentu kiedy rzucę się na łososia.. nie wytrzymałam i zjadłam trochę.
Hahaha! 😃 to ewidentnie ciąża!! 😃 Mam to samo, choć mdłości jako tako nie mam to wszystko mi śmierdzi!! Też raz tak czułam pewien zapach - jakby coś psującego się i szukałam szukałam i nic! Ale na zewnątrz to samo! Aż zaczęłam się zastanawiać czy to nie ja wydzielam ten zapach 😏 ale mąż twierdził że nie 🤣

Siostry, nie ma co wpadać w skrajności 💪 ja mam fazę na śledzie i żrę ich sporo, uważam że możemy większość rzeczy jeść w granicach rozsądku. Powszechnie wiadomo że nie wolno nam surowego mięsa i ryb, wątróbki, zielonej herbaty i jeszcze kilku innych rzeczy, ale wędzona szprota, śledź, cytrus czy tuńczyk (też uwaga, nie za dużo) nic nam nie zrobią (nam w sensie dwu lub wielopaku) 😎
Zielonej herbaty nie wolno pić? Ja piję kilka dziennie. Dlaczego nie wolno?

Ostatnia edycja:
Witam.
Mnie dzisiaj bardzo ciągnie podbrzusze i czuje lewa stronę. Coraz bardziej się denerwuje. Czas umówić się na usg.
Właśnie się położyłam. Zła jestem na siebie bo zamiast dzisiaj odpuścić to od rana coś robię, a to zmiana pościeli a to pranie, odkurzanie itp. Teraz odpoczywam.
Ja na codzień nie pije w ogóle herbaty, może jedną na dwa, trzy tygodnie a od wczoraj herbata za herbatą. A podobno to tez niedobrze. Kawy tez mi się bardzo chce.

Powodzenia na wizytach laski!
Ja wlasnie pichce kapusniak 😅 chyba z rok nie jadlam a mam taka ochote ze na prwno jeszcze zjem na wieczor 😂
Jeszcze przyjaciolka dala mi cynka ze w kauflandzie są grzance bezalkoholowe 👌🏻

Powodzenia na wizytach laski!
Ja wlasnie pichce kapusniak 😅 chyba z rok nie jadlam a mam taka ochote ze na prwno jeszcze zjem na wieczor 😂
Jeszcze przyjaciolka dala mi cynka ze w kauflandzie są grzance bezalkoholowe 👌🏻
Szkoda ze nie ma takich fajek, beznikotynowych, bez tego całego syfu, w ogóle nie szkodzących i mogłyby je palić ciężarne :)
Alkoholu to ja nie nawidze w żadnej postaci.

reklama
Do góry