reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Część dziewczyny! Jestem przerażona! Wizytę u ginekologa mam dopiero w poniedziałek, a dzisiaj wystąpiło u mnie niewielkie plamienie. Z obliczeń wychodzi mi 5 tydzień. To moja druga ciąża i w pierwszej tak nie miałam. Nic mnie nie boli tylko to plamienie nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was też tak miała?
Ja miałam plamienie ale tylko raz na papierze na bieliźnie nic nie bylo

Też tak czasem mam. Biorę 3x1 magnez i jak boli to nospę :)

Witam wszystkie nowe Kobitki :) Trzymam kciuki za każdą.

Ja od rana wszędzie czuję kocie siki :( Myślałam, że to mój kociak coś gdzieś narobił. Obwąchałam całe mieszkanie, centymetr po centymetrze! Klęczałam na podłodze i wąchałam podłogę w każdym pokoju i każdym miejscu :D Ale nie! A mimo to, czuję wszędzie ten smród kocich sików. Moi oczywiście nic nie czują i mówią, że mam jakieś zwidy. Już się prawie z nimi pokłóciłam, że mnie wkręcają.. ale byłam w biedrze i poczułam ten sam smród kocich sików i zwątpiłam w swoje zmysły... nie wiem czy to wina ciąży czy nie, ale przyczynia się to do moich mdłości bo cały czas jest mi niedobrze.

Odnośnie jedzenia... :) wczoraj zjadłam trochę wędzonego łososia.. nie mogłam się oprzeć :( miałam na niego taką ochotę, że po całym dniu otwierania lodówki w poszukiwaniu szczęscia i odwlekaniu tego momentu kiedy rzucę się na łososia.. nie wytrzymałam i zjadłam trochę.
Hahaha! 😃 to ewidentnie ciąża!! 😃 Mam to samo, choć mdłości jako tako nie mam to wszystko mi śmierdzi!! Też raz tak czułam pewien zapach - jakby coś psującego się i szukałam szukałam i nic! Ale na zewnątrz to samo! Aż zaczęłam się zastanawiać czy to nie ja wydzielam ten zapach 😏 ale mąż twierdził że nie 🤣

Siostry, nie ma co wpadać w skrajności 💪 ja mam fazę na śledzie i żrę ich sporo, uważam że możemy większość rzeczy jeść w granicach rozsądku. Powszechnie wiadomo że nie wolno nam surowego mięsa i ryb, wątróbki, zielonej herbaty i jeszcze kilku innych rzeczy, ale wędzona szprota, śledź, cytrus czy tuńczyk (też uwaga, nie za dużo) nic nam nie zrobią (nam w sensie dwu lub wielopaku) 😎
Zielonej herbaty nie wolno pić? Ja piję kilka dziennie. Dlaczego nie wolno?

Ostatnia edycja:
Witam.
Mnie dzisiaj bardzo ciągnie podbrzusze i czuje lewa stronę. Coraz bardziej się denerwuje. Czas umówić się na usg.
Właśnie się położyłam. Zła jestem na siebie bo zamiast dzisiaj odpuścić to od rana coś robię, a to zmiana pościeli a to pranie, odkurzanie itp. Teraz odpoczywam.
Ja na codzień nie pije w ogóle herbaty, może jedną na dwa, trzy tygodnie a od wczoraj herbata za herbatą. A podobno to tez niedobrze. Kawy tez mi się bardzo chce.

Powodzenia na wizytach laski!
Ja wlasnie pichce kapusniak 😅 chyba z rok nie jadlam a mam taka ochote ze na prwno jeszcze zjem na wieczor 😂
Jeszcze przyjaciolka dala mi cynka ze w kauflandzie są grzance bezalkoholowe 👌🏻

Powodzenia na wizytach laski!
Ja wlasnie pichce kapusniak 😅 chyba z rok nie jadlam a mam taka ochote ze na prwno jeszcze zjem na wieczor 😂
Jeszcze przyjaciolka dala mi cynka ze w kauflandzie są grzance bezalkoholowe 👌🏻
Szkoda ze nie ma takich fajek, beznikotynowych, bez tego całego syfu, w ogóle nie szkodzących i mogłyby je palić ciężarne :)
Alkoholu to ja nie nawidze w żadnej postaci.

reklama
Do góry