reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jestem mamą już 4 dzieci A 5 w drodze i nigdy ale to nigdy nie patrzyłam na to że " to można A tego nie..." jadłam wszystko na co miałam ochotę i dzieci są zdrowe i urodzone bez komplikacji. Wiadomo bez alkoholu itd jedynie na Sylwestra lampka szampana o północy. Mój pierwszy syn mając 3 miesiące dostał zmiksowana grochówkę i nic mu nie było, od tamtej pory oprócz kp dostawał zupki itd. Może mnie skrytykujecie ale ja nie stwarzalam dzieciom sterylnych warunków, typu wyparzanie, dezynfekcja itd. U mnie było to całkowicie tak jak było przed ciążą. I dzieci zdrowe i nie chorują.

reklama
Siostry, nie ma co wpadać w skrajności 💪 ja mam fazę na śledzie i żrę ich sporo, uważam że możemy większość rzeczy jeść w granicach rozsądku. Powszechnie wiadomo że nie wolno nam surowego mięsa i ryb, wątróbki, zielonej herbaty i jeszcze kilku innych rzeczy, ale wędzona szprota, śledź, cytrus czy tuńczyk (też uwaga, nie za dużo) nic nam nie zrobią (nam w sensie dwu lub wielopaku) 😎

A ja dziś od rana na wynikach, w tym obciążenie glukozą 😂😂 jeszcze 30 minutek i pobranie po 120 minutach i do domu. Marzę żeby już zjeść i wypić coś normalnego, bo jeszcze chwila i będzie ble... Glukotest o smaku pomarańczowym.. Chyba jednak wolę o smaku coli..

A ja dziś od rana na wynikach, w tym obciążenie glukozą 😂😂 jeszcze 30 minutek i pobranie po 120 minutach i do domu. Marzę żeby już zjeść i wypić coś normalnego, bo jeszcze chwila i będzie ble... Glukotest o smaku pomarańczowym.. Chyba jednak wolę o smaku coli..
Ooooooo a moja była cytrynowa 🍋🍋🍋 miała tyle z cytryną wspólnego co ja z modelingiem 🤷‍♀️ Słodka i zimna, mogłaby być chociaż cieplejsza😆 a jak się czujesz? Jako tako? Ja po wypiciu prawie zasnęłam czekając na korytarzu, ścięło mnie momentalnie 🤔 też marzyłam o czymś normalnym i bez cukru 😅

Zwróćcie uwagę na to jak było kiedyś gdy nie było szczepień, tyłu specjalistów itd. Czy było tak strasznie? Dzieci wychowujac w normalnych warunkach czyli nie przesadzajac że sterylnascia uodparmiaja się same. Kiedyś pamiętam jadło się marchewkę prosto z grzadki tylko otarlo o spodnie i dawaj. Polo mleko prosto od krowy itd. A teraz??? Dysleksja jakaś ADHD, i tego typu dysfunkcje, czy ktoś kiedyś wiedział o czymś takim??? Takie coś nie istniało. Także nie martwcie się i wszystko niech dalej funkcjonuje .

Jestem mamą już 4 dzieci A 5 w drodze i nigdy ale to nigdy nie patrzyłam na to że " to można A tego nie..." jadłam wszystko na co miałam ochotę i dzieci są zdrowe i urodzone bez komplikacji. Wiadomo bez alkoholu itd jedynie na Sylwestra lampka szampana o północy. Mój pierwszy syn mając 3 miesiące dostał zmiksowana grochówkę i nic mu nie było, od tamtej pory oprócz kp dostawał zupki itd. Może mnie skrytykujecie ale ja nie stwarzalam dzieciom sterylnych warunków, typu wyparzanie, dezynfekcja itd. U mnie było to całkowicie tak jak było przed ciążą. I dzieci zdrowe i nie chorują.
Witam w sobotę
Ja mam 3 i 4 w drodze i jestem tego samego zdania nie trzymam dzieci sterylnie
Też urodziłam sn jadłam co chciałam i ile chciałam to że przytylam trochę za dużo nie wpłynęło na dzieci [emoji4]

Testo
Ooooooo a moja była cytrynowa 🍋🍋🍋 miała tyle z cytryną wspólnego co ja z modelingiem 🤷‍♀️ Słodka i zimna, mogłaby być chociaż cieplejsza😆 a jak się czujesz? Jako tako? Ja po wypiciu prawie zasnęłam czekając na korytarzu, ścięło mnie momentalnie 🤔 też marzyłam o czymś normalnym i bez cukru 😅
Ja testowałam już chyba wszystkie rodzaje, to moje 5 obciążenie w tym roku 😂😂😂 i jednocześnie najgorsze, wszystko stoi mi u góry 🙈🙈 ale tak ta senność to norma 😁😁

Witam się i Ja [emoji846]
Laski teraz się jakoś ocknęłam [emoji28] Jak otworzyłam lodówkę,co by tu na śniadanie,no to szynka nie,jajka nie,ale jak zobaczyłam szprotke w puszce taki podwedzany w oleju to mniam. Dopiero jak zjadłam połowę to mi pikło w głowie,czy można takie coś ? Jakie Wy macie zdanie na ten temat ? No nie chce schizowac ale nie wiem czy dobrze zrobiłam jedzac ta szprotke [emoji26]
Mnie wczoraj naszło na matiasy ,kupilam 1.5 kg i zrobiłam w śmietanie,w oleju i w marynacie octowej i też dopiero wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy te śledzie to można, bo przecież są surowe .
Ale chyba nie ma co popadać w paranoję [emoji6]

Czy wy też macie jakieś dziwactwa jeśli chodzi o objawy bo ja mam piersi przestają boleć na noc i jeszcze rano nie bolą A później się rozkręca ale też nie mega mocno

reklama
Do góry