reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jestem mamą już 4 dzieci A 5 w drodze i nigdy ale to nigdy nie patrzyłam na to że " to można A tego nie..." jadłam wszystko na co miałam ochotę i dzieci są zdrowe i urodzone bez komplikacji. Wiadomo bez alkoholu itd jedynie na Sylwestra lampka szampana o północy. Mój pierwszy syn mając 3 miesiące dostał zmiksowana grochówkę i nic mu nie było, od tamtej pory oprócz kp dostawał zupki itd. Może mnie skrytykujecie ale ja nie stwarzalam dzieciom sterylnych warunków, typu wyparzanie, dezynfekcja itd. U mnie było to całkowicie tak jak było przed ciążą. I dzieci zdrowe i nie chorują.

reklama
Siostry, nie ma co wpadać w skrajności 💪 ja mam fazę na śledzie i żrę ich sporo, uważam że możemy większość rzeczy jeść w granicach rozsądku. Powszechnie wiadomo że nie wolno nam surowego mięsa i ryb, wątróbki, zielonej herbaty i jeszcze kilku innych rzeczy, ale wędzona szprota, śledź, cytrus czy tuńczyk (też uwaga, nie za dużo) nic nam nie zrobią (nam w sensie dwu lub wielopaku) 😎

A ja dziś od rana na wynikach, w tym obciążenie glukozą 😂😂 jeszcze 30 minutek i pobranie po 120 minutach i do domu. Marzę żeby już zjeść i wypić coś normalnego, bo jeszcze chwila i będzie ble... Glukotest o smaku pomarańczowym.. Chyba jednak wolę o smaku coli..

A ja dziś od rana na wynikach, w tym obciążenie glukozą 😂😂 jeszcze 30 minutek i pobranie po 120 minutach i do domu. Marzę żeby już zjeść i wypić coś normalnego, bo jeszcze chwila i będzie ble... Glukotest o smaku pomarańczowym.. Chyba jednak wolę o smaku coli..
Ooooooo a moja była cytrynowa 🍋🍋🍋 miała tyle z cytryną wspólnego co ja z modelingiem 🤷‍♀️ Słodka i zimna, mogłaby być chociaż cieplejsza😆 a jak się czujesz? Jako tako? Ja po wypiciu prawie zasnęłam czekając na korytarzu, ścięło mnie momentalnie 🤔 też marzyłam o czymś normalnym i bez cukru 😅

Zwróćcie uwagę na to jak było kiedyś gdy nie było szczepień, tyłu specjalistów itd. Czy było tak strasznie? Dzieci wychowujac w normalnych warunkach czyli nie przesadzajac że sterylnascia uodparmiaja się same. Kiedyś pamiętam jadło się marchewkę prosto z grzadki tylko otarlo o spodnie i dawaj. Polo mleko prosto od krowy itd. A teraz??? Dysleksja jakaś ADHD, i tego typu dysfunkcje, czy ktoś kiedyś wiedział o czymś takim??? Takie coś nie istniało. Także nie martwcie się i wszystko niech dalej funkcjonuje .

Jestem mamą już 4 dzieci A 5 w drodze i nigdy ale to nigdy nie patrzyłam na to że " to można A tego nie..." jadłam wszystko na co miałam ochotę i dzieci są zdrowe i urodzone bez komplikacji. Wiadomo bez alkoholu itd jedynie na Sylwestra lampka szampana o północy. Mój pierwszy syn mając 3 miesiące dostał zmiksowana grochówkę i nic mu nie było, od tamtej pory oprócz kp dostawał zupki itd. Może mnie skrytykujecie ale ja nie stwarzalam dzieciom sterylnych warunków, typu wyparzanie, dezynfekcja itd. U mnie było to całkowicie tak jak było przed ciążą. I dzieci zdrowe i nie chorują.
Witam w sobotę
Ja mam 3 i 4 w drodze i jestem tego samego zdania nie trzymam dzieci sterylnie
Też urodziłam sn jadłam co chciałam i ile chciałam to że przytylam trochę za dużo nie wpłynęło na dzieci [emoji4]

Testo
Ooooooo a moja była cytrynowa 🍋🍋🍋 miała tyle z cytryną wspólnego co ja z modelingiem 🤷‍♀️ Słodka i zimna, mogłaby być chociaż cieplejsza😆 a jak się czujesz? Jako tako? Ja po wypiciu prawie zasnęłam czekając na korytarzu, ścięło mnie momentalnie 🤔 też marzyłam o czymś normalnym i bez cukru 😅
Ja testowałam już chyba wszystkie rodzaje, to moje 5 obciążenie w tym roku 😂😂😂 i jednocześnie najgorsze, wszystko stoi mi u góry 🙈🙈 ale tak ta senność to norma 😁😁

Witam się i Ja [emoji846]
Laski teraz się jakoś ocknęłam [emoji28] Jak otworzyłam lodówkę,co by tu na śniadanie,no to szynka nie,jajka nie,ale jak zobaczyłam szprotke w puszce taki podwedzany w oleju to mniam. Dopiero jak zjadłam połowę to mi pikło w głowie,czy można takie coś ? Jakie Wy macie zdanie na ten temat ? No nie chce schizowac ale nie wiem czy dobrze zrobiłam jedzac ta szprotke [emoji26]
Mnie wczoraj naszło na matiasy ,kupilam 1.5 kg i zrobiłam w śmietanie,w oleju i w marynacie octowej i też dopiero wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy te śledzie to można, bo przecież są surowe .
Ale chyba nie ma co popadać w paranoję [emoji6]

Czy wy też macie jakieś dziwactwa jeśli chodzi o objawy bo ja mam piersi przestają boleć na noc i jeszcze rano nie bolą A później się rozkręca ale też nie mega mocno

reklama
Do góry