reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

U nas gruszka to fenomen połowa moich znajomych nuci gruszkę ;D a moja Natalka lubuje się jeszcze w piosence bajkowej drużyny- cukierki :) jak widzi tego idącego cukierka to się śmieje od ucha do ucha

rety nic mi się nie chce a jeszcze w sobote i niedziele siedze od 8 do 18 w szkole masakra...:(

reklama
Karolap5!!!! wynik imponujący! moja malizna 7200 dopiero wazy :))

dziewczyny dziewczyny!!! jutro ide na rozmowe o pracę!!!! Boze tak sie cieszę, bo bardzo cienko u nas od początku roku. błagam, trzymajcie kciuki :*

Meggy- co prawda narazie pół etatu, ale ważne ze jest szansa.. :D

a swoją drogą, jak przechodze z bezpłatnego wychowawczego na umowe o pracę to zgłaszam to gdzies ? np zus ?

Witamy i my po krótkiej przerwie:biggrin2:

Monila kochana samych pogodnych myśli i wiary, że już za 8? miesięcy utulisz zdrowego bobasa! Tego Ci życzę, a Karolek o to zadba!!

A więc stało się to co musiało- wróciłam do pracy od poniedziałku. Nie jest tak źle jak myślałam. Mam jakiegoś powera i czas na wszystko:szok: w te 2 dni byłam bardziej zorganizowana niż kiedykolwiek wcześniej:-D Tęsknota ogromna, ale i satysfakcja, że w końcu!!:cool: wyglądam i sama sobie się podobam, mobilizacja do działania i stawianie celów ... Jednym słowem jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:biggrin2:

W weekend mały przeszedł trzydniówkę z konkretną wysypką.

A no i u nas nawet dermatolog (wprawdzie nowa- bo nasza na L4 do końca marca) nie chciała wystawić zaświadczenia o AZS, bo 2 wizyty to za mało:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok: i wcale mały źle nie wygląda.

Nosz k**** to mam nafaszerować dziecko zwykłym mm, żeby ta idiotka widziała jak wygląda dziecko z AZS?? I po co ja go kremuję specjalnymi balsamami i dbam o niego może mi jeszcze powie??

Szkoda, że to D. był z małym, bo bym jej powiedziała co o niej myślę...

I zastanawiać się czy iść z nim na te testy i resztę badań czy olać i kupować mleko 100% płatne . Mówią, że dzieci wyrastają z tego i nie wiem czy tyle zachodu potrzeba, żeby zaraz okazało się, że jest po sprawie. No ale jak mu to szybko nie minie. Nie wiem co robić doradźcie. A no i dodam, że potworny alergen u nas to kurczak. Małego wysypało strasznie. Teraz jemy indyka.

Pozdrawiamy wszystkie mamusie i bąbelki.

Aaa u nas ząbków brak i nie siadamy jeszcze, ale mamy czas:-D

mama80
mój Igor też z 13.08:) i też ma starszego o 4 lata braciszka Jakuba- aniołka:)

Karolaola-ale się złożyło:-)Moja urodzona 10 min. po północy, a Twój?
Renatkanuta-powodzenia! Twoja córcia wagowo bardzo podobna do mojej i tylko dzień różnicy między nimi. Ale u nas ząbków brak.
Karolap5-imponująca waga małej.
Pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzieciaczki!

Mam pytanie do mam butelkowych.
Jakie macie smoczki do butelek, tzn ile mają dziurek.

Niedługo będę kończyć karmienie piersią i zastanawiam się jakie kupić małej cumle do butelek.
Na razie ma do mleka - 2, do herbatek 1
No ale jak skończę karmić piersią to już nie muszą być takie małe otworki.

Poradźcie.
Mam butelki i smoczki Avent.

reklama

aaaaa!!!!! dostałam prace!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Super, gratuluję!!!:-):tak:

karola, fajnie, że tak szybko się zaaklimatyzowałaś w pracy!!!
Jeśli chodzi o dermatologa, to szkoda mi słów......

Myślę, że nie powinnaś sobie odpuszczać tego zaświadczenia na mleczko. Szkoda płacić 100%. Należy Wam się ta refundacja jak psu buda.

Na następną wizytę idź sama i spytaj się jak ona to sobie wyobraża. Przecież nie dasz dziecku mleka, żeby ona zobaczyła AZS.....
Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Do góry