reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

U nas gruszka to fenomen połowa moich znajomych nuci gruszkę ;D a moja Natalka lubuje się jeszcze w piosence bajkowej drużyny- cukierki :) jak widzi tego idącego cukierka to się śmieje od ucha do ucha

rety nic mi się nie chce a jeszcze w sobote i niedziele siedze od 8 do 18 w szkole masakra...:(

reklama
Karolap5!!!! wynik imponujący! moja malizna 7200 dopiero wazy :))

dziewczyny dziewczyny!!! jutro ide na rozmowe o pracę!!!! Boze tak sie cieszę, bo bardzo cienko u nas od początku roku. błagam, trzymajcie kciuki :*

Meggy- co prawda narazie pół etatu, ale ważne ze jest szansa.. :D

a swoją drogą, jak przechodze z bezpłatnego wychowawczego na umowe o pracę to zgłaszam to gdzies ? np zus ?

Witamy i my po krótkiej przerwie:biggrin2:

Monila kochana samych pogodnych myśli i wiary, że już za 8? miesięcy utulisz zdrowego bobasa! Tego Ci życzę, a Karolek o to zadba!!

A więc stało się to co musiało- wróciłam do pracy od poniedziałku. Nie jest tak źle jak myślałam. Mam jakiegoś powera i czas na wszystko:szok: w te 2 dni byłam bardziej zorganizowana niż kiedykolwiek wcześniej:-D Tęsknota ogromna, ale i satysfakcja, że w końcu!!:cool: wyglądam i sama sobie się podobam, mobilizacja do działania i stawianie celów ... Jednym słowem jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:biggrin2:

W weekend mały przeszedł trzydniówkę z konkretną wysypką.

A no i u nas nawet dermatolog (wprawdzie nowa- bo nasza na L4 do końca marca) nie chciała wystawić zaświadczenia o AZS, bo 2 wizyty to za mało:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok: i wcale mały źle nie wygląda.

Nosz k**** to mam nafaszerować dziecko zwykłym mm, żeby ta idiotka widziała jak wygląda dziecko z AZS?? I po co ja go kremuję specjalnymi balsamami i dbam o niego może mi jeszcze powie??

Szkoda, że to D. był z małym, bo bym jej powiedziała co o niej myślę...

I zastanawiać się czy iść z nim na te testy i resztę badań czy olać i kupować mleko 100% płatne . Mówią, że dzieci wyrastają z tego i nie wiem czy tyle zachodu potrzeba, żeby zaraz okazało się, że jest po sprawie. No ale jak mu to szybko nie minie. Nie wiem co robić doradźcie. A no i dodam, że potworny alergen u nas to kurczak. Małego wysypało strasznie. Teraz jemy indyka.

Pozdrawiamy wszystkie mamusie i bąbelki.

Aaa u nas ząbków brak i nie siadamy jeszcze, ale mamy czas:-D

mama80
mój Igor też z 13.08:) i też ma starszego o 4 lata braciszka Jakuba- aniołka:)

Karolaola-ale się złożyło:-)Moja urodzona 10 min. po północy, a Twój?
Renatkanuta-powodzenia! Twoja córcia wagowo bardzo podobna do mojej i tylko dzień różnicy między nimi. Ale u nas ząbków brak.
Karolap5-imponująca waga małej.
Pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzieciaczki!

Mam pytanie do mam butelkowych.
Jakie macie smoczki do butelek, tzn ile mają dziurek.

Niedługo będę kończyć karmienie piersią i zastanawiam się jakie kupić małej cumle do butelek.
Na razie ma do mleka - 2, do herbatek 1
No ale jak skończę karmić piersią to już nie muszą być takie małe otworki.

Poradźcie.
Mam butelki i smoczki Avent.

reklama

aaaaa!!!!! dostałam prace!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Super, gratuluję!!!:-):tak:

karola, fajnie, że tak szybko się zaaklimatyzowałaś w pracy!!!
Jeśli chodzi o dermatologa, to szkoda mi słów......

Myślę, że nie powinnaś sobie odpuszczać tego zaświadczenia na mleczko. Szkoda płacić 100%. Należy Wam się ta refundacja jak psu buda.

Na następną wizytę idź sama i spytaj się jak ona to sobie wyobraża. Przecież nie dasz dziecku mleka, żeby ona zobaczyła AZS.....
Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Do góry