reklama
Nikos
Mama Kuby i Leny
mama, no pewnie!
Jagienka, do odważnych Świat należy, zazdroszczę Ci nowych wyzwań
Jagienka, do odważnych Świat należy, zazdroszczę Ci nowych wyzwań
Witajcie, ale ruch się zrobił na forum
Witam nowe Mamusie, piszcie jak rozwijają się Wasze Maluszki. U nas znowu pogoda do d****, deszcz i wiatr
Po tygodniu pojawił się nam drugi ząbek. Moja córcia jest szcześliwą posiadaczką dwóch dolnych jedynek, a ja miałam przyjemność nawet je poczuć, bo Łucja teraz uwielbia gryźć mamusię
Dziewczyny, nie pamietam która,ale chyba Nikos pisała, że alergie u dzieci karmionych sztucznie, mogą minąć. Od 4 dni podaje Niuńce raz dziennie zwykłe mleczko i póki co ani śladu wysypki, więc chyba etap AZS mamy juz za sobą
Witam nowe Mamusie, piszcie jak rozwijają się Wasze Maluszki. U nas znowu pogoda do d****, deszcz i wiatr
Po tygodniu pojawił się nam drugi ząbek. Moja córcia jest szcześliwą posiadaczką dwóch dolnych jedynek, a ja miałam przyjemność nawet je poczuć, bo Łucja teraz uwielbia gryźć mamusię
Dziewczyny, nie pamietam która,ale chyba Nikos pisała, że alergie u dzieci karmionych sztucznie, mogą minąć. Od 4 dni podaje Niuńce raz dziennie zwykłe mleczko i póki co ani śladu wysypki, więc chyba etap AZS mamy juz za sobą
renatkanuta
Fanka BB :)
Witam. Czy mogę do Was dołączyć? Też jestem sierpniową mamą. Czytam Was od początku.
ja też dopiero co dołączyłam - a więc miło, ze nie tylko ja jestem świeżynką witaj Mama!!
renatkanuta
Marthha - gratuluje zabka! my wyglądamy jednocześnie dwóch górnych jedynek. myslałam, ze dzis je zobaczymy, ale jeszcze nie przebiły się. na szczęscie dają mniej popalić niż dolne - poki co
Nikos
Mama Kuby i Leny
martha, to są właśnie plusy karmienia butelką, alergia znika szybciej. U nas nie będzie tak łatwo.
Gratulujemy ząbka, tzn dwóch. U nas buźka nadal pusta.
Mnie to akurat cieszy, mała po prostu nie będzie mnie gryzła po cycochu;-)
Witamy nowe mamy, wszystkie.
Gratulujemy ząbka, tzn dwóch. U nas buźka nadal pusta.
Mnie to akurat cieszy, mała po prostu nie będzie mnie gryzła po cycochu;-)
Witamy nowe mamy, wszystkie.
Dali
Monila- to wspaniała wiadomość....dużo zdrowia i odpoczywajcie i niech dzidzia ładnie rośnie ....tak jak zawsze życzę przyszłym mama porodu w terminie lub 2 tyg.przed taka tobie życzę przenoszenia!!!!
Jagienka-moja sąsiadka przyjechała z córka (ma chyba 13lat) i juz teraz 2 rok bedzie chodzić do norweskiej szkoły .bardzo nauczyciele pomagają .poziom jest napewno niższy niż w Polsce ale takie podejście indywidualne ,i pomoc,i rodzaj przekazywania wiedzy o niebo lepsze.a jak ci idzie nauka norweskiego...?
Werka dostała kataru a juz było dobrze...wczoraj kontrola i lekarz napisał ze zdrowa a tu klops.oby na katarze sie skończyło i juz.mówił ze miała infekcje gardła i dlatego wymiotowala.ale silna to sobie popradzi.
Uspokoił mnie tez odnośnie wagi i ruchliwosci Weroniki .mówi ze jest super dziewczyna a duża to raczej geny nie przekarmianie...mówił ze dobrze ja karmie,a mniej ruchliwa bo duża ....a tak to fajna dziewczyna i ze nie mam sie jej czepiać tylko cieszyć ze zdrowo rośnie .
Ogólnie to rodzina i znajomi juz była ja zobaczyć i wszyscy pytali czy siedzi,raczkuje,pelza,wkłada stopy do buzi,ze mam jej obniżyć łóżko bo wypadnie ...a ona nawet nie myśli o podciaganiu sie w lozeczku haha wiec po 3 dniu wizyt niedosc ze martwilam sie ta choroba to jeszcze zaczęłam wierzyć ze moja córka jest opozniona.no bo z opowieści to wszytskie dzieci to geniusze i siedzą w wieku 4 miesięcy ,bo córka lezanki dawno raczkowala,inne dziecko stawalo w lozeczku i tak o....sie podlamalam.ale juz dobrze tylko niech wyzdrowieje i pójdziemy na podbój swiata .
P.s.niesamowite uczucie siedzieć w pokoju w którym sie wychowywalam i dorastalam a teraz stoi tu łóżeczko mojej córki a ona sobie smacznie śpi.
P.s. Witam nowe mamy!!!!!!
Jagienka-moja sąsiadka przyjechała z córka (ma chyba 13lat) i juz teraz 2 rok bedzie chodzić do norweskiej szkoły .bardzo nauczyciele pomagają .poziom jest napewno niższy niż w Polsce ale takie podejście indywidualne ,i pomoc,i rodzaj przekazywania wiedzy o niebo lepsze.a jak ci idzie nauka norweskiego...?
Werka dostała kataru a juz było dobrze...wczoraj kontrola i lekarz napisał ze zdrowa a tu klops.oby na katarze sie skończyło i juz.mówił ze miała infekcje gardła i dlatego wymiotowala.ale silna to sobie popradzi.
Uspokoił mnie tez odnośnie wagi i ruchliwosci Weroniki .mówi ze jest super dziewczyna a duża to raczej geny nie przekarmianie...mówił ze dobrze ja karmie,a mniej ruchliwa bo duża ....a tak to fajna dziewczyna i ze nie mam sie jej czepiać tylko cieszyć ze zdrowo rośnie .
Ogólnie to rodzina i znajomi juz była ja zobaczyć i wszyscy pytali czy siedzi,raczkuje,pelza,wkłada stopy do buzi,ze mam jej obniżyć łóżko bo wypadnie ...a ona nawet nie myśli o podciaganiu sie w lozeczku haha wiec po 3 dniu wizyt niedosc ze martwilam sie ta choroba to jeszcze zaczęłam wierzyć ze moja córka jest opozniona.no bo z opowieści to wszytskie dzieci to geniusze i siedzą w wieku 4 miesięcy ,bo córka lezanki dawno raczkowala,inne dziecko stawalo w lozeczku i tak o....sie podlamalam.ale juz dobrze tylko niech wyzdrowieje i pójdziemy na podbój swiata .
P.s.niesamowite uczucie siedzieć w pokoju w którym sie wychowywalam i dorastalam a teraz stoi tu łóżeczko mojej córki a ona sobie smacznie śpi.
P.s. Witam nowe mamy!!!!!!
Monila- gratulacje! spokojnych 9 miesięcy. Będzie ok:-)A teraz może coś o mnie. Mam sierpniową córeczkę Hanię. Urodziłam 13 sierpnia. I o 4 lata starszego syna Jakuba. My jeszcze bezzębniAle jesteśmy na etapie gryzienia i ślinienia.
reklama
Patisa
Antosiowa Rodzicielka :)
Patisa-wow ile zmian...uważam ze bardzo dobrze ze tak wyszło...a latem ogródek dla Antosia to bedzie raj.i wy macie wiecej prywatności ....cieszę sie bardzo...
Bardzo fajnie to sobie przemyslalas po tym jak ci złość przeszła .wazne jest postawienie sie z tej drugiej strony.punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!!!!! Ostatnio obserwuje jakieś zatrzesienie samolubstwa czy jak to nazwać .wszyscy do wszytskich maja żal -każdy z osobna myśli ze to wlasnie on chce najlepiej,ze to on jest najbiedniejszy i niezrozumiany ,ze wina zawsze stoi po tej drugiej stronie,ze po raz kolejny zawodzą sie na przyjaciolach.a ja nie mogę tego słuchać .... Czemu ludzie maja taki problem z Wybaczaniem albo przyznaniem sie do winy albo naginaniem jakiś swoich zasad dla dobra obojga.tak wiec przyjechałam do polski ...do przyjaciół i jestem miedzy młotem a kowadlem i wyslu****e co jeden ma do powiedzenia na drugiego....a dla mnie to bzdet ...temat na 5 min. rozmyslan i znalezieniem sesownego rozwiązania .dziecko bardzo mnie zmieniło ... Nie przejmuje sie tak bardzo kto co powie ,nie myśle tyle o glupotach ...i przez to wiele spraw przestało być problemem,mój mąż i córka są na pierwszym miejscu a ja muszę być i jestem silna kobieta i matka-bądź co bądź w przyszłości wzorem do naśladowania ...ale sie rozpisalam hahaha...ale naprawdę nie czuje sie spiaca.
Patisa, dobrze, że jest już lepiej. A gratuluję stópki, jest to niesamowity widok, jakby dziecko nie miało kości hihi!
Centrum Usmiechu - Gruszka - YouTube
mojej niuni spodobała się ta pioseneczka a ja stwierdziłam że jest całkiem mądra ta pioseneczka
u nas sypie mała buszuje i tak jak zwykle ;D
Piosenka super! Już ją razem śpiewamy
Ooooooooo matko jak mnie dawno tu nie było
Gratuluję pierwszych ząbków – u nas właśnie się pchają dwie dolne ...trójki,
Patisa superże u was lepiej i co za zmiany. Gratuluje odważnych decyzji.
Tomaszek od miesiąca już pewnie sam siedzi, chodzi do tyłu tzn, odpycha się rączkami a w piątek to sam wstał w łóżeczku trzymając się szczebelek więc czas już na na opuszczenie materaca.
Od niemal miesiąca już pracuję a tak nie chciało mi się wracać do pracy, chętnie to bym sobie jeszcze posiedziała z chłopcami w domu. Początki były ciężkie ale już jest lepiej.
Dziś wziełam sobie dzień urlopu bo po weekendowych zajęciach w szkole do 20godz., wróciłam padnięta a w domu młody marudny bo te zębowe, noc też ciężka, co raz się budził ale dostawał cyca to choć na chwilę uspokajał się. I przez to wypiłam dziś pierwsza kawę od niemal 7 miesiecy, od razu postawiła mnie na nogi a myślałam ze już się odzwyczaiłam
…… no to już popisałam młody się budzi a spał niemal 2, 5 godziny co w jego przypadku to jeśli chodzi o spanie w dzień to chyba rekord!!!!!!
Ale pewnie odbije sobie w nocy
Nie mogę się doczekać aż moje usiądzie
Patisa- oby każdy dzionek witał Cię już słoneczkiem super że jest lepiej.
.
Dzięki Wam.
Monila- GRATULACJE!
U nas o dziwo wciąż ząbków nie ma... :-(
Za to wczoraj dobre kilka godz nosilam Małego w chuscie. Troche przegielam jak na pierwszy raz i dzisiaj czuje każde żebro. Ale i tak mi sie strasznie podoba
A czy któraś z Was czytała książkę "BOBAS LUBI WYBÓR" - GILL'a RAPLEY'a ?? Zastanawiam się nad nią...