reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

flower my dajemy bez mleczne na wodzie, ja też myślę, żeby powoli wprowadzać mięsko.

Też chyba najwyższy czas wprowadzić jakiś kisielek, bo na razie tylko owocki z kaszką ...

aankaa, taycia u nas niezmiennie 2 do 3 drzemek po 30-40min.
marthha u nas po kaszce holle jaglanej poprawiły się kupki, ale co jakiś czas któreś z warzyw go zatwardzi ( marchew- zawsze) i zgadzam się z taycią o dopajaniu u nas kupa zawsze idzie chwilę po wypiciu przez małego wody z sokiem ... My łóżeczka jeszcze nie obniżamy ...

Ja niby też ten sinlac kupiłam, ale tam jest wskazanie m.in. dla dzieci z małą wagą, a Igor do takich nie należy i jakoś nie podaję ...

reklama
karola5p mi kiedyś lekarz też zabronił dawać mleko małej kazał przejść na nutramigen i zakazał jakichkolwiek produktów mlecznych stwierdził że mała ma skaze białkową nie wiem po czym wypisał leki łącznie z maścią na sterydach która kosztowała koło 200 zł!!! jak dawałam małej nutramigen pluła i płakała, ja razem z nią... stwierdziłam, że musi i nie dawałam jej nic innego prawie cały dzień była głodna... złamałam się i podałam jej mleko no i co miała te swoje krostki jakiś czas ale była szczęśliwa i najedzona, a krostki po jakimś czasie znikły, kłopoty z żołądkiem też. Różnie bywa z tymi lekarzami coś o tym wiem, od jednego dostałam takie leki na katar, że mała znalazła się na pogotowiu... A co się tyczy kaszki mannej i wprowadzania glutenu mi poradzono żeby wprowadzać normalnie pół łyżeczki zwykłej kaszy mannej np. do obiadku to się troszkę podgotuje i tak dawałam ale teraz poszłam na łatwiznę i daję jej do kaszy, mleczną kaszkę manną z Bobovity żadnych rewelacji nie widać więc chyba jest ok :)
taycia gorzej jak maleństwo za nic nie chce pić moja dziś ledwo 20 ml...
karolaola z jakim sokiem podajesz tę wodę???

maaga jabłkowy, gruszkowy, jabłkowo-marchewkowy, śliwkowy ostatnio nawet był. Ale są to ilości małe, bo na 50ml wody 10ml soku. Herbatek nie daję- stoją dwie otworzone ...

Karolaola - mój Szymek też chudzielcem nie jest. Powiem więcej,że pewnie ma koło 9,7kg,ale nie daje mu całego Sinlaca tylko 4 łyżki ,a resztę owsiankę Holle... wtedy nie jest za słodkie i mniej kaloryczne :-D:-D

Maaga - na spokojnie...dawaj jej różne rzeczy do picia...wodę, herbatkę, soczek... i tak co 20-30 min niech chociaż 3 łyki pociągnie to zawsze coś... może poczytaj coś na necie,bo ciężko tak Malutkiej nie dopajać :nerd:

Hejka!

no to mamy potwierdzenie, winowajcę czwartkowo-piątjowych nocnych szaleństw mojej córci
biggrin.gif
MAMY ZĄBKA
biggrin.gif
biggrin.gif
wink2.gif
laugh.gif
z tego co udało mi sie zauważyć to lewa jedynka
wink2.gif

idę was poczytać, wczoraj nie zaglądałam, z meżusiem ostatni wieczorek przed wyjazdem spędziłam ;-)

marthha Igor bierze 3 dni nowe zelazo i odpukac narazie jest oki,
Taycia ladna wage ma Synek
U nas tez dzisiaj byly 3 drzemki.
Malego tez przepajam herbatka z koperku wloskiego i na lepsze trwienia a od wczoraj daje rozcienczony soczek jablkowy, samej wody nie chce pic. W ciagu doby wypija ok 260-300ml zauwazylam ze kaszka z holle jaglana tez jest pomocna w kupach
Mlodam gratki z okazji zabka

Gratki dla nowych zębozaurusów :)

U nas są 2 kupki i ta po kaszce była super a ta po obiadku plastelinowata i dusił mocniej. U nas najbardziej zapiera ziemniak. Ale zaczęłam dopajać po obiadku soczek bez cukru + woda pół na pół i już od razu kupa lepsza....jednak trzeba dopajać mimo iż na cycku jest. A samej wody nie tknie :cool2: ale starszy też nie chciał.....ja im się nie dziwię wcale, bo ja też czystej, niegazowanej "żabianki" nie przełknę....musi być troszkę soczku lub cytryny ;)

Łóżeczko też jeszcze nie obniżone. Radek na brzuchy się przemieszcza ale nie podciąga się jeszcze za szczeble do siadania póki co.

Taycia a może spróbuj wydłużyć czas między drzemkami? U na po wstaniu jest spanko po ok. 2,5-3 i następna drzemka też po 3 h od pierwszej. No i musi trochę poszaleć na podłodze, bo jak by leżął przez ten czas w leżaczku to by się nie zmęczył hehehe.

mlodam, gratuluję. To teraz już z górki:-):-D

Taycia, u nas od ilość drzemek w zależności, o której wstanie Lenka. Jak wstanie o 8 to są trzy drzemki po około 40 minut, jak wstanie po 9 to już mamy tylko 2 drzemki po około godzinie.

Mróz chyba odpuszcza, u nas dziś -12.

Miłego dnia:tak:

reklama
Hejka!

Karolaola - robię 180 ml wody (najlepiej wrzątku 140 i letniej 40 ml),bo jak wymieszasz to ona dosyć szybko wystyga... :-)

Młodam - och zazdroszczę i gratuluję! U Nas noc nieprzespana...dziąsełka swędziały,więc mam nadzieję,że to już niedługo,bo smarowałam mu dziąsełka i są nabrzmiałe....

JJ- On przeważnie po 2 - 2,5 h aktywności (trochę zabawy też jest) robi się marudny,ale nawet po 3h śpi tylko max.45 min...tak mu się zmieniło jakoś głupio :eek:

Miłego dnia!!

Do góry