reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

heheh u mnie było -33 :) szał ale w domu mam saune bo mieszkam na 8 piętrze i słońce wali calutki dzień w okna...dajecie dzieciakom chrupki kukurydziane czy nie boicie się że gdzieś się przyklei i bedzie się dziecina krztusić bo taką mam ochotę jej dać a się boje...
Natalka jest pokaźna bo ma niezły apetycik i je modyfikowane od początku a teraz i kaszki, zupki jabłka marchew banany :)
Ja daję mojej już jakiś miesiąc chrupki. Wcina aż jej się uszy trzęsą.

reklama
magga Radek też wcina. Leży sobie w leżaczku i ciamka :) Dużo na raz nie wymymla to i mu się nie przyklei...ale zawsze jest pod nadzorem.

Jagienka ja już jestem tu znana ze swej obsesji ruchowej dziecka ;-) i może nie zaraz rehabilitacja ale konsekwentnie pokazuj jej tę pozycję podpartą i wyciągaj te rączki do przodu....z czasem powinna załapać. Dziecko w wieku Laurki powinno na brzuchu opierać się już na dłoniach, które ma z przodu. A w 6 miesiącu ćwiczyć podpór na wyprostowanych w łokciach rękach tak, ze oderwie od podłoża całą klatkę piersiową i nawet brzuszek.....

I ktoś pytał jak powinno wyglądać siadanie....a więc powinno się odbywać z pozycji na brzuchu. Dziecko przyjmuje pozycję czworaczą i cofając się w tył siada z pozycji skośnej. Albo jak przewraca się na brzuch i umie zatrzymać ten obrót w 'pół drogi" to zaprze się na ręce tej bliżej podłoża i dźwignie też z pozycji skośnej. Wiem, ze wiele dzieci siada z leżenia na plecach ale to nie jest prawidłowe. Zazwyczaj robią tak dzieci, które nie raczkują.

https://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy_mamo_cwiczenia_od_piatego_miesiaca_zycia.html
pkt 8 ...siadanie

agu_la no szkoda ....ale drań Cię 'wkręcił', bo jeśli złożyłaś wniosek to on nie ma prawa ci odmówić tego urlopu.....bo przecież mówić o wychowawczym Ty sobie możesz ale wniosku nie złożyłaś wiec było tak jakbyś do pracy wracała po UW....no ale szkopuł może być w tym, ze złożyłaś II wniosek a to już 'można ' podciągnąć pod brak następstwa po macierzyńskim, bo de facto drugi wniosek obejmował urlop po urlopie wypoczynkowym za 2011......ja pisałam wszystko na jednym.....

Ostatnia edycja:
Jagienka ja już jestem tu znana ze swej obsesji ruchowej dziecka ;-) i może nie zaraz rehabilitacja ale konsekwentnie pokazuj jej tę pozycję podpartą i wyciągaj te rączki do przodu....z czasem powinna załapać. Dziecko w wieku Laurki powinno na brzuchu opierać się już na dłoniach, które ma z przodu. A w 6 miesiącu ćwiczyć podpór na wyprostowanych w łokciach rękach tak, ze oderwie od podłoża całą klatkę piersiową i nawet brzuszek....

Tak sądziłam,molestuję tą moją córe codziennie ku jej niezadowoleniu ale widać z dnia na dzień postępy :tak:

Moja mała też "ciumka" sobie chrupki kukurydziane ;-)

Dziewczyny a jakiej firmy dajecie te chrupki?

My po wizycie- 13.02 jedziemy na podcinanie wędzidełka. Oby poszło szybko i bezboleśnie, bo mały ma wtedy pół roczku:biggrin2:

Dziewczyny a jakiej firmy dajecie te chrupki?

My po wizycie- 13.02 jedziemy na podcinanie wędzidełka. Oby poszło szybko i bezboleśnie, bo mały ma wtedy pół roczku:biggrin2:

Powodzenia na zabiegu!!
Ja mam chrupki MrSnaki,są "akuratne" do malutkiej rączki i bardzo delikatne,w składzie mają tylko kasze kukurydzianą :tak:

Hej! Karolaola powodzonka na zabiegu. Widzialam jak sie podcina wędzidełko u dziecka 2letniego i starszego i nie jest tom straszne wiadomo bedziesz sie bac i denerwowac. U Was jest gorne czy dolne? i w jakim znieczuleniu bedzie robione? My flipsow jeszcze nie dajemy bo sie boje ze odgryzie i zakrztusi sie, a ze jestem panikara to zapewne M da. Dzisiaj Igorek zrobil nam niespodzianke i spał od 21 do 6 dziwne ze glodny nie był :)) z przyzwyczajenia i tak wstałam o 24. NIe wiem czy slyszlayscie o Madzi ja jestem w szoku nie moge w to uwierzyc. Jestem w szoku. Patrze na igorka i dziekuje ze jest mimo naszych wad i problemow.

Jagienka niestety tak. Tak jak pisałam jestem w szoku. KUrde jak upadła na podloge mogla wezwac pogotowie i moze udaloby sie ja uratowac, a nie odrazu skazywac ja na smierc i porzucenie w lesie.

reklama
właśnie dałam małej chrupki :) super zajada się jak nie wiem co :) a z Magdą... nie wyobrażam sobie tego mamy dzieciaki w podobnym wieku... matka oszukała całą Polskę! Zrozumiałe że się bała ale przezcież mogła wzywać pogotowie to racja, mogła działać... najprawdopodobniej zrobiła to nieumyślnie... choć różne są wersje.
U mnie dzisiaj ponad 20 na minusie a ja z małą na 15 do lekarza na kontrol bo mi jeszcze chrypie bieda mała...
a chrupaki jej dałam mazurskie bo ja na warmii i mazurach ;D

Do góry