reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

bishopka weź sie z nim tam powykłócaj bo co mu zależy? a Tobie nawet pare dni robi różnicę zapewne. jak ja nie czaje takich ludzi jak taki lekarz - co mu szkodzi wystawić Ci zwolnienie?
Tez go nie czaje, tym bardziej, ze calą ciążę sam bez pytania czy chce kierowal mnie na zwolnienie :-) Poki co dzwonie do ZUS-u ale te pipy nie odbieraja, a chce zapytac, co one sadzą na ten temat
Megmarion, ja mam na dzis termin :-)

reklama
Hej Dziewczyny!!!

Marcelina moja chatka też smakuje, a następnym razem napewno też będzie wyglądać, jestem z siebie dumna :)))

szuszu powodzenia raz jeszcze i czekamy na info!!!

u mnie bez zmian, a juz myslałam, że 8 urodzę :p już wczoraj rozmawialiśmy z Mężem, że dzisiaj jedziemy rodzić, a dalej nic się nie dzieje, czopa nie widać, w nocy to mam praktycznie sucho, skurcze jakies tam sa, ale lekkie i na maxa nieregularne, brzuch wysoko, chcialabym juz urodzic, a z drugiej strony boje sie bardzo :p
aaa no i też spuchły mi wczoraj stopy i w sumie nie zeszła mi opuchlizna przez noc i dalej mam spuchnięte :/

Ostatnia edycja:
Bishopka, jak pójdziesz do internisty to widzi, że jesteś w ciąży i wystawia ci na ciążowe zwolnienie, więc płatne 100%.
A gin pindoli jak potłuczony.Ja mam termin na 14 a zwolnienie wystawione do 22 sierpnia na razie. Zwolnienie ciążowe przysługuje ci na okres do 270dni, więc jeśli tego nie przekroczyłaś, to zus może cmoknąć gina w zad.

Bishopka, ale biadoli ten Twój lekarz. Moja gin wiedząc, że mnie kontrolują i jestem u nich spalona, to i tak mi dała w sobotę zwolnienie na miesiąc. Do któregoś września, mimo że już ciąża się skończy na pewno (choćby mieli ją wywoływać). Mówi, że poród przerwie L4 i tyle, nie będzie się cackać z ciągłym wystawianiem.
Także, niech nie wymyśla ;-).

własnie, że nie przekroczyłam, ale dzięki za podpowiedz, jak sie dodzwonie do zusu, to zapytam, jak nie to bede jego naciskac :-)
Uciekam poki co, bo mlody chce komputer :-) Milego dnia

jeny ale sie ropisałyscie...
akutan -dziś rodzimy!!!
suszu-kciukasy zacisniete.

a ja musze sprzatac...dzis przychodza ogladac mieszkanie nasze ...jest wystawione od 2 lat odzew slaby...wiec tak se jest do sprzedania bo jest ..a teraz babka bardzo niby zainteresowana przychodzi....ja sie zalamie....nie mam sily sprzatac....to po raz....po dwa co my zrobimy...dla małej wszystko zrobione wymalowane ,swierze i nowe i co teraz wek mamy isc....o losie czuje nerwa.

Karolap-gdzie rodzisz?Wejherowo czy Redłowo?JA sie urodziłam w Wejherowie jak ten szpital był nowiutki i ogolnie dlugo byl mało popularny ...i wszyscy sie ze mnie smiali ze mam miejsce urodzenia Wejherowo hahaha

Blackberry, powodzenia dzisiaj na wizycie.

Bishopka, czuje ze u mnie bedzie jak u Ciebie, termin z USG mam na sobote a z OM na poniedzialek a tu nic, nawet bole jak na @ przeszly!

Agulalula, a85, witam w klubie bezobjawowych :-)

Dzisiaj popoludniu jade do szpitala niech mnie obejrza. Tak mi sie rozeszlo spojenie lonowe, ze nie moge chodzic i ciezko mi sie siedzi, nie mowiac juz o zmianie pozycji w lozku. Jak dzwonie do poloznej to ta mi wciska, ze to wczesny porod i kaze brac pareacetamol i cieple kapiele :angry: Tlumacze babie, ze po pierwsze to nie mam wanny, po drugie paracetamol nie pomaga a po trzecie to nie sa (niestety!!!) zadne bole porodowe tylko spojenie mnie napi*****a a tam mi, ze mam sobie termofor przylozyc.:wściekła/y: Te baby nie maja o niczym pojecie i wszystkich traktuja wedlug jednego schematu wiec dzisiaj jade do szpitala i mam w d... co o mnie pomysla, niech ktos to zobaczy, bo nie bede mogla nawet nog do porodu rozlozyc!!!

MAłgo--ale że rozeszło?bo mnie też boli strasznie i co to dobrze ze sie rozchodzi czy nie?mi apap troche pomaga ale ten ból to moj najgorszy koszmar ostatnio...daj znac co ci tam powiedzieli i co z tym robic (choc pewnie nic)

Dali, to ze sie rozchodzi to normalne ale moze sie rozejsc zbyt mocno i to jest niebezpieczne, bo po porodzie moze Cie uziemic na mase tygodni w lozku z pasem ortopedycznym. Bol mialam przez cala ciaze ale ostatnio to jest juz przegiecie i nie moge sie ruszyc a do tego tak mi kosci strzelaja, ze slychac mnie chyba na calej dzielnicy a boli to potwornie. Wydaje mi sie, ze to nie jest normalne. Dam znac jak wroce, choc czuje, ze mnie oleja.

reklama
A dzisiaj przychodzą do mnie koleżanki z pracy:) tylko 8 miesięcy czekałam na odwiedziny. Upichcę chatkę i babeczki z jagodami:) do tego sałatka z arbuzem. Tylko nigdzie ruccoli nie dostałam. Muszę ją zastąpić chyba sałatą lodową, oby nie zepsuło to smaku:) Później wyszoruję kuchnię i salon no i podłogi pomyję.
Może to choć troszkę mi przyspieszy poród:D

Do góry