reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

czesc dziewczyny,
My dzisiaj idziemy do gina wieczorkiem, więc zobaczymy co i jak :-)
U nas słoneczko, ale też smutne wieści..
Wczoraj zdiagnozowano u mojej najstarszej suczki nowotwór kości :no:
Będziemy musieli uśpić kochaną sunię... Koszmar jakiś!

rosne w oczach a dopiero za tydzien moge sie przyznac do ciazy w pracy...mam nadzieje ze nikt mnie wcdzesniej nie wyczuje...

A dlaczego musisz czekać??

gosia a gdzie będziesz rodzić? Ja też bym chciała cesarkę jak tylko mój gin się zgodzi:)

Ja też z Krakowa (prawie), więc się wtrącę do rozmowy. Rodziłam w Siemiradzkiego i teraz tez mam taki zamiar.
Niestety mój poród, ku mojej rozpaczy wtedy - odbył się przez cc. Przenosiłam ciąże tydzień, nie dali rady sprowokować mnie do akcji (leżałam jakies 5 godzin pod kroplówką), a w końcu na usg wyszło ze dziecko ok 4,5 kg i ruchy płodu słabe... No a ze ponad 4 kg to wskazanie do cesarki, to powiedzieli ze radzą się zgodzić.
A ja tak STRASZNIE chciałam wtedy rodzić naturalnie!!!!! I tak się zdenerwowałam że dla dobra dziecka musze dac sie pociąć ze przy wejsciu na sale operacyjną miałam pożądne skurcze hihi.
Teraz jednak chyba tez szykuje mi sie cc :-( Choć to nic pewnego narazie.

hmm a ja własnie nie wiem czy iść do szpitala gdzie pracuje mój ginekolog bo to jest szpital w Pszczynie nie słyszałam o nim za dobrych opinii...i jakoś nie bardzo uśmiecha mi się tam iść... wolałabym rodzic w Tychach(oczywiście o tym szpitalu tez słyszałam i dobre i złe opinie) tam tez mam znajomego lekarza (przyszły teść mojej kuzynki) wiec tez się niczego przy nim nie boje... no ale co wybiorę to jeszcze nie wiem..

Hej!

Sporo mnie nie było, ale i tak nikt o mnie nie pamięta :-(

U nas chorobowo - Filip ma ospę. Trochę boję się o siebie, bo prawdopodobnie nie chorowałam. Okaże się w najbliższych dniach czy się zaraziłam. Mam nadzieję, że nie.

No miejmy nadzieję ze się nie załapiesz na ospę bo to niebezpieczne!!
Ale u mnie też dziecię chore - angina ropna, antybiotyk....

Ochhh Dziewczynki! Jak mi jest źle,smutno i ogólnie koszmarnie!!!!! J. właśnie odlatuje do tego głupiego Frankfurtu,a my tu same zostałyśmy jak palec.

Natt, trzymaj się kobieto! Ciężko tak w ciąży być samej...
Ja co prawda w pierwszej ciazy byłam sama niemal całymi dniami (chłop wracał do domu ok 23, a wyjezdzał z rana... Do tego mieszkałam w wynajmowanym domu, w obcej wsi, a rodzina i znajomi 70km ode mnie.... Ale ja mam troche inny charakter - dawałam radę.
Jakby mi chłop miał zarabiać kokosy, to bym jakoś przeżyła pare miesiecy rozłaki...
Przynajmniej by mnie nie denerwował codziennie ;-)

Ale współczuję Ci ogromnie, bo musi Ci być strasznie smutno i ciężko :no: zwłaszcza w ciąży...

reklama
A ja mam mętlik w głowie od tych wózków. W Angli mają fioła na punkcie czarnych wózków, ciężko dostać coś w innym kolorze. Do tego królują spacerówki od urodzenia a ja chce klasyczny - z gondolą. Taki to już są koszmarnie drogie. Chyba sprowadzę coś z Polski. Kompletnie nie wiem co wybrać.

byłam po pracy w aptece wykupić recepte bo dostałm cos na stan zapalny tam na dole :p jej co ona mi przepisała...jakies tabletki ktore sie nakłada na taki straszny aplikator i jakos to sobie trzeba wsadzic i wycianc ta tabletke :/ jejej

A od przyszłego tygodnie chyba zapisze sie na zjecia Mama Fit dla kobiet w ciązy..trzeba sie troche ruszyc bo kilogramy przybywaja...

Witam wieczorkiem:)
agula fajnie,że się Wam udało wszystko pozałatwiać? a jaki macie termin ślubu? Masz już wypatrzoną sukienkę? Ja dzisiaj odebrałam akt urodzenia. I jak dobrze pójdzie to w przyszłym tyg urząd:) my kościelnego teraz nie bierzemy więc mało załatwiania...
kangurka ja akurat z siemiradzkim mam średnie wspomnienia. Trafiłam tam z poronieniem i czekałam 2 godz zanim mnie przyjęli.

A przeziębione dziewczyny zapraszam na soczek z malin z naszego ogrodu:)

reklama
rowniez witam sie wieczorkiem .:-)

u nas dzisiaj piekna pogoda 15 na plusie,sloneczko..spacerek zaliczony,teraz odpoczywanko brzuszkiem do gory, P. nam szykuje buraczki z..czyms tam:eek:

jaskolka wiem o czym mowisz..:-p sama nie moglam sie zdecydowac bo jak dla mnie wiekszosc tych wozkow (z godala) tutaj w UK wyglada przynajmniej kosmicznie,tak samo z cenami za nie i tez sie zastanawialam czy by nie zamowic czegos z PL,ale zdecydowalam sie jednak zakupic tutaj silver cross 3d,mimo ze nie ma gondoli ma bardzo fajna wkladke dla nowordka i recenzje wozeczka super,cena tez w miare..fakt faktem kolorami to on nie szokuje ale ja juz znalazlam swoj i sie napalilam :-D

Do góry