reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Cześć Kochane!
Ależ się rozpisałyście... jestem w szoku :-)
Przede wszystkim Oli B - nie martw się.. ja też praktycznie nie mam brzuszka. Jak kiedyś pisałam u mojej mamy nie widać było ciąży do 6 miesiąca,więc może to jakieś uwarunkowania genetyczne? albo może teraz cisza,a później duże bum ? :)
Natt, Sagaa - wizyty u Was dzisiaj :-) trzymam kciuki !!!!!

Piszecie o farbowaniu włosów..ja farbowałam przed Świętami,więc moja Fasolinka mogła mieć z 2-3 tygodnie i nic mi nie śmierdziało... najbardziej drażni mnie lodówka.. ciągle nie mogę jej zdzierżyć...
Pozdrawiam Was serdecznie :-)

sagaa, no własnie pamietałam,ze ktoras ma usg dzisiaj poza mna:). Fajowo. pisz od razu:)
U mnie tez tak drogo...moze i 300 nawet...ale te drogie sa tylko 3 w ciąży...tylko albo az!

gusia, tylko wiesz,ze te maseczki trzeba b.czesto zmieniac na świeze? bo inaczej efekt jest jeszcze gorszy,bo to po prostu siedlisko zarazków!!maja na takiej masce swietne warunki do rozwoju bo jest ciepło i wilgotno,takze zmieniaj czesto...dbaj o diete córci i moze ją ten syf nie dopadnie,czego jej i tobie życzę. Zdrowiej kochana szybko:)

Aha! dziewczyny mam taki pomysł. Moze załozymy jakiś tajny wątek,do któego wchodzi sie na hasło albo na zaproszenie. Służył by on do tego ,zeby przechowywać tam np. nasze prywatne komórki Wiecie,róznie bywa i dobrze miec kontakt ze sobą tak na wszelki wypadek...co wy na to??

natt świetny pomysł:) Mam do ciebie jeszcze pytanie odnośnie siłowni. Ja wprawdzie zamroziłam na rok moje członkostwo w klubie bo nie było nic dla mam ale własnie spojrzałam na grafik i są zajęcia dla cięzarówek 2 razy w tygodniu:) więc sobie odwieszę. Mam tylko do Ciebie pytanie odnośnie tego tętna. Jakie jest maksimum,które mogę osiągnąć? Biegać to pewnie nie będę miała siły ale planuję szybki marsz? ile minut jest zalecane? I z czego jeszcze na siłowni mogę korzystać? rowerek jest ok?

Ostatnia edycja:
EwaK, trzymaj sie tam w podrozy! Ja ci nie zazdrosze tej jazdy ale za to zazdroszcze gotowania tesciowej!

Tonya, kochana jak sie ciesze, ze Ci dzisiaj lepiej. Jestes tydzien przede mna i ja tak patrze sie jak sie Twoj suwaczek przesuwa i czekam na wiadomosci z tematu: Zajefajnie, przeszly mi mdlosci i czuje sie rewelacyjnie.:) Mam nadzieje, ze ja tez niedlugo poczuje sie lepiej a tymczasem kolejny tydzien pracuje z domu a dokladnie z lozka.

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu i wierze, ze bedzie dobrze. Ja mam usg we wtorek i mam troche nerwa ale jestem dobrej mysli.

Kawka niestety odpada, nie pije od kilku tygodni a wczesniej pochlanialam pod kazda postacia.

Co do wychowawczego, to ja planuje 6 miesiecy po porodzie wrocic do pracy. Lubie swoja prace i nie jestem osoba, ktora potrafi wysiedziec w domu. Chyba, ze mi sie po porodzie wszystko w glowie po przestawia. Tymczasem uwazam, ze zlobek to nic zlego i dobrze jest jak sie dziecko socjalizuje z innymi, latwiej wtedy przejsc przez przedszkole i szkole.

Wlasnie w czasie pisania postu, caly obiadek wyladowal w kibelku. Jejku, kiedy to minie...

Co do wychowawczego, to ja planuje 6 miesiecy po porodzie wrocic do pracy. Lubie swoja prace i nie jestem osoba, ktora potrafi wysiedziec w domu. Chyba, ze mi sie po porodzie wszystko w glowie po przestawia. Tymczasem uwazam, ze zlobek to nic zlego i dobrze jest jak sie dziecko socjalizuje z innymi, latwiej wtedy przejsc przez przedszkole i szkole.

Planuje podobnie, szybko wrócic do pracy a dzidzie do żłobka :)

Tymczasem uwazam, ze zlobek to nic zlego i dobrze jest jak sie dziecko socjalizuje z innymi, latwiej wtedy przejsc przez przedszkole i szkole.

podejście do żłobka to sprawa indywidualna.. mnie bardziej przeraża tryb dnia.
Wracasz z pracy, po drodze robisz szybkie zakupy, odbierasz malucha i dajmy na to o 17 jesteś w domu.
A potem co? 3 godzinki z dzieckiem, spać i od jutra od nowa?
3 godziny dziennie z własnym dzieckiem?
To mnie odstręcza...

reklama
maggie, tetno maks 130-140,choc to troche zalezy tez od wagi i wieku cwiczacej. Rowerek,stepper i marsz na bizni ok. bieganie nie bo jak brzuch bedzie wiekszy to sama bys odczula dlaczego...jest taki ucisk na krocze,ze....wooow! wszystkie hantelki tak do 2-3kg(nie wiem z iloma kg cwiczyłas),aeroby spokojnie do 60minut( ze sednia intensywnoscia)( ale wiesz nie pierwszego dnia!),wszystko na przywodziciele i odwodziciele ud,przysiady,wypady z malutkimi ciezarkami(znow do 3kg),na rece z grubsza wszystko poza wyciskaniem,można ściagać drazek do klatki i pleców...no mase rzeczy można:) na szczescie. Brzuszki tak jak pisałam skosne mozna,a w łasciwie teraz sobie uswiadomiłam,ze nie skośne tylko boczne tzn lewa reka do lewego kolana a nie na skos,rozumiesz??;-). Skośne i prostu brzucha dopiero ze 2 miesiace po porodzie mozna bo inaczej bedzie taki brzydki brzuch ,ze szok! Moja znajoma po porodzie od razu brzuch cwiczyla bo chciala miec piekny i plaski no i sobie narobiła do końca życia syf na brzuchu! Miesnie muszą sie zregenerować,naturalnie obkurczyc i dopiero mozna cos z tym flakiem działać.
No i uważaj ćwiczac bo wszystki stawy i miesnie sie rozluźniają za sprawa relaksyny w ciaży...i tym tez łątwo sobie narobic kontuzje. No i nie wystrasz sie jak na siłce beda dziwnie patrzec ze baba z brzuchem przyszła. Jeśli ty i dziecko dobrze sie czujecie nie ma zadnych przeciwwskazań do cwiczenia nie daj sobie tego wmówić. Tyle ,ze z głową i bardziej lightowo:). POwodzenia!

Acha! bieganie wchodzi w grę ale na orbitreku!

Ostatnia edycja:
Do góry