reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzieci w żłobku bardzo często chorują..
6-miesięczny niemowlak to jeszcze na prawdę malutkie dziecko..Ja tez tak chciałam wcześnie wrócić do pracy, a w końcu wróciłam jak córcia miała 2,5 roku;-)
Moim zdaniem, jeśli kobieta nie ma bardzo ciężkiej sytuacji finansowej i ma możliwość zostania w domu z dzidzią, to powinna to zrobić. Zgadzam się z Marceliną, że 3h z dzieckiem dziennie to mało, zwłaszcza z takim, któremu niewiele możesz wytłumaczyć.
Ale oczywiście to indywidualny wybór każdej z Was.

reklama
Jasne, ze to wybor kazdej z nas. Ja zdecydowalam sie na dziecko w wieku 29 lat, bo wczesniej skupialam sie na pracy i zakupie domu i tego nie zaluje. Kazdy tez ma swoje plany i poglad na sytuacje finansowa i ja wiem, czego ja w zyciu oczekuje dla siebie i rodziny a na to musze zarobic. Uwazam, ze dzieciom sie w zlobku krzywda nie dzieje, sama bylam w zlobie od 6 miesiecy i wyroslam na zdrowa kobite. :) A ze choruja to normalne, pojda do przedszkola i tez beda chorowaly, tego sie nie da uniknac.

Co do trzech godzin dziennie z dzieckiem to nie mam zdania, dopoki nie urodze :). A poza tym nie zapominajmy, ze obowiazki mozna dzielic z partnerem. Moj M. konczy prace o 14:00 wiec moze odebrac malucha zrobic zakupy i spedzic z nim czas dopoki ja nie wroce z pracy, a tata nie nie jest gorszy od mamy. I jakos sie bedzie krecic :)

Jasne, ze to wybor kazdej z nas. Ja zdecydowalam sie na dziecko w wieku 29 lat, bo wczesniej skupialam sie na pracy i zakupie domu i tego nie zaluje. Kazdy tez ma swoje plany i poglad na sytuacje finansowa i ja wiem, czego ja w zyciu oczekuje dla siebie i rodziny a na to musze zarobic. Uwazam, ze dzieciom sie w zlobku krzywda nie dzieje, sama bylam w zlobie od 6 miesiecy i wyroslam na zdrowa kobite. :) A ze choruja to normalne, pojda do przedszkola i tez beda chorowaly, tego sie nie da uniknac.

Co do trzech godzin dziennie z dzieckiem to nie mam zdania, dopoki nie urodze :). A poza tym nie zapominajmy, ze obowiazki mozna dzielic z partnerem. Moj M. konczy prace o 14:00 wiec moze odebrac malucha zrobic zakupy i spedzic z nim czas dopoki ja nie wroce z pracy, a tata nie nie jest gorszy od mamy. I jakos sie bedzie krecic :)

Właśnie zapomniałam powiedzieć, że idealna sytuacja jest wtedy kiedy można wymieniać się z tatą;-)

U mnie jeszcze nie wiem jak to bedzie. Wiktoria do 3 roku była z teściową, teraz teściowa chodzi do szwagra dziecka. Jak ja będę musiała iść do pracy po macierzyńskim to mały od szwagra będzie miał 2,5 roku i jeszcze będzie u teściowej. A zręsztą teściowa ma już swój wiek 71 na karku. Pozostaje może moja mama ale ona ma trochę inne podejście do wnuków i mieszka kawałek od nas. Jeszcze mamy rok, obadamy zobaczymy:-)

Hej;-)

Chciałam dołączyć do sierpniowych mam. Termin z om mam na 4 a z usg na 16:eek:.
Jest to moja druga ciąza. Mam dwuletniego Bartusia (3.01.2009). Pochodzę z podlaskiego:cool2:.
pozdrawiam serdecznie:-)

reklama
ja mam teściową w domu i choć jej metody wychowawcze mnie wręcz przerażają ( widziałam jak wychowywała pierwszego wnuka)to będę musiała zostawić jej dziecko. Jest jeszcze moja mamcia tyle,że nie wiadomo jak będzie z jej zdrowiem. Na razie wiemy tylko ,że przez rok będzie miała chemię:(

Do góry