reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja pracujac w szkole mam mozliwosc bez problemu wziecia wychowawczego urlopu a dorobic w razie czego korepetycjami jak przycisnie... poza tym nauczyciele maja jeszcze cos takiego jak urlop dla poratowania zdrowia ktory mozna wziac na rok i jest on platny. Moze sie uda... chcialaby przynajmniej ze 2 lata byc w domu. Przy pierwszym dziecku bylam do 9 m-ca w domu a potem moja siostrzenica sie nim zajmowala - teraz sama juz pracuje wiec nie bedzie takiej mozliwosci.
Ale nie ma co gdybac - najpierw nie bedzie pewne to ze urodze szczesliwie, bo ciagle boje sie poronienia...

reklama
Ja zostanę z dziećmi w domu jak najdłużej się da :-) Chciałabym zostać do czasu aż pójdą do przedszkola :-) tak jak Marcelinaa nie wyobrażam sobie usłyszeć od Pani ze żłobka że moje dziecko właśnie zaczęło mówić mama czy tata :-) Wspaniałe uczucie usłyszeć pierwsze słowa, patrzeć jak stawia pierwsze kroki... :-)

Każda ma inne podejście do tego :-) inne priorytety i inną sytuację :-) także każda wie co będzie najlepsze :-)

Ale uśmiechów nastawiałam;-)

sylvi.b, ja gratuluje dziarskiej tesciowej!

maggie, zycze mamie duzo zdrowia. Wyobrazam sobie jakie to dla Ciebie trudne. Moi rodzice tez mieli problemy zdrowotne i malo nie zwariowlam ze strachu. Trzymam kciuki!

A u Nas nie ma żłobków, więc problem z głowy :-) chociaż ja pewnie postąpię jak Małgo000 czyli wrócę do pracy... może jednak na pół etatu i raz ja będę opiekowała się dzieckiem,a raz tata :-)
Maggie - trzymam kciuki za Mamulkę... :* musi być silna ! będzie dobrze !!!

Moje ukochane chipsy.... wszystko wraz z colą (nie mogłam się opanować) wleciało od kibelka... już siły nie mam :-(

U nas to chyba raczej zostanę z maluszkiem w domku do czasu jak będzie mogło pójść do przedszkola.. bo z teściowa nie chce zostawiać maluszka bo wiem jaka jest furiatka....i tez tak jak dziewczyny nie chce dowiadywac sie o postepach mojego maluszka od pani z złobka...

marcia7 witam cie cieplutko i ciesze się ze kolejna dziewczyna przybywa do nas;)super coraz nas więcej;)

Natt bardzo dobry pomysł z tym zamknietym watkiem z kontaktami
A co do pracy i dziecka to często wiele rzeczy zmienia sie po porodzie, moja kolezanka wrócila do pracy i często teraz opowiada jak zal jej serce kraje jak mały placze jak ona idzie do pracy. Fakt oni maja babcie która sie małym zajmuje, ale i tak jest wiele zalu bo kumpela mówi że jej potem mama opowiada co sie dziecko nauczyło, co jak nazywa itp, mowi że kilka godzin z dzieckiem to jej mało w weekend tez prawie nie odczuje, bo wiele rzeczy ja omija. Poza tym nie wiem jak to teraz wyglada, ale jakis czas temu wiem, że w Polsce np byl problem w wielu miastach z miejscem w żlobkach

reklama
Ja mysle o zlobku prywatnym, nawet nie wiem jak tu w uk jest ze zlobkami publicznymi. Jakos trzeba bedzie sobie radzic bez dziadkow i tesciow. Zreszta w mojej sytuacji i tak wszyscy pracuja wiec nawet w polsce to nie bylaby opcja.

Tez zauwazylam, ze ostatnio zniknela gdzies edyta.editt ale nie mam zadnego kontaktu.

Witam nowe sierpnioweczki!

Do góry