reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

agu_la-ja biorę żelazo 3x2-ascofer(mam anemię ciążową)ale nie mam problemów z jego przyswajaniem:czuję się dobrze nie mam metalicznego smaku w ustach i zaparć-u mnie wsio o.k,a jakie ty dokładnie bierzesz chodzi mi o nazwę? może niech Ci lekarz zmieni na inne.
Biedroneczka -witamy po przerwie :-)

reklama
Agu_la ja przyjmuje tez zelazo Ferrum lek tabl do zucia. biore od 12.05 z tym ze od wczoraj mam czarna biegunke dzownilam do szpitala do swojego hematologa i kazal odstawic na pare dni i po kazdej tabl musialam umyc zeby bo zostawia duzy nalot ale to napewno dlatego ze rozpuszcza sie zs buzi. Z tym ze ja moge reagowac na zelazo w taki sposob a nie inny bo mam chorobe hemat. KIedys bralam ascofer i bylo jeszcze gorzej.
Pflaume powodzenia na wizycie.
I kochane wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki.
Biedroneczka1980 bukiecik sliczny, ja do takich rzeczy mam 2 lewe rece :((( wiec kupilam bukiet zywych kwiatkow

agu_ja ja mam cukrzycę ciążową, nic się nie martw można z tym żyć, wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na dietę, u mnie dieta wystarczyla więc nie ma potrzeby podawania insuliny, dieta wiadomo w ciąży uciążliwa ale mój organizm przynajmniej toleruje owoce, więc tragedii nie ma. Procedura wygląda tak, pouczą Cię na temat diety, dostaniesz glukometr i będziesz musiała mierzyć po posiłkach poziom cukru, niestety normy dla ciężarnych są ostro wyśrubowane, bo "normalnie" można mieć do 140 po dwóch godzinach od posiłku a w ciąży 120 po godzinie, nie rozumiem tego za nic, ale takie są normy i już. Potem z tymi wynikami po tygodniu do kontroli i wtedy podejmą decyzję czy potrzebna insulinoterapia czy wystarczy dieta. 6 posiłków dziennie z tym, że niewielkich, no i po poziomach cukrów nauczysz się co możesz a co nie. Nie przestrasz się, bo ja po tygodniu tej diety schudłam prawie 3 kg, ale z dzieckiem wszystko w porządku, rośnie w najlepsze czyli. Główna zaleta takiego stanu rzeczy, nie będziesz się musiała zmagać z dodatkowymi kilogramami po porodzie bo tyje się bardzo ciężko przy braku słodyczy i obżeranka:-)powodzenia

Biedroneczka
witamy witamy, pewnie, że tęskniłyśmy:)

Karolinkaz jakbym mogla to tez zjadlabym, niby nie mam cukrzyce ciazowej a lekarz po uczcie swietecznej kazal ograniczyc slodycze :(( i zero coca-coli nie to ze pilam jej duzo puszka na tydzien i teraz juz 0, teraz jak wiem ze mam ograniczenie to bardziej mi sie chce slodkosci, ale dla malenstwa trzeba sie ograniczyc

Ty 2 lewe ręce a ja zanim bym to zrobiła to wszystkie cukierki bym zjadła:-D
Super bukiecior:-)
Hehehe, mnie jakos nie ciągnie do czekoladowych cukierkow, moze ewentualnie do tych w bialej czekoladzie. Zjadlam dwa przy robieniu tego bukietu i mnie zmulilo:-D:-D, jeden pozytyw, ale za to ciastka z kremem na bitej śmietanie juz bym zjadla, albo truskawek z bita smietana hehehe:-D

witam babolki
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ W DNIU MATKI!!!

EWA biedny synus, szybkiego pokonania alergii zycze! a Ty odpoczywaj kochana, jejku sama sie przestraszylam po Twoim opisie..uwazaj na siebie!

BIEDRONECZKA piekny bukiecik, a ze Cie nie bylo zauwazylysmy, nawet niektore o Ciebie pytaly!!!

AGU LA nie zalamuj sie, ANULEK ma dobre rady! co do zelaza to ja mialam niemieckie i nic mi nie pomoglo, a wrecz sie obnizyla hemoglobina, teraz biore sorbifer ale tez tylko raz dziennie, i ciekawe czy pomoze (niestety nadal zaparcia po zelazie ale taki jego nieraz urok)

PFLAUMe wielkie kciuki za wizyte i oby dzieciatko ujawnilo swoja plec, czuje ze dziewuszke bedziesz miala!!!!

Ja biore Tardyferon Fol - zelazo z kwasem foliowym - od ostatniej wizyty bo hemoglobine mialam 9,9 i kazal 2x1 brac. Nic mi sie po tym nie dzieje (lekkie zaparcia ale do przezycia)
biedroneczka - śliczny bukiet - ja tez nie mam do tego zdolnosci a w mojej pracy bardzo by sie przydaly :baffled:
pflaume - dawaj znac kto mieszka w Twoim brzuszku :-)

reklama
czesc
dziewczyny ja tylko na moment, bo czuje sie masakycznie
bylam u lekarza - naszczescie to nie angina, ale mam mocno zawalone gardlo zapisala mi bioparox - niestety brak w aptece, hurtowniach bo nie przedluzyli im zgody na dzialanie
a nic innego nie ma niby bezpiecznego dla kobiet w ciazy , zdecydowalam sie wziac zamiennik tantum verde - hasco sept ( bo w nocy plulam krwia)
glowa mi peka, katar straszny, zaraz zmierze temp i uciekam do lozka''

Bshopka- dzieki za info o prenatal GripCare- poszukam w aptece jutro przy okazji zalatwiania spraw a mam ich troszke -
zaczynam od prywatnej wizyty u ginekologa i usg 4D a koncze na mnej przyjemnych ( trzymajcie kciuki)
OliB- dzieki z ainstrukcje co do zelu persil- teraz wiem co i jak ;-)
Biedroneczka- piekny bukiet, ale Ty masz zdolnosci!

Do góry