reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Pflaume- to witaj w klubie dysplazji stawu, (tez gratis od lekarzy przy narodzinach) i kilku opearcji:) Tez pierwsze lata zycia spedzialm w szpitalach i operacjach na biodro, przede mna operacja wstawienia endoprotezy jak u starych dziadków heheh ale na dzien dzisjeszy lekarz mowi ze to nie jest powod do cesarki i spokojnie moge rodzic normalnie

Dobry!
Pflaume, jak byłam w szpitalu teraz to kazali mi liczyć każdy ruch i każde drgnięcie mojej małej więc małe wypychanie też bo to też ruch, ciekawe czemu każdy lekarz mówi co innego:baffled: Ps. Powodzenia, obyś się dowiedziała kogo tam masz;-)

A mi się dzisiaj śniły krążki wiedeńskie... Mmm... Ale bym sobie zjadła choć kawałeczek...:-D To już jest uzależnienie od słodkości:-D

A wczoraj mnie nie było bo mi się nie chciało! O! :-D

Pflaume powodzenia NA WIZYCIE !!!!!!!!!
Zauważyłyście ,że mucha już chyba 2 dzień się nie odzywa ????mam nadzieję ,że to nie przez te skórcze o których pisała
Ja też nie dostałam żadnej karty od lekarza a przecież już u mnie 31 tydź.leci-i nic mi nie mówił abym liczyła ruchy.Co lekarz to inne zalecenia.W sumie ja to nawet nie muszę liczyć bo mój synek to od początku aktywny na maxa-rozrabiaka chyba jakaś rośnie:-D

Ostatnia edycja:
Witam
Dawno mnie nie bylo, ale chyba nikt za mna nie zatęsknił;-):confused:
Mialam male skurcze teraz biore Aspargin dodatkowo, ale ogolnie czuje sie ok. Dzis mam męczący dzionek. Cale 2 h robilam dla meża bukiet na dzień matki z cukierkow, wyszedł nawet nawet. Teraz co zabawne powiem że stoi w lodowce, bo tak cieplo heheeh:-D Dla ciekawych wklejam moje dzieło :))

dsc00045w.jpg

No nic popijam kawę i sprobuję nadrobić coście pisaly

Ostatnia edycja:
WRRRRRRRRRRRRRRRRRRR... WCIEŁO MI POSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No to zaczynam jeszcze raz:wściekła/y:

Witam Mamuski!! Wszytskiego najlepszego z okazji Dnia Matki dla tych co już są i dla tych co dopiero będą poraz pierwszy!!!

Ja dziś tylko na moment, przeczytałam co u was, skrobne co nie co i spadam bo dziś mało czasu!!
Rano po przedszkolu kawkę u kolezanki zaliczyłam - w końcu można było po babsku poplotkować a dawno sie nie widziałysmy!!! teraz wysusze głowe i smigam na jakieś szybkie zakupy, potem obiadek a na 15 do przedszkola na piknikowy Dzień Mamy i Taty!!! Ciekawe co te nasz szkraby tam przygotowały???? Mamcia pewnie się wzruszy jak to zawsze bywa a teraz z moimi hormonkami-humorkoami to jeszcez bardziej a do tego będzie sama bo tatuńcio nie możę:wściekła/y:zreszta jak zawsze wypada mu coś innego w najmniej oczekiwanym momencie:wściekła/y:jak ja nie lubie takich sytuacji.........:-(

Laski czy któraś z WAS ma CUKRZYCE CIĄŻOWA? bo ja mam własnie podejrzenia i musze jutro do poradni się zarejestrować i od wczoraj jestem pełna obaw i niepokojów, ze co to będzie dalej?????? wrrr... a tego się obawialam najbardziej i to jeszcez nawet przed pierwszą ciążą żeby się tylko tego nie nabawić!!!!- atu proszę masz ... oj czuje, że nie będę kolorowe te trzy miesiące:-( troche się boje.....co to dalej będzie!!
do tego mam małą hemoglobinę i dostałam żelazo i od wczoraj biore 2X1 i jak wezmę tab to jest mi niedobrze po niej, nie mam smaku jedzenia a w ustach czuje metaliczny posmak jak na poczatku ciązy!! też tak macie? jak wy bierzecie ten magnez???
a co by było mało to mam jeszcze zle wyniki moczu - za duzo leukocytów- i dostałam jakiś lek który muszę wypić na noc przed badaniem i trzymać mocz przez cała noc ( ciekawe jak mam to zrobic?- jak ja biegam 3 razy zanim zasnę, potem o 2 i koło 5 w nocy!!! jakos kiepsko to widze żebym utrzymała ten mocz do rana) no i wtedy zobaczymy co z tym moczemy mam!!!
Och nazbierało się trochę tego wszytskiego u mnie!!!!! az sama jestem w szoku - skąd to wszytsko!!!Pierwsza ciąża za bardzo sielankowo przebiegła no to teraz juz nie może byc tak kolorowo musiało się cos przypałętać.... wrrrr

Dobra spadam laseczki nie będe was juz zanudzać swoimi problemami.....!!!!!!!!!!!!!!!!! trzeba się wziąć za jakąs robote bo tu zaraz 13 wybije!!!! A sotatnio jakiś leniwiec u mnie zamieszkał!!!

Pflaum mamy taką sama datę porodu!!!:-) ja żadnej karty nie dostałam ale wiem , ze takie cos jest i po którymś tygodniu powinno się liczyc ruchy na dobę ale nie każdy lekarz daje te karty- niektórzy tylko mówia o tym - bynajmniej u nas!!!
to papapa mamuski i miłego switowania (moja mamcia z tej okazji upiekła biszkopta z truskawkami i galaretka a ja bidula mam ograniczone cukry:wściekła/y::wściekła/y:)

reklama
Do góry