reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam i ja,
Dziewczyny zbedne kg napewno szybko zgubimy. ja przytylam juz 11kg, a w czwartek zaczne 30t.c wiec napewno jeszcze sporo przytyje.
Devi ale narobilas mi smaka na truskawki, caly dzien mam zamiar sie "byczyc" w lozeczku z mala przerwa na zrobienie obiadku, jakos brzuch pobolewa :(( zycze wszytskim kobietkom udanego dzionka

reklama
Agula rzeczywiscie dzionek masz kiepski... nie stresuj sie kobieto tak bardzo bo maly razem z Toba wszystko przezywa....
Anka lez w lozku ile wlezie ja nie umiem bo zaraz mnie wszystko boli ale nie powiem od rana sie opierdzielam:p
Co do truskawek ostatnio mialam takiego pypcia ze zajadalam sie chocby zaraz mial mi je ktos ukrasc:p a nie przeoadam za tym owocem zbytnio no coz ciaza:-)

Hej!

No to po kolei ;-)

Bishopka, co do "darowizny ciuszkowej", wiesz... wszystko zależy na jakiej stopie zażyłości jesteś z tą koleżanką. Jeśli ubranka są naprawdę kiepskiej jakości i wyglądu ja nie miałabym oporów,żeby i te oddać. Może przejrzyj co tak jest - i dla hmmm... przyzwoitości odłóż coś dla siebie, a resztę zwróć, mówiąc, że masz już masę takich, a nie chcesz zagracać sobie miejsca w domu, a tym bardziej wynosić do piwnicy czy na strych, bo to tylko ubrankom zaszkodzi.
Szuszu, nie jesteś sama w nieakceptowaniu siebie. Ja niestety też tak mam. Staram się nie występować na zdjęciach i w ogóle marudzę i użalam się nad sobą. Cierpię na opuchlizny nóg, rąk i nawet gęby, więc czasem wyglądam jak beczkowóz. Mąż mnie pociesza, że jeszcze tylko 3 miechy itp.
No i życzę powodzenia koleżance. U mnie przy pierwszym usg nie było nic widać. Ani zarodka, ani nawet pęcherzyka, lekarz na oko stwierdzał, a to dlatego, że owulacja była później niż by to z cyklu wynikało, więc niech koleżanka nie panikuje na zapas.Będzie dobrze...
Saga, a co to za osioł powiedział ci, że jesteś gruba w ciąży? Bez taktu i kultury ... Ludzie są niekiedy okropni. Ale to wszystko z zawiści i zazdrości. Taka nasza mentalność...
Susumali, biedna córcia. U nas atakują meszki. Też wstrętne jak komary, bleee...

A co do tych bóli - spojenie łonowe, półdupki itp. hmmm... nawet nie wiem jak rozpoznać to zpojenie jak boli, bo mnie ( odpukać) na razie nic nie boli i mam nadzieję, że tak zostanie już wiecznie. BOli mnie niekiedy tylko brzuch jak mała się rusza, bo ma tendencję przebywania bardzo nisko i wypychania mi tyłkiem prawej strony. NO i wczoraj potrafiłam wyczuć normalnie nogę, tak wypychała, aż się małżon ze śmiechu zanosił. Ale te akrobacje nie są przyjemne w odczuciach. Normalnie brzuch mi tak wygina jak w filmie "Obcy" ;-)

Agula, współczuję tych przedpołudniowych przeżyć. Nie stresuj się i nie denerwuj więcej niż potrzeba;-) Może jeśli chodzi o wezwanie do sądu, to chyba możesz napisać pismo, że nie jesteś wstanie się stawić i narażać siebie i dziecko na zbędny stres i gin niech wystawi zaświadczenie. Sąd respektuje takie wnioski. :tak:
Anka, gubienie kilogramów po ciąży brzmi zawsze bardzo optymistycznie, ale niestety nie każda z nas ma do tego aż takie predyspozycje. Ja jestem tego żywym przykłądem. Mimo że karmiłam kg nie schodziły. Musiałam iść do dietetyka i stosować specjalnie przygotowaną dietę. Ale życzę ofc każdej z nas, abyśmy szybko po porodzie wróciły do swojej poprzedniej wagi:tak:
Oli, widzę Twój syncio taki ranny ptaszek jak mój. Fifi wstał dziś o.... 5.

No nic lecę do rosmmana. Aha, a propos promocji. Od 24 maja w leclercku będzie do kupienia 9-pak chusteczek nawilżanych pampersa za 38 zł. Jedna paczka wychodzi za 4zł z hakiem. :tak:

Ostatnia edycja:
asiacur- ile sztuk chusteczke jest w opakowaniu?? 64 czy 72?? i to sa te chusteczki Papmpers Baby Fresh??
Na allegro facet sprzedaje 12 opakowań tych chusteczke po 72szt w kazdym za 68zł z przesyłka i sie wlasnie zastanawiam

No Asiaciur uslyszalam to nie raz:-( tez jak sie odchudalam ale nie po ciazy musialam skorzystac z porad dietetyka i chyba teraz tez tak bedzie bo tak juz mam ...
Marceliina jutro na pewno dasz rade jechac :p ja tez sie tak zbieralam:p

a bo glukoze zapomniałam kupic, wiec musialabym wczesnie rano wstac i jej po aptekach szukac, żurawiny nie jadłam no i za mało wypiłam w niedziele, wtedy mam taki metny brzydki mocz, w ogóle po luteinie mam z rana ten mocz mało ciekawy, czy ja se przed zbiorem moczu nie powinnam jej na noc odpuścic jeden raz?

reklama
Do góry