reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

a jaki mieli powód zatrzymania?

Raczej żaden skoro powedzieli, że wszystko jest wporządku i nie ma żadnych zagrożeń. Jeden lekarz wychodząc z gabinetu powiedział mojemu mężowi, że czasami tak może być, że maluch się odwróci i kopie w drugą stronę więc nie rozumie po co ta obserwacja.

shadow o kurcze ale biedna sie najadlas stresów !!! kurde a co powiedzieli ze dlaczego nie było nic slychac? zepsul im sie sprzet?
kurcze najwazniejsze ze na usg wszystko jest dobrze , wspolczuje przezyc ..

Widocznie nasza kochana służba zdrowia posiada tylko prowizoryczny sprzęt na IP

Shadow ale masz przeboje :szok:
Znajoma mi opowiadała jak była na wizycie i lekarz wysłał ja na ktg, które wykazało przerwy tętna malego, więc w szpitalu szybko chcieli ją wziąć na cesarkę (to był 32 tc) ale znalazł sie jakiś mądry lekarz ktorey najpierw kazał zrobić usg. Jak sie okazalo mały bawił sie pępowiną, która sobie zaciskał i jak tak zaciskał to zanikało tetno :crazy:

To też mały figlarz u Twojej koleżanki w brzuszku, a mamuśki sie stresują... to i tak dobrze, że znalazł sie jakiś kumaty lekarz

Shadow* -WSPÓŁCZUJĘ PRZEŻYĆ:-(jazda na maxa normalnie szok:szok:ja napewno już bym się zryczała jak bober,co oni mają tam za sprzęt chyba jeszcze czasy Mieszka pamięta-masakra jakaś:wściekła/y:Najważniejsze jednak,że dzidzia ma się dobrze

Dokładnie tak jak mówisz...totalna masakra...oczywiście, że ja też tak zareagowałam...wyłam jak dziecko, bo myślałam, że nie ma ze mną mojej kruszynki :(

Do tego kiedy zapytałam czy obserwacja jest konieczna Pani doktor stwierdziła, że mam swój rozum i jeśli było by coś nie tak to, żebym nie miała pretensji do siebie, ale skoro mówi, że jest ok to czegoś tu nie rozumie...
Jak dostałam krwawienia w 14 tyg od krwiaka na łożysku to lekarz powiedział, że mam do wyboru, albo leżenie w domu, albo w szpitalu, ale od razu zaznaczył, że i tak mi nic nie moga pomóc więcej oprócz tych leków podtrzymujących, które przyjmowałam do tej pory od swojego gina, a tutaj w takim przypadku kiedy nic sie nie dzieje, ciąża zdrowo się rozwija chca mnie trzymać ???

reklama
Ja w piątek trafiłam do szpitala 200 km d mojego lekarza :-( ze skurczami i kolką. Pierwsze pytanie jakie padło, to czy zostanę na patologii???? Jak powiedziałam, że nie to nikt mi nawet szyjki nie zmierzył, ani USG nie zrobił. Dotknęli brzucha, powiedzieli "no stawia się" kazali nospę brać i tyle :szok:
O kant tyłka potłuc tą służbę zdrowia....
Jutro idę do mojego gina to się wszystkiego dowiem

A macie jakiś przepisik na krem szparagowy?? Poproszę w odpowiednim wątku

czesc
ja jak zwykle spozniona ale co tam
nalpierw nie mialam czasu, pozniej was nadrabialam

moje kochanie pojechalo wczoraj do pracy i znow dwa tyg sama w domku, ale juz jakos ogarnelam sobie ten tydz- prawie codziennie mam jakies spotkanie hehe

co do mycia okien- tez by sie juz przydalo ale jakos nie mam weny ale pewnie tuz przed terminem bede myc bo chce 'pomoc" małej przyjsc na swiat w sierpniu- to dla mnie wazne

Shadow- nie zazdroszcze, dobrze ze wszystko ok
Karolinkaz - ja tez nie chcialabym tam zostac- bylam w marcu na 3 dni na obserwacji, prawda jest taka ze nic mi sie takiego nie dzialo ze musialam tam lezec, niby mialam stan zapalny w organizmie ale antybiotyk to ja moglam brac w domu ( zreszta po wyjsciu dostalam tez recepte), z dzieckiem bylo wszystko ok, ale zostalam zeby pozniej nie bylo problemu ze nie chca mne przyjac gdybym wyszla na zadanie po 1 dniu
chociaz i tak nie zamierzam wracac do tego szpitala - ostatnio po przejsciach mojej znajomej ( stracila blizniaki), jestem pewna ze chce jechac rodzic do innego szpitala...

poza tym u mnie w porzadku
mecze sie tylko z wyschnietymi ustami, mam czerwone obwodki wokolo i uczucie jakby robily mi sie zajady, gdybym chcialam je iec nawiloze musialabym siedziec z pomadka i co 2-3 min sie smarowac- czytalam ze zajady i wyschniete usta moga byc powodem braku witB lub zelaza, anemii- dlatego postanowilam pojac do lekarza ogolnego ( w srode sie zapisalam i poprosze o skierowanie na badania), mam to od poczatku ciazy!, a ostatne wyniki mialam robione ok 2 miesiace temu, teraz u ginka wizyta 26 maja i dopiero skierowanie na badania,wiec za ok miesiac bede je robic bo to przed sama kolejna wizyta
dlatego postanowilam odwiedzic ogolnego....

A macie jakiś przepisik na krem szparagowy??

Może sie przyda :)
Składniki:
• 1 kg szparagów
• 60 g masła
• 150 g mąki
• 500 ml mleka
• 750 g bulionu wołowego
• 3 żółtka
• 8 łyżek startego parmezanu
• 120 ml śmietanki
• sól
• pieprz

Na połowie rozgrzanego masła przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją mlekiem i zalać bulionem.
Następnie doprowadzić całość do wrzenia, wówczas dodać szparagi obrane z zdrewniałych końców.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu ok. 15 minut.
W między czasie resztę masła wymieszać razem z żółtkami, parmezanem oraz śmietanką po czym przelać powstałą mieszaninę do zupy.
Całość dokładnie wymieszać aby powstał aksamitny krem

Ostatnia edycja:
a wiec kochane mnie nie bylo od rana a wy juz tyle naskrobalscie
shocked.gif

a wiec tak zeby odebraac wypis i wyniki musze miec rmuaa co wiedzialam od kiedy dostalam sie do szpitala w srode zeszla wec dalam znac ze potrzebuje rmua na dzis i mialam je dostac ale "zaje*ste" ksiegowe maja to w du*ie, poszlam po wypis i uslyszalam do poki Pani nie przyniesie rmua nie dostanie pani zadnych papierow albo wystawiamy rachunek za szpital czego bardzo nie lubie robic...stalam jak oslupiala cisnienie mialam 500 w tym momencie zadzwonilam do firmy zrobilam jazde i wyslalai faksem ale nie oryginal <ten zostanie wyslany dzis poczta >, gdybym nie dostala tyc rzeczy bylabym bez karty ciazy bez wynikow ktore potrzebuje do kardiologa na wizyte itd... na szczescie paiery wydala mi inna babka ktora to walilo czy dam oryginal czy nie rmua,
Z wynikow nic nie kumam dowiem sie w czwartek na wizycie u kardiologa, a jesli chodzi o malego nie ma wagi podanej wiec moj bezsensowny alarm ze maly jest za maly byl falszywy, pojde sobie prv kiedys na usg i zobcazymy ile tak na prwde ma nasz synus;-)
Marcelina ja tez juz mylam tyle razy i nic mi nie ma..;-) tez nie umiem wysiedziec na tylku tylko ciagle cos robic;-)
Shadow nieile przezycia nasza sluzba porazka najwazniejsze ze z dzieciaczkiem wszystko w porzadku :-)
Karolinkaz niezly szpital ale mysle ze te dwa dni nie wplynal jakos znaczaco na Wasze zdrowko...
Ankaa pewno masz racje ze jednak slodycze cos dawaja napisalam ze nie wiem na 100%:-) dzieki za poprawke ;-)
witaj Agula i ilego dzionka rowniez Tobie ;-D
Karola 2 tyg zleci Ci szybko mam nadzieje....

Ostatnia edycja:
Widzę,że dzisiejszy dzień pokazuje jak zajebista jest nasza służba zdrowia! Masakra! Współczuję dziewczyny!

Marcelina a Ty z ta szyjka to może daruj sobie mycie okien. Moje umyła teściowa jak byłam w pracy.. Może ci ja podeślę:)?

Karolap ja tez sama, ale tylko 3 dni. mój m. pojechał na szkolenie ( patrz :3 dniowa impreza:( A jak tam Wasza sprawa z tym czynszem?

Shadow, widzisz dobrze że pojechałaś, przynajmniej wiesz, że z maluszkiem wszystko dobrze. Współczuję tego stresu tylko.
Sagaa, daj znać koniecznie po wizycie u kardiologa co i jak. Ja miałam holtera zakładanego ale na tętno, wyniki miałam straszne..Co do usg to jeszcze bym wypytała jakiegoś lekarza o wagę dziecka, bo to trochę dziwne że powiedzieli, że jest za mały a nie ma tego na wypisie, ani w wynikach usg..
Karolinkaz, lepiej że w domu zostajesz, szpital to przybijające miejsce. Mam nadzieję, że do poprzedniego gina już więcej nie pójdziesz..

Marcelina a Ty z ta szyjka to może daruj sobie mycie okien. Moje umyła teściowa jak byłam w pracy.. Może ci ja podeślę:)?
Maggie78 ja poproszę o podesłanie Twojej teściowej na kilka dni. Opłacam przejazd, nocleg i wyżywienie. Gwarantuję też miłe towarzystwo:-)

szuszu888 nie wracam już, tylko boli mnie to, że nie będę miała już USG na każdej wizycie a tak fajnie było na nią popatrzeć chociaż przez chwilę:sorry:

reklama
Do góry