reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

I ja się witam, jakoś:-)
Karolinkaz trzymaj się ciepło.
Ja zaraz zasuwam do przychodni, jest z każdym dniem gorzej. Wyglądam jakbym miała świnkę tak mi migdały spuchły. Czy ja nie mogę chorować jak normalny człowiek w styczniu, lutym? Tylko zawsze w maju?

reklama
Witam się i ja. Nadal w pochmurnych nastrojach. Dziękuję za słowa otuchy, lekarza zaliczam we czwartek.
Karolinkaz- trzymaj się mała- oby szybko minęło
Dominic- mam nadzieję, że nie świnka. Daj znać po wizycie co to za czort ci się przyczepił.
Ja znikam na cały dzień, jadę z koleżanką do Katowic. Nie lubię wyjeżdżać autem poza miasto- większość nie jeździ przepisowo a ja taka praworządna i jestem zawalidrogą;(

Witam z rana :-)
Karolinkaz-niech Cię tam dobrze przebadają i wracaj do nas szybko zdrowa jak rybka:tak:
Dominic-napisz co i jak po powrocie od doktorka-ja również mam nadzieję ,że to nie świnka

Dzień dobry Kochane:)
Dobra frekwencja od rana:))

Dominic samych dobrych wiadomości w przychodni.

Akutan nic się nie przejmuj głupkami co tak szybko jeżdżą, ja też jeżdżę przepisowo i jestem z tego dumna!!Tymbardziej że teraz masz jeszcze mini pasażera:-)

Witam sie i ja :-)
Wpadłam tutaj z kawką i zabieram się za pazurki bo wyglądają jakbym miała czerwony french :-D a to taki odrost :szok: lenistwo nie popłaca.
Karolinkaz daj znać co i jak i przyglądaj się co i jak w tym szpitalu :-) zebym wiedziała czy omijać czy nie. Zyczę zdrówka i dobrych wynikow.
Dominic, oj biedna Ty. Oby to tylko nie była świnka, trzymaj się cieplo.
Akutan, nie wiem jakie masz te tabletki dowcipne ale np. po clotrimazolu sa takie rózowe upławy, moze też tak byc, że leczy stan zapalny i będziesz troszkę plamić ( ja tak miałam, od jasnej krwi do czarnej :szok:) brałam na to jak już pisałam rutinoscorbin i wapno musujące. Nie mniej jednak powinnas skonsultować się z lekarzem, zwłaszcza że chcesz jechać, bo przy plamieniu nie powinno się prowadzic samochodu. Daj znać jak zdrówko i uważaj na siebie i maleństwo.

Karolinkaz zycze powodzonka na pewno wsyztsko bedziw w porzadku iformuj nas na biezaco buziaki
Akutan zycze lepszego samopoczcuia i sloneczka;-)
DOminic przykro mi ze Cie tk rozkłada oby nic powaznego Ci si nie przypaletalo.....
Pflaume ucho i gardlo nie dobrze tez u wazaj na siebie ...
Bishopka malusjesz lakierem czy robisz sobie tipsy???
Marcelina slodycze nie maja wplywu na krzywa cukrowa ale nie jestem pewna na 100% co do kg mam wiecej io zaczyna mi to latac jak juz jestem blizej trojki to wiem ze porod coraz blizej i jakos presja ze mnie schodzi :p
Ja smigam sie szykowac jade po wyniki zapisac sie na wizyte do kardiologa po wypis jesli w ogole mi go dzadza bo z mojej firmy nie wystawily mi zus rmua i nie wiem czy nie bede miala teraz problemow, nie zebym juz nie prosila o niego od pobytu w spzitalu tym bardziej ze nie sa na miejscu tylko 100 km ode mnie i lipa :wściekła/y: jestem na maksa wrrrr

Hmmm może Wy mi doradzicie bo już chyba głupieję. Byłam u lekarza, przepisał mi herbapect na kaszel, cerutin i tymianek z podbiałem. Sęk w tym, że na ulotkach wyraźnie jest napisanie aby nie stosować w ciąży (tymianek i podbiał) bądź stosować po konsultacji z lekarzem (herbapect, cerutin). Brałyście w ciąży coś z wymienionych lekarstw?
Sagaa współczuję i rozumiem, ja moją księgową też zawsze muszę "prosić" o RMUA.

Ostatnia edycja:
reklama
Sagaa nie tylko Ty masz problem z rmua, moja ksiegowosc jest od mojej pracy 150km. Dzwonilam do Zus-u i powiedzieli mi ze jak a sie legitymacje ubezp. to mozna dalej podbijac leg i uznaja w przychodni, w szpitalu itp. A jak zmienilas miedzy czasie nazwisko to trzeba przekreslic i napisac aktulane i szefostwo musi sie podpisac i pie4czatke z.pracy postawic i tez przejdzie. Ja tak zrobilam i nie musze co m-ac dzownic i prosic o ruma.
A co do krzywej cukrzycowej jak robilam 1 badanie 50 po swietach i wyszedl wynik 170 to lek pow ze przez m.in. ciasta itp, mialam powtorzone bad z tym ze 75 i wynik wyszedl 122 lek kazal ograniczyc cukry proste, wiec slodycze chyba troche podnosza.
Wszystkim chorym mamusiom zycze szybkiego powrotu do zdrowka.

Do góry