reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Maggie-dużo zdrówka życzę dla mamci.
Jeśli chodzio vitaminki to jestem tego samego zdania co Pflaume -jem co dziennie 1 szt.Falvit MAMA-ale będę miała cesarkę więc nie będę się przejmować ,że synuś będzie trochę większy 2 mies.temu gdy ordynatorka w szpitalu robiła mi usg połówkowe powiedziała,że mały jest o tydzień większy i termin z 6 sierpnia przesunął mi się na 30 lipca:tak:

reklama
Hej,
dawno mnie nie było. Jakoś nie miałam weny. Jestem trochę przybita. Ostatnio kość ogonowa tak mi doskwiera. Już tak boli, że poruszanie się jest jedną wielką udręką. Ból niesamowity. Czasami aż oczy mi łzami zachodzą:( Do tego pobolewa mnie coraz intensywniej brzuchacz. Mam jakieś skurcze nieciekawe... A od paru dni mam dziwne upławy w różowym kolorze i nie wiem czy znowu mi podcieka coś czy to tabletasy te co tam wciskam na komórki zapalne. Tylko one są białe:/ więc dziwna sprawa.
Czyli jestem taka obolała, smutna, zmęczona. Inkubator! A jeszcze tyle miesięcy. Wiem, że muszę dać radę ale psychicznie wymiękam. Tak mnie boli każdy ruch. Co to będzie dalej?
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim. Lubię z Wami konwersować. Nie jestem w stanie:( Pozdrawiam cieplusio nowe mamy i życzę powodzenia i wytrwałości. Zdrówka wszystkim i oby wszystkie wizyty i wyniki były dobre.
A mój cukier jest ok:) i tarczyca też- jedyne pocieszenie, że tym razem się nic nie przyplątało.
Co do łóżkowych spraw, to ja już nie pamiętam jak to jest. Po pierwsze synek w brzuchu męża nie nastaraja a poza tym, ciągle coś i lekarze zabraniają.
Sagaa- mój Wiktor też mniejszy- widać taka ich natura. A w tym tygodniu idę na dodatkowe USG i na kolejną wizytę... oby tylko nie płakać.

https://www.babyboom.pl/forum/members/sagaa31-84653.html

Akutan głowa do góry, jeszcze tylko 3 miesiące z małym haczykiem. Zobacz ile już za nami. Na bóle kości ogonowej może pomogą ćwiczenia, co do reszty to niech lekarz mądrze radzi. Trzymam kciuki aby wszystko się poukładało, nic nie bolało i humorek Ci powrócił.

Szuszu wlasnie juz ni ewiem czy dobrze odczytalam wyniki jak robil mi usg zobaczymy czy na wypisie beda jutro parametry nie przejmuje sie jakby bylo zle to by cos ze mna robili a mowili ze wszytsko w jak najlepszym pozadeczku wiec luzik;-)
Akutan dasz rade musisz a co do uplawow skonsultuj sie ze swoim ginem bo to nie przelewki lepiej dmuchac na zimne... 3maj sie buziaki\dzis mnie taak suszy ze masakra ide lezec dobranoc laseczki

Ja akurat biore Matruelle też raz dziennie. A na połówkowym wyszło, że maluszek jest większy o 5 dni i termin mi się przesunął z 25 na 20.08. Zobaczymy jak będzie teraz...

Akutan, bardzo Ci wspołczuję. Ja też mam czasami gorsze dni i myślę, że nie dam rady. Poźniej jednak przychodzi lepszy dzień. Myślę, że Waszym stanie to normalne, hormony plus inne dolegliwości. Wiesz co już jest bliżej jak dalej i później będziemy tulić nasze Skarbki, głowa do góry:-) To będzie nasza NAJWIĘKSZA NAGRODA:happy:

A może z tymi bólami i różowymi upławami skonsultuj się z lekarzem? Skoro tabletki są białe to może coś się dzieje...

akutan-z tymi różowymi upławami to skonsultuj się jak najszybciej z ginem,mogą one być spowodowane stanem zapalnym-ale lepiej spytać specjalistę a z bólami kości ogonowej to może gin Ci nospę forte przepisze może ona coś pomoże przecież nie możesz się bidulko tak męczyć.Pozdrawiam i życzę aby już Cię nic nie bolało i nastrojek sie poprawił:tak:

Marcelina, ja też przed krzywą starałam się ograniczyć słodycze. Nie za bardzo się mi to udało, a cukier i tak był ok.

Kurczę coś mnie lewe ucho pobolewa i lewa strona gardła:-(

Cześć Kochane, pierwsza:-)
Wstałam o 6 wzięłam tabletki i teraz wcinam racuchy na śniadanko;-)
Pogoda zapowiada się ładna, ale zobaczymy poźniej.
Nie wyspałam sie bo małż chrapał całą noc:crazy:
A jak tam Wasze samopoczucie?

reklama
Witamy rano:-)
Trzeba się powoli zbierać do tego szpitala...
Później M. przywiezie mi laptopa to może podłącze się pod internet tam to dam znać co i jak:tak:

Miłego dnia dziewczynki:happy:

Do góry