reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

witam niedzielnie

a u mnie z kolei bardziej mi się chce i częściej a mężuś na odwrót, już się śmieje że na urodzinki powinnam dostać wibrator heehehe:-D:-D:-D

reklama
Tylko dlaczego jak mowa o lodach, to od razu i o seksie ?? :-D
Witajcie kobitki w ten paskudny poranek.
Muszko, rozumiem Twoje myśli, ale pamietaj,że to Ty płacisz za studia a oni mają obowiązek Ci pomóc w zaliczeniu. Też broniłam się mając kłopoty zdrowotne i przekładałam kilkakrotnie ten termin obrony, patrzyli jak na jakąś schizowaną paniusię, a promotor twierdził, że kłamstwem nic nie zdziałam (myslał, że wymyślam choroby). Podyplomówkę robiłam rok temu będąc w zagrożonej ciązy, też z problemami i niestety obrona pracy była juz po poronieniu :zawstydzona/y: Więc me myśli też nie bładziły w przepisach BHP o ktorych pisałam. Tak czy owak, uważaj na siebie i staraj się jak najmniej denerwować. A co magisterki to w porównaniu z licencjatem to jest bułka z masłem :-)
Co do sexu to mi lekarz takze zabronił :-( powiedział, że nasienie zawiera (chyba dobrze pamietam) prostaglandyny, które wywołuja skurcze. Da mi zielone światło po 36 tygodniu, ale to jak twierdził "na pół gwizdka" :-) tylko jest problem, bo męzuś twierdzi, że nie chce, bo pierwsze słowo jakię wypowie dzidzia, to będzie pytanie do meża, czy dobrze by mu było gdyby go ktos po głowie walił :-D;-) I weź tu przekonaj faceta.

ale jestem zla napislaam do was trwalo to jakies pol godziny zdazylo mnie wylogowac i wszystko mi skasowalo:wściekła/y:
WItam Was i ja po nadrobieniu tylu stron jesli kogos pomine prosze sie nie gniewac i z gory przepraszam...
Witam nowe sierpnioweczki zycze lekkiej resztki ciazy i Was Marzenix i Editt po dluzszej przerwie:-)
Mama 2011 gartki zagladaj do nas czasem i dziel sie wsyztskimi przezyciami;-)
Szuszu najlepszego dla malej po urodzinkach i i gratulacje dla przyjkaciolki, moze i ja uslysze takie slowa od mojej ktorej tez mam nadzieje sie w koncu uda a dzis urodzila kolezanka z ulicy z ktora lezalam w szpitalu teraz;-)
Pflaume waga do pozazdroszczenia ja mam wiecej i z tego powodu mega jazdy czuje sie jak slon ale coz nie mam na to wplywu tak reaguje moj organizm...
Dominic Anulek cwieczenia bede miala dopiero w czerwcu ciekawe czy podobne do Waszych..?
Dominic kuruj sie kochana i wypedz to chorobsko co do temp w ciazy tez mma taka niska ..Ty to masz meza hehe nic pozostaje Ci czekac;p
Tonya fajnie ze zadowlowlna jestes z Rogala nich Ci sluzy:-) no i zlozone lozeczko wiem jaka to radosc ;-)
Lana fotel ekstra i te kolorki a co do sexu juz nie dlugo zleci ani sie obejrzysz;-)My bedziemy jechac <sex>od 38 tyg chce urodzic miedzy 38 a 40 tyg a nie lezec i czekac na prod w szpitalu no chyba ze bede usiala miec cesarke ale poki co nie zapowiada sie:-)wiedzialyscie ze sperma ma prawie taki sam sklad co masc ktora podaje sie jak szyjka nie chce sie otowrzyc za 200-300 zl :-D d;latego polozna poradzila sex sex i jeszcze raz sex :p
Biedroneczka tak bywa z ciuszkami i rzeczami ja tez dzis cos bede szukac :-)przykro mi z pwoodu Twojej alergii...
Cokies udanego wyjazdu, wypoczywajcie, a ja mialam podobnie z checiami ale w 2 trymetrze teraz znowu oslablo:p
Susumali lepszego samopoczucia i milej pracki:-)
Karolinkaz mama nadzieje ze trafils na epszego lekarza ale pojde poczytaczaniedlugo na inny watek bo jeszcze nie zdazyla:p
Marcelina lody mniami od poczatku ciazy musza byc w zamrazalniku, przykro mi z powodu portfela ale miejmy nadzieje ze chociaz dokumenty sie znajda, n i tam w gronie leniwych na L-4:-)
Mucha masz skomlikowana sytuacje ale pamietaj ze zdrowie dziecka najwazniejsze i Twoje wirze ze uda Ci sie znalezc wyjscie z sytuacji...
Maggie jak tam mama i rola mezatki???
Ewa licze ze synek nie ebdzie mial ospy i te choroby zniknal w koncu:-)
Natt myslami bylam z Toba trzymaj dalej takie optymistyczne nastawienie i wszytsko bedzie w porzadeczku na pewno wierze w to!!!:-) a torbe musisz predzej spakowac zgodze sie ;-)
Pisalyscie o tabsach mysle ze musimy troche popuscic by nie wpasc w paranoje jak nie trzeba nie brac jak trzeba brac i tyle:-)
Oli dzieki o info na temat persilu przekonuje mnie :-)
Blacbery ide zobaczyc wozek to chyba Ty kupilas??
Akutan cos chcialam Ci napisac ale nie wiem co...??:p juz wiem astma nom powiedz o tym wczesniej wsyztskim co beda kolo Ciebie zeby komplikacji nie bylo...
Gabinia fajne masz dzieciaczki i Ty kwitnaca mamuska:-)
U nas dzis pochmurno i deszczowo no i wietrzenie az nic sie nie chce;/ wczoraj zaliczylam jeszcze urodziny ale bylam mega slaba dzis lepsze samopoczucie, jutro znowu jzada z lekarzami itd...jak mi sie cos jeszcze przypomni napisze:p

Bishopka ale się uśmiałam:-D Niezłe schizy ma Twój mąż:) Jak dobrze,że mój nie ma takich jazd>

Sagaa dzięki za pamięć. Własnie jesteśmy po 4 chemii (w czwartek) więc teraz jest niefajnie. Śpię u mamy od paru dni. Dzisiaj to nawet biedna nie miała siły wstać rano do ubikacji. Ale jeszcze tylko 2 zostały więc bliżej końca.
A małżeństwo jak na razie służy:)

Cześć Wam.

Saga, niby nie tak dużo przytyłam, ale widać po mnie i już czuje się jak mały słonik. Jak się czujesz mam nadzieję, że już wszystko dobrze? Wow właśnie zauwążyłam, że masz już 29tc na suwaczku, fajnie. U mnie jeszcze trochę... Czasami wydaje mi się, że u Was to szybciej leci, a u mnie stoi w miejscu...

Lana, słyszałam że sperma na jakieś właściwości wywołujące skurcze, ale nie wiem jak to jest w praktyce. Podobno jak chce się przyspieszyć poród przy końcu ciąży, to trzeba dużo współżyć :-p

My niestety od grudnia nic i do końca ciąży się nie zanosi. W pierwszym trymestrze miałam straszną ochotę, a w II i III już nie… Cud, że mój mąż wytrzymuje i to dzielnie. No, ale jak zakaz to zakaz. Coś mi się wydaje, że po cc mój mąż mnie ‘wykończy”, po tak długiej abstynencji… :-p

Maggie, trzymam kciuki za zdrowie Twojej Mamy.

Lodami zajadam się od kilku dni, pycha. ;-)

Dzisiaj pogoda u nas brzydka i zimno. Mąż i tata w pracy do 17, dobrze, że jest jeszcze moja mama i moja suczka bo sama bym się zanudziła.

Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrówka:-)

Ostatnia edycja:
cześć :-)

nie było mnie przez ostatnie dni, jakoś tak czasu brakowało na kompa.
W pon przyjechał mój brat ze Szkocji, pozałatwiał sprawy i w środę odstawialiśmy go do Łodzi na lotnisko. Do dziś jest też mężuś i same rozumiecie napięty terminarz, wiele spraw do załatwienia, w między czasie kilka dni wykańczających upałów...

maggie współczuję z powodu choroby. Sama ostatnio przeżywałam chorobę taty i wszystko z nią związane...

Maggie blizej jak dalej 3 mam kciuki za zdrowko matuli.. no i ekstra ze w malzenstwie sie uklada obytak zawsze bylo:-)
Nom Pflaume przy tych kg tez tak czulam pozniej minelo a teraz wrocilo z podwojna sila czuje na serio jak slon/ wieloryb:p choc wsyztscy dookola prawia komplementy:-) czy wszytsko w porzadku okaze sie jutro ide po wypis i po wyniki z holteru smigam sie rejestrowac do kardiologa i zobaczymy licze ze bedzie ok:-) ogolnie chce sie prv zapisac do mojej lekarki i zrobic dokladne usg bo w szpitalu cosik mi nie pasi ze maly jest maly o ponad 2 tyg < ale nie jestem pewna na 100% > a tak jak zauwazylas wkraczam od jutra w 30 tydzien wiec takie porownanie mi sie przyda bo z nfz mi nie robi usg zobaczymy jeszcze na wypisie ile wazy jesli napisza;-) to wtedy oleje temat ale po wywiadzie w moje rodzinie male dzieciaki sie rodza u nas i u mojego meza tez wiec to mozliwe ze maly ma niedowage ...

Saga, nie denerwuj się. Na pewno będzie wszystko w porządku. Z wagą Wiktorka, też pewnie jest ok. Może po prostu coś źle wymierzyli. Nie martw się na zapas. Ja dzisiaj weszłam w 27tc ;-)

reklama
Do góry