reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Mucha miło Cię znowu widzieć wśród nas:-)
Czuje się jak słonica, wtrąbiłam szparagi soje i mojego kochanie bo jemu nie smakowały i mam brzuch jak balon. Ja chcę już sierpień!

reklama
LANA jestem zapobiegawcza trochę.. znalazłam miesiąc temu opiekunkę dla Li na pół etatu i przychodzi mnie trochę odciążyć (właściwie to była po to żebym pisała prace dyplomową). No ale nie jestem przekonana do tego, żeby była np. 10h ze mną - po 1 średni komfort dla mnie, po 2 pieniądze (chociaż docelowo ma zajmować się dwoma bajbusami po macierzyńskim jak wrócę do pracy). Moi rodzice zapracowani, teściowie daleko (chociaż już wolę opiekunce zapłacić, niż teściową mieć na głowie:D). Muszę pomyśleć jak to zorganizować.

Szuszu, nie mam pojęcia skąd. W sumie nie zapytałam nawet co mogło być przyczyną - ale tak sobie myślę, że z Li mi na końcówce mówili, że organizm sobie z ciążą średnio radzi, nie wiem czy to nie mój urok - rodzić wcześniej.
A tabletki, póki co luteina, duphaston no i no-spa forte. Zostawiamy tak, bo w sumie pomogło i zobaczymy co dalej.

Mucha-napędziłaś nam stracha. Dobrze, że już jesteś. Zaciskaj, zaciskaj. Mam nadzieję, że jakoś dasz radę. W końcu to już kobiety nie są słabą płcią.

Witam
Mucha dobrze że u ciebie wszystko ok, mimo wszysto oszczędzaj się choc z mala zapewne bedzie trudno.

Tak mowicie o porodach, że sama nie chce narazie myslec, a co do znieczulenie to nie polecam ogolnego, przechodzi przez lożysko do maleństwa, z zewnatrzoponowym tak nie ma. Wiec dla zdrowia malenstwa lepiej jest brac zewnatrzoponowe, no chyba ze nie ma wyjscia. No i po ogolnym czlowiek jest niestety zamroczony i po zakonczeniu zabiegu jeszcze spi. W wielu szpitalach nie kroja cie na twoich oczach masz maly ala parawan z materialu, wiec widoku flakow nie ma co sie obawiac ;))

Mucha dobrze ze wszystko ok le tak do konca...
ja zmeczona dzis po szkole rodzenia itd. ciekawa sprawa ciesze sie ze poszlismy na to z mezem lecem do wyrka 3 majcie sie pa

dobranoc Saga !

a ja z innej beczki i też się żegnam.. czy wracając ze szpitala taka podróż klimatyzowanym samochodem jest bezpieczna? mąż np. w swoim samochodzie wyłączyć nie może a mnie to dziwnie pasuje takie zestawienie - niemowle + klima.. chyba, że ustawiona na 20 stopni..ale to dalej przecież klima..

reklama
Do góry