reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

dobranoc Saga !

a ja z innej beczki i też się żegnam.. czy wracając ze szpitala taka podróż klimatyzowanym samochodem jest bezpieczna? mąż np. w swoim samochodzie wyłączyć nie może a mnie to dziwnie pasuje takie zestawienie - niemowle + klima.. chyba, że ustawiona na 20 stopni..ale to dalej przecież klima..
Marcelina my jak wychodziliśmy ze szpitala był koszmarny upał :wściekła/y:, a nam się zepsuła klima i jechaliśmy w największych korkach :wściekła/y:, mały się umęczył mimo, że był w samym body. Także nie wiem jak to jest z klimą, ale ja wtedy na pewno bym włączyła gdyby nie odmówiła posłuszeństwa. Tylko może oddajcie ją na czyszczenie przed i wymianę filtrów ;-)

Dzień dobry babeczki, dziś u nas ma być 23, chyba nie przesadziłam z krótkimi spodenkami u synunia do przedszkola :baffled:?

reklama
Cześć :-)
Mucha swietnie, że się choć trochę unormowało i oby tak dalej.
Marcelinaa też się nad tym zastanawiałam, bo nie będe rodzila w swoim mieście, więc dojazd kilkunastu km mamy przed sobą, a jak będzie upał to wiadomo. Poszukalam trochę w sieci i znalazłam odpowiedź że: można włączać klime przy niemowlaku ale:
1. różnica temp. między samochodem a zewnatrz nie może być wyzsza niż 5 stopni,
2.nawiew powinien być ustawiony na nogi - nigdy na dziecko
Więc wygląda na to , że w granicach rozsądku nie zaszkodzi :-)

BRY!
Dziś ostatni wtorek :-p
Ja będe miała do przejechania z Pindzią 80 km dlatego pytam, a mam do wyboru klime małża albo moją nie działającą- która pewnie do sierpnia działać nie będzie bo te 350 zł to ja wolę na coś innego w obecnym czasie :-p

Cześć :-)
Marcelinaa też się nad tym zastanawiałam, bo nie będe rodzila w swoim mieście, więc dojazd kilkunastu km mamy przed sobą, a jak będzie upał to wiadomo. Poszukalam trochę w sieci i znalazłam odpowiedź że: można włączać klime przy niemowlaku ale:
1. różnica temp. między samochodem a zewnatrz nie może być wyzsza niż 5 stopni,
2.nawiew powinien być ustawiony na nogi - nigdy na dziecko
Więc wygląda na to , że w granicach rozsądku nie zaszkodzi :-)

ooo dzięki dzięki za info :)

Wydaje mi się, że lepsza klima niż przegrzanie dziecka lub przeciągi od otwartych okien. Oczywiście w granicach rozsądku;-)

Wiam się i ja porannie ;-) wstawiłam już pranie z ciuszkami Agatki, żeby już je poprasować i poukładać w komodzie bo wreszcie skończylismy remont jej pokoiku i jest pięknie !
Marcelina gdzie będziesz rodzić? ;-) wybierasz się do Bydgoszczy ? ;-)

nooo to gratki ! my już mamy też remont gotowy ! wczoraj pospisywałam sobie ciuszki.. dziś jedziemy po komodę.. no i jeszcze wciąż brakuje półek- miałam tam zamontowaną na stałe szafe przesuwną w większości do powieszenia ubrań- więc trzeba ją przerobić na same półki w środku.
A co do Twojego pytania- to mam zamiar rodzić w Bydgoszczy z moim lekarzem co tam pracuje :)

Hej Wam w ten piekny dzionek...
Marcelina tylko klma ale w granicach rozsadkuno i masz kawał drogi więc jak dla mnie nie ma innej opcji chyb ze bedzie jakas nie fajna pogoda i troszke chlodniejszy dzionek ;-)
Je lecem kupic jakas tunike bo nie mam w czym chodzic..
W ogole teraz ja amm ptanieczy ktoras z Was ma zawroty glowy???? ja w nocy sie zataczalam chocbym nie wiem ile wypila i dalej jak wstalam jest to samo chyba pojade zmierzyc cisnienie do ojca przy okazji bo nie wiem co jest grane....

to postaram się załatwić nie za duży upał, żeby nie trzeba klimy włączać ;-)
a w którym to szpitalu pracuje Twój lekarz? jest możliwość, że się spotkamy;-)

witam sniadaniowo, buu ale sie objadlam wlasnie...

MUCHA ciesze sie bardzo ze leki pomagaja, staraj sie oszczedzac!!!

AGULALA podziwiam za systematycznosc i pracowitosc; fajnie ze pokoik juz gotowy!

MARCELINAA ja tam o klimie czy bez nie mysle, skoro teraz jest tak cieplo to moze w sierpniu juz jesien bedzie:nerd::cool2:

OLI ja tez corci zalozylam krotkie spodnie, no wlasciwie takie na 3/4, pogoda jak najbardziej pasuje, tylko jak zobaczyla kolezanke w sukienusi na ramiaczkach to od razu chciala wracac do domu i sie przebrac, ech te male panienki;-):-p

reklama
Agulaula zazdroszczę Ci, u mnie jeszcze sodoma i gomora, nie kupiłam nawet jednego mebla do mieszkania nie licząc kuchni. Przeraża mnie to łażenie po sklepach z moimi nogami traktorzystki.
Anulek zajęcia trwają 1h. Dzisiaj nas na grupy podzielą.
Zauważyłam u siebie skurcze przepowiadające. Jeszcze 3,5 miesiąca. Już bym chciała mieć młodego poza brzuszkiem, nie mogę się doczekać. Za rok będziemy i my obchodzić dzień mamy jako solenizantki:-)

Do góry