reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Cześć Siernioweczki:-)
Dzisiaj mam śliczną pogodę za oknem :happy2:

Maggie, no niestety nie wiem kto we mnie pomieszkuje. Nasze maleństwo nie chciało się nam ujawnić w USG połówkowym. Na kolejnej wizycie mam się umówić na USG i może wtedy się nam ujawni. Chciała bym już wiedzieć kto mnie tak rozkosznie kopie po żebrach Kasia czy Patryk:-)

Dziewczyny Wy tak o tych porodach i cesarkach. Ja tak jak pisałam czeka mnie cesarka i przyznam szczerze chol….nie się boję:-( Teoretycznie nie powinnam bo miałam już 9 operacji, ale jednak to zupełnie co innego.

Jeśli chodzi o znieczulenie przy cc to chciałabym ogólne, ale wtedy co zamroczona będę witać moje maleństwo na świecie, nie ma mowy. Z drugiej strony boje się, że jak będę świadoma, to zobaczę swój rozwalony brzuch w lampie operacyjnej:szok:

Co by nie było czy cc czy porody to damy radę Dziewczyny. Może trochę pocierpimy, ale nagroda za to jaka będzie – nasze kochane Maluszki:-)

Mucha, jak się czujesz?

Susumali, nie jesteś sama bo ja też jeszcze nic nie mam (oprócz skarpetek) czekam do czerwca przynajmniej. Zresztą nie wiem na co mam się nastawić czy na synka czy córcie. Tak czy siak muszę poczekać do USG.

Marcelina, jeszcze trochę i będzie wolne :-)

Tonya, Mucha - trzymam kciuki za wizyty.

Ostatnia edycja:
reklama
Hello dziewuszki.. co do naszej angielskiej pogody to sie nie wypowiadam,tak bylo super a teraz niby cieplo,ale leje co chwile:/
zaraz trzeba sie zebrac z tego wyrka,za bardzo len do dupki wszedl..
a od wczoraj tez mam cos twardawy brzuch i to przez caly czas,ale mam nadzieje,ze jednak wszystko ok..
agu_la tatus przetlumaczyl i maly Bartus poczuwa sie do opowiedzialnosci za jeszcze mniejsza siostrzyczke;-)
Mucha,Tonya powodzenia dzisiaj!!

ale faktycznie duzo dziewczyn,tych co wszesniej tak sie fest udzielalo nie ma,miejmy nadzieje ze naprawde wszystko ok i to tylko brak czasu,jak czasami u mnie:-)

Marcelinaa- ale ci dobrze, sotatni poniedziałek w pracy...ja nie wiem ile mi zostało ale prawdopodobnie ile sie da :) Czasmi mam ochote zostac w domu i ciazowo sie polenic :)

Dziś taka ładna pogodna :) Pozytywnie :)

wiem, że mi dobrze :-D ale wiem też, że zapewne mnie zawołają czasem ... ale o tym ciiiiiiii nie myślimy teraz :dry:

Ostatnia edycja:
Hej:)
Witam się słonecznie, właśnie gotuję rosołek i przed chwilą wróciłam z bazarku objuczona torbami z nowalijkami:) Ech w końcu to co tygryski lubią najbardziej.
Już 3 pranie wstawione a ja muszę sobie dychnąć bo kość ogonowa coraz bardziej mi doskwiera.
Wiktor korzysta z okazji i buszuje sobie w brzuszku:) śmieszne uczucie.
A właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia- zaczynamy 1 czerwca

Ostatnia edycja:
Karolinkaz, my też mieliśmy to "szczęście", że nas wylosowali i już jesteśmy po ;-)

Chcesz moją? Mogę nawet dopłacić:-p
Na fasolkę też czekam i na bób i na wszystkie te rzeczy, których nie jadłam od tylu miesięcy ale to raczej normalny objaw u każdego człowieka, nie tylko u ciężarnej;-)

To biorę i zgagę i dopłatę ;-)

Lana Bishopka Biedroneczka A wiec co do nospy biore forte cala tabletke od razu jak przechodzi to tak na 3 h jednak plamien ani nic nie ma nie martwie sie zbytnio, staram sie troche ograniczac z sprzataniem itd. bo po wysilku boli mocniej, dziekuje za odpowiedz;-)we wtorek wizyta wiec spoko juz niedlugo;-)

Anecia ja tez Ci oddam zgage gratis;P

gratis też wezmę ;-)

reklama
Czes kochane :)
Alez sie u nas lato zrobilo :), ciesze sie bardzo ale puchne jeszcze bardziej na tym upale :-D Chwilowo jestesmy niestety uziemieni w domku bo Niko znowu chory jest ale mysle ze jeszcze pokorzystamy ze slonka..
Od jakiegos czasu mam straszne bóle krzyzowe i w okolicach krocza, szczegolnie po zmianie pozycji i wieczorami, no i czesto brzuch twardnieje jak troszke pochodze. Ale zadzwoniolam do mojego gina i polozna powiedziala ze jezeli nie przechodzi po nospie lub skurcze sa regularne to wtedy pędem do szpitala lub do lekarza. Jezeli przechodzi to nie panikowac tylko duzo lezec, nie męczyć się. Chyba ciezko lezec wiecej niz ja leze:-D:-D:-D ale postaram sie.
Co do znieczulenia przy cesarce to ja mialam ogolne bo nie umieli sie wbic na szybko a nie bylo czasu zabardzo. Powiem Wam, że nie bylam swiadkiem narodzin Niko (obudzilam sie 2 godziny po wszystkim, musialam sie prosic aby mi dziecko przyniosly. Powiedzialy mi polozne "cale zycie bedziecie sie widziec" :baffled: I mialam takie dziwne uczucie ze nie wiem czy to moje dziecko. Pierwszy raz widzialam wlasne dziecko na komorce mojego bylego męża a nie na żywo. Takze wolalabym teraz byc przytomna ale nie wiem czy to sie uda skoro wtedy byly problemy. A i jeszcze po tej rurze w gardle mi sie kaszlec chcialo a z blizna to bardzo bolesne bylo. Takze jestem za znieczuleniem w kregoslup.:tak:
Natt - odezwij sie :)
buziaki

Do góry