reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej dziewczynki.
Przepraszam, że wczoraj nie odpisałam ale mój brat przyjechał + kuchnia i święta i nie mam jak wejść na bb. Pewnie wszystkie macie rację co do moich odczuć a raczej ich braku co do ruchów Wiktorka. Wyczytałam na USG, że mam łożysko z przodu. Wizytę miałam 2 tygodnie temu i było wszystko ok, więc nie zamartwiam się zbytnio. Czekam. Następna wizyta 5 maja. Oby było dobrze. A może to co czuję to są ruchy tylko ja nie umiem tego zdefiniować. Ale jak czytałam, wy nie miałyście problemu z tym żeby określić, że to wasze żuczki. Dziękuję wam za ciepłe słowa.
Szuszu- trzymaj się kochana, oszczędzaj się, prowadź spokojny tryb życia może się nie skróci. Wierzę, że będzie dobrze.

A mnie od wczoraj tak nieznośnie plecy bolą. Prawie chodzić nie dam rady. A tu trzeba ugotować, tam coś zrobić, wcześniej do sklepu. I leżę teraz i cierpię. Ciągnie mnie brzuch, czuję jakieś dziwne kłucia po bokach. Ł. musiał mi masować stopy bo strasznie mi doskwierały. Starość nie radość;-). Przynajmniej pogoda dopisuje i wypiłam sobie malusiego Leszka FREE :)

Przyłączam się do życzeń, tyle pięknych słów zostało napisane, że już nic dodać. Obyśmy wszystkie były zdrowe i nasze fasolki. A reszta się jakoś poukłada.

reklama
szuszu, a dlaczego miałabyś czuć skurcze? To chyba dobrze, że nie czujesz?:D
No właśnie, jak są metody żeby zatrzymać to skracanie w miarę możliwości, to dlaczego sterydy? Bo coś mi tu nie pasuje.

No niby tak, ale te leki co dostałam to są na skurcze, a jak skurczów nie ma to nie pomogą, bo szyjka może skracać się ot tak sobie.
Sterydy na wszelki wypadek, gdyby znane metody nie powstrzymały skracania się szyjki i groziłby poród przedwczesny dalej.
Dalej mam to dziwne uczucie rozchodzenia się czegoś..może tak odczuwam skracanie?

szuszu, ja jestem ułomna chyba, albo mogę sobie to tłumaczyć tylko porą..;) Dlaczego masz leki na skurcze jak ich nie masz?
Jeśli sterydy w żaden sposób nie wpływają negatywnie na maleństwo, to pewnie warto, inaczej nie wiem czy bym się tak łatwo temu poddała.
Nie bagatelizuję, ale może teraz już bardziej chcesz czuć niż faktycznie czujesz? A może to uczucie nie jest powiązane z szyjką? Czy lekarz mówił, że to są dwie zależne od siebie rzeczy?

Dalej mam to dziwne uczucie rozchodzenia się czegoś..może tak odczuwam skracanie?

Mi wydaje się, że jest to możliwe, a lekarz mówił coś na ten temat? Że Twoje objawy mogą świadczyć o tym, że ta szyjka się skraca?

Kurcze też jak usłyszałam o tych sterydach to się przeraziłam, ale niewątpliwie warto skoro nie wpływają negatywnie. I też pomyślałam o 1cm szyjce LANY.

SZUSZU trzymam kciuki aby szyjka sie nie skrocila, nie przepracowuj sie kochana!

chorowitkom/przeziebionym zycze szybkiego powrotu do zdrowia!

WSZYSTKIM SIERPNIOWKOM ZYCZE ZDROWYCH I WESOLYCH SWIAT; SMACZNEGO JAJECZKA I W OGOLE RADOSCI I MILYCH DNI W GRONIE RODZINNYM!

szuszu, ja jestem ułomna chyba, albo mogę sobie to tłumaczyć tylko porą..;) Dlaczego masz leki na skurcze jak ich nie masz?
Jeśli sterydy w żaden sposób nie wpływają negatywnie na maleństwo, to pewnie warto, inaczej nie wiem czy bym się tak łatwo temu poddała.
Nie bagatelizuję, ale może teraz już bardziej chcesz czuć niż faktycznie czujesz? A może to uczucie nie jest powiązane z szyjką? Czy lekarz mówił, że to są dwie zależne od siebie rzeczy?

Brzuch twardnieje jak chodzę trochę, a lekarz na razie zakłada że przyczyną skracania się szyjki są jednak skurcze,a jak nie to to "niewydolność szyjki". A to dziwne uczucie rozchodzenia się było powodem mojej wizyty na IP, więc to raczej nie z głowy;-)

Mi wydaje się, że jest to możliwe, a lekarz mówił coś na ten temat? Że Twoje objawy mogą świadczyć o tym, że ta szyjka się skraca?

Kurcze też jak usłyszałam o tych sterydach to się przeraziłam, ale niewątpliwie warto skoro nie wpływają negatywnie. I też pomyślałam o 1cm szyjce LANY.

Mogą świadczyć, a teraz jak czytam fora różne to tam niektóre dziewczyny miały właśnie takie odczucia.

Dziewczyny Wam Rownież Wesołych Spokojnych Świąt!!!!!!!!
Szuszu kochana trzymam kciki zeby wszytsko poszlo pozytywnie i szyjka dalej sie nie skracala dobrze ze pojechalas do lekarza 3 maj sie ;-)
Zdrowka przy okzaji Ci zycze;-)
Karolinkaz kuruj sie i zdrowiejcie;-)
A ja od wczoraj mialam niezla jade wieczorem zab tak dawal mi popalic ze "chodzilam z bolu po scianach" plakalm jak bobr w nocy wieczorem zaraz z rana do mojego dentysty i co dzis jeszcze mialam kanalowke robiona powiedzial ze dobrze ze sie odezwalam bo z godziny na godzine bylo by juz tylko gorzej jeszcze troche boli ale podobno jutro ma przejsc poza tym padam na .... lecem spac dobranoc kochane odpoczywajcie;-)

Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
   WESOŁYCH ŚWIĄT
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
   Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Moc prezentów od zajączka
  co kwiatuszka trzyma
     w rączkach
  Wielu wrażeń,mokrej głowy
  w poniedziałek dyngusowy.
   Życzę jaja święconego
  i wszystkiego najlepszego!

. . . . . . . . . . . .... ... ___
. . . . . . . . . .... . .-.'. . .. . .-.
. . . . . . . . .....-(. . . \. . /. . . )-.
. . . . . . . .... /. . . '..oOOo..'. . .. \
. ,. . . . . . ....\.--.oOOOOOOo.--. '/
.......... . .... (. ..:oOOOOOOo:. . )
............ .... /''---'oOOOOOOo'---'\
..................\. . . .''oOOo''.. . .. ./
................ ' .-..(. . . /.. \. . . )-'
...._.........,-"--,_....//'
.../..\....../...____\.//. . . .. . /|
...||.\\..../.../`......'((. .. . |\/./_
...||..\\._ |...'.``'-....\\. .| \;. . . - '
...|.\_.\\.`.......6 \....\\| \: . . ' ` --.
....\_........6...._..`\..\\,. . ' . . --'
..... |.._......... \.)... |..))' ._ ,-'`
......\/.....= \......;_ '/.//- '
......|...........`--´__ ;//
.......`.,____....-'´......`|
........._/........... .._-.__/
... ..,-´..............,-´| ||
...,-/................/....| \\
(´..|.............../_..../.\|
..`-\.................`\--;`.
.....` -.................|....|
........).............../.._/.