reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
szuszu, trzymam kciuki, żeby się nie skracała, a co do pacjentki, to 4 dni przed porodem moja miała 34mm(a miesiąc wcześniej 36), także to może zmienić się z dnia na dzień, albo wcale. No i dobrze, że zamknięta. Pewnie ze spokojem do sierpnia doczekasz:)

Wesołych świąt, miłego wypoczywania w rodzinnym gronie.

Mucha, ale Twoja była dłuższa od mojej 4 dni przed porodem:szok:
No nic oby do 05.05 wytrzymać, stres i tak nic nie pomoże.

szuszu, zgadza się, dlatego lekarze rokowali (prawie 4 tyg. przed terminem) że przenoszę ciążę ze względu na szyjkę, a tu łubudu i nagle rach ciach :D.
Ja w ogóle mam chyba jakąś długaśną - teraz ma z tego co pamiętam ponad 4,5 cm:D
Także nie jestem chyba wyrocznią. A Ty będziesz miała cesarkę?

szuszu jak dobrze, że pojechałaś! Wypoczywaj i nie dźwigaj !! No i nie stresuj się tylko bądź dobrej myśli !! Trzymam kciuki;-)
Kurcze musiałam wejść, zobaczyć co u Ciebie:tak:

szuszu, zgadza się, dlatego lekarze rokowali (prawie 4 tyg. przed terminem) że przenoszę ciążę ze względu na szyjkę, a tu łubudu i nagle rach ciach :D.
Ja w ogóle mam chyba jakąś długaśną - teraz ma z tego co pamiętam ponad 4,5 cm:D
Także nie jestem chyba wyrocznią. A Ty będziesz miała cesarkę?

Tak, cesarka mnie czeka. Gin powiedział, że jak przez te 1,5 tygodnia szyjka się skróci to prawdopodobnie dostanę sterydy na rozwój płucek maluszka..
Oj rzeczywiście długaśna ta Twoja szyjka. Żałuję, że wcześniej nie miałam mierzonej długości.

szuszu jak dobrze, że pojechałaś! Wypoczywaj i nie dźwigaj !! No i nie stresuj się tylko bądź dobrej myśli !! Trzymam kciuki;-)
Kurcze musiałam wejść, zobaczyć co u Ciebie:tak:

Dzięki Karolaola:-)

szuszu, oj.. ale może lepiej chuchać na 'zimne' ze sterydami, teoretycznie (powołam się) LANA ma 1cm i od dłuższego czasu daje radę i zapewne będzie dawać dalej, więc myślę, że ok 3cm to naprawdę jeszcze nie tragedia, czy nawet 2 jakby się nie daj boże skróciła. Moja babska intuicja mówi, że donosisz:D
A rozmawialiście o tych ruchach, czy uznałaś, że synuś miał gorsze dni?

Na tym etapie ciąży nieregularne ruchy to norma, powiedział że nie ma co panikować;-)
No właśnie stan LANY mnie pociesza, tyle że ona ogólnie szyjkę miała krótką, bo po jakimś zabiegu była..
Jak do wizyty się nie skróci to się uspokoję, ale dziwi mnie to że nie czuję skurczów prawie żadnych, jak chodzę tylko brzuch boli.
Ale jak skróci się powyżej 2mm to szpital i pessar pewnie, na szczęście dzięki takim wynalazkom łatwiej donosić ciąże:-)

reklama
szuszu, a dlaczego miałabyś czuć skurcze? To chyba dobrze, że nie czujesz?:D
No właśnie, jak są metody żeby zatrzymać to skracanie w miarę możliwości, to dlaczego sterydy? Bo coś mi tu nie pasuje.

Do góry