reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Kasica88-leż kochana nawet jakbyś miała dostać odleżyn :tak:-musisz się poświęcić,każdy dzień dłużej maluszka w brzuszku to dla niego najlepsze -więc napewno dasz radę.
Jesteśmy z Tobą.
Na kiedy masz termin ????

Kasica dobrze, że jesteście z Maleństwem pod stałą opieką, Mały już duży i silny, na pewno wszystko będzie dobrze!!!! Bądź dzielna, wszystkie jesteśmy z Tobą myślami :-)

łał kasica to termin już na początek lipca-to tylko 2 miechy, ja mam na 30 lipca.Dasz radę będzie dobrze:tak:

Kasica, cieszę się że się odezwałaś i z Wami wszystko w porządku. Rozumiem że bardzo możliwe, że urodzisz wcześniej tak?
Trzymam kciuki za Was:-)

jest bardzo możliwe ze wcześniej urodze, z piątku na sobote moje wody zabarwiły sie na krwisty kolor zrobili mi usg i badanie ginekologiczne i niby wszystko ok, ale dostaje magnez zeby skurczy nie było. Ale mam takie głupie przeczucie że długo mnie tak nieutrzymaja, no nic ale trzeba być dobrej nadzei.:-)

A masz skurcze?
Monila też w szpitalu, chyba z takiego samego powodu jak Ty:-(
Kurcze, ale musi Ci się tam nudzić w tym szpitalu, daleko od domu leżysz?

reklama
szuszu-kochana nic sie nie stresuj-moja szyjka przed zajściem w ciąże i na jej początku miała zaledwie 2 cm. teraz mam 1 cm.a był moment ,że miałam już 0,5 cm. i wylądowałam na 3 dni w szpitalu ,poleżałam i wróciła do 1 cm. najważniejsze ,że jest zamknięta i się nie rozwiera:tak:.Trzeba się poświęcić i kompletnie nic nie nosić jak najwięcej leżeć ,żadnej pracy i wysiłku.MI LEKARZ ZABRONIŁ NAWET SCIERANIA KURZY :tak:.Spaceruję raz w tygodniu na pół godzinki do godzinki i leżakuję tak już 2 miesiące i jest wszystko dobrze.Biorę wiadro leków,ale tak trzeba.Mój lekarz stwierdził na ostatniej wizycie 21.04-że jak będe prowadzić nadal taki tryb życia jak dotychczas i tak o siebie dbać to wszystko będzie o.k.:tak:Twoja szyjka kochana jak dla mnie jest megaaa długa ponad 3 cm . -szok ,moja przy Twojej kochana to liliputek :-D
Dasz kochana radę -bo warto!!!!!!!!!!!!!:tak:

Tak, ale Ty miałaś krótką szyjkę już przed ciążą, a u mnie istnieje duże prawdopodobieństwo skracania się niestety..Swoją drogą dziwię się, że Twój gin nie założył Ci pessara jeszcze, mój stwierdził że jak będzie poniżej 30mm to do szpitala niestety + pessar.
Najgorsze jest to, że nie mam porównania z wcześniejszymi pomiarami, bo takich nie miałam..
Mówiłaś kiedyś że na usg jakiś dłuższy wymiar Ci szyjki wyszedł, pamiętasz?

Do góry