reklama
kasica88
Fanka BB :)
Dziękuje ślicznie, jakoś sie trzymamy. Tylko wszystko mnie już boli od leżenia,a mam nakaz leżenia i cholera mnie bierze ale wszystko dla malucha.
kasica88
z terminem cięzko sie określić, wegług mojego lekaża po ostatnim usg na 7 lipca a w szpitalu przesuneli mi jeszcze tydzień. Ciężko sie połapać.
kasica88
jest bardzo możliwe ze wcześniej urodze, z piątku na sobote moje wody zabarwiły sie na krwisty kolor zrobili mi usg i badanie ginekologiczne i niby wszystko ok, ale dostaje magnez zeby skurczy nie było. Ale mam takie głupie przeczucie że długo mnie tak nieutrzymaja, no nic ale trzeba być dobrej nadzei.:-)
reklama
szuszu-kochana nic sie nie stresuj-moja szyjka przed zajściem w ciąże i na jej początku miała zaledwie 2 cm. teraz mam 1 cm.a był moment ,że miałam już 0,5 cm. i wylądowałam na 3 dni w szpitalu ,poleżałam i wróciła do 1 cm. najważniejsze ,że jest zamknięta i się nie rozwiera.Trzeba się poświęcić i kompletnie nic nie nosić jak najwięcej leżeć ,żadnej pracy i wysiłku.MI LEKARZ ZABRONIŁ NAWET SCIERANIA KURZY
.Spaceruję raz w tygodniu na pół godzinki do godzinki i leżakuję tak już 2 miesiące i jest wszystko dobrze.Biorę wiadro leków,ale tak trzeba.Mój lekarz stwierdził na ostatniej wizycie 21.04-że jak będe prowadzić nadal taki tryb życia jak dotychczas i tak o siebie dbać to wszystko będzie o.k.
Twoja szyjka kochana jak dla mnie jest megaaa długa ponad 3 cm . -szok ,moja przy Twojej kochana to liliputek
Dasz kochana radę -bo warto!!!!!!!!!!!!!![]()
Tak, ale Ty miałaś krótką szyjkę już przed ciążą, a u mnie istnieje duże prawdopodobieństwo skracania się niestety..Swoją drogą dziwię się, że Twój gin nie założył Ci pessara jeszcze, mój stwierdził że jak będzie poniżej 30mm to do szpitala niestety + pessar.
Najgorsze jest to, że nie mam porównania z wcześniejszymi pomiarami, bo takich nie miałam..
Mówiłaś kiedyś że na usg jakiś dłuższy wymiar Ci szyjki wyszedł, pamiętasz?