reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Wszystkim bywalczyniom forum zycze Wesolych Swiat, i mokrego dyngusa.
Ja musialam odejsc na chwile od stolu bo tylko siedze i jem :zawstydzona/y:a wlasciwie pozeram. Namowilam meza na zlozenie lozeczka (kupilam wozek i lozeczko) i siedze i podziwiam :-) durnieje na starosc chyba, bo nie pamietam abym we wczesniejszych ciazach tak sie cieszyla tym wszystkim.

Cześć dziewczynki:)
Mam nadzieję,że pogoda dzisiaj lepsza u Was. I humorki też:) Ja właśnie popijam kawkę w łóżku ale zaraz się zbieramy do mojej rodzinki:)
Miłego dnia Wam życzę:)

Szuszu mam nadzieję,że u Ciebie wszystko ok:) Oszczędzaj się kochana.

Witajcie kochane, mam nadzieje, ze nie jestescie zbytnio mokre :-)
Szuszu ja biore leki przeciwskurczowe mimo iz takowych skurczy nie posiadam, ale lekarz mi mowil, ze jak jest szyjka np. po wypalance, czy jak u mnie po poronieniu i łyzeczkowaniu albo sie skraca to wtedy sie zazywa takie leki - nie zaszkodza a pomoc moga. Oszczedzaj sie kochana i unikaj jazdy samochodem jako kierowca. Badz dobrej mysli choc wiem, ze latwo tak tylko powiedziec, ale zycze Ci tego z calego serca.
Maggie78 pocieszylas mnie z tym ogladaniem ubranek, u mnie w domu to juz wszyscy sie ze mnie smieja :-D wyciagam, ogladam, chowam. Teraz dodatkowo mam wozek i lozeczko to tam tez skupiam swoj wzrok, a to jeszcze tyle czasu :-)

Witajcie kochane
nie odzywałam się ponieważ wylądowałam w szpitalu i nie miałam dostępu do neta. Teraz mam chwilkę bo pożyczyła mi net koleżanka z pokoju. Wtedy co pisałam to były wody płodowe. mialam częściowy odpływ wód płodowych. Narazie może być, z małym jest wszystko dobrze, dostaje antybiotyk żebym nie dostała infekcji inaczej będą musieli wywołać poród. Mały ma już 1420 g. Ja fizycznie czuje sie dobrze gorzej psychicznie bo nie ma mojego przymnie wtedy kiedy go potrzebuje, ponieważ nie jestem u nas w szpitalu i musi dojeżdżać. Ogólnie zostanę w szpitalu do dnia porodu, ale może to być jeszcze tydzień albo miesiąc. Na razie to tyle jak zdążę albo będę miała okazje to się odezwę.
Pozdrawiam was serdecznie:-)

kasica88-kochana trzymajcie się z maluszkiem -wszystko napewno będzie dobrze tak sie tu wszystkie o Was martwiłyśmy .
Najważniejsze ,że jesteście pod dobrą opieką ,a maluch już taki duży.Trzymaj sie kochana.Trzymamy za Was kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

reklama
Byłam u lekarza,szyjka jest zamknięta, ale gin powiedział, że jest dość krótka (ma 32mm). Nie mamy możliwości porównania, bo jej długość nie była wcześniej mierzona. Stwierdził, że gdyby była poniżej 30mm zastanawiałby się nad zostawieniem mnie na oddziale. Za 2 tygodnie kolejna wizyta i jeśli szyjka się skróci to będzie źle..Dostałam Luteinę, No-spę i Cordafen. Oby do 05.05 nic się nie skróciło...
szuszu-kochana nic sie nie stresuj-moja szyjka przed zajściem w ciąże i na jej początku miała zaledwie 2 cm. teraz mam 1 cm.a był moment ,że miałam już 0,5 cm. i wylądowałam na 3 dni w szpitalu ,poleżałam i wróciła do 1 cm. najważniejsze ,że jest zamknięta i się nie rozwiera:tak:.Trzeba się poświęcić i kompletnie nic nie nosić jak najwięcej leżeć ,żadnej pracy i wysiłku.MI LEKARZ ZABRONIŁ NAWET SCIERANIA KURZY :tak:.Spaceruję raz w tygodniu na pół godzinki do godzinki i leżakuję tak już 2 miesiące i jest wszystko dobrze.Biorę wiadro leków,ale tak trzeba.Mój lekarz stwierdził na ostatniej wizycie 21.04-że jak będe prowadzić nadal taki tryb życia jak dotychczas i tak o siebie dbać to wszystko będzie o.k.:tak:Twoja szyjka kochana jak dla mnie jest megaaa długa ponad 3 cm . -szok ,moja przy Twojej kochana to liliputek :-D
Dasz kochana radę -bo warto!!!!!!!!!!!!!:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry