reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

a85 zadzwoń do swojego ginka i zapytaj czy masz się tym martwić. Po co masz się denerwować jeżeli mogą to być zwykłe przypadłości ciężarówki. A jeżeli coś niezwykłego to powie jak temu zaradzić i czy konieczna jest wizyta u lekarza. Ja mojemu co chwile zawracam głowę, już się do tego przyzwyczaił, chyba:-)

reklama
a85 idz na L4 i nie miej wyrzutow, wszak jestes w ciazy i jestes uprzywilejowana :-) a co do twardosci i opuchlizny to tak jak pisala dominic, skontaktuj sie z lekarzem, pewnie zaleci odpoczynek. Ja ze swojej strony proponuje odpoczynek z nogami do gory, duzo wody i na twardnienie brzuchola no-spe najlepiej forte, nie zaszkodzi, a pomoze.

Marcelina widze ze planujesz tak jak ja, byc z dzidzia conajmniej rok, ja zobacze jak bedzie z kasa, bo wyjdzie mi chyba 3-4 m-ce wychowawczego, bezplatnego, ale jak dam rade to przedluze jeszcze o roku lub dwa.

U nas też może być ciężko.. bo mąż zarabia tylko trochę więcej niż ja.
Więc brak mojej wypłaty od lutego do sierpnia to brak 50 % środków.. a mam jeszcze 2 psy, które chłoną 350 zł miesięcznie.
Martwie się, ale w dupie to mam za przeproszeniem.
Będziemy jeść chleb z margaryną jak trzeba będzie.
Może w międzyczasie mąż dostanie jakąś podwyżkę?
Mam też taką nadzieję.

Ciąża trafiła mi się z zaskoczenia, jestem też na pewno troszkę dziwna i kontrowersyjna- tak się bynajmniej czuję w tym licznym gronie czasem :-D ale akurat w kwestii dziecko-praca to nie zamierzam być mamą na 1/4 etatu dla tak małego dziecka.

a 85- zadzwoń do lekarza najlepiej i zapytaj. Ja bym tak zrobiła, to moja też pierwsza ciąża i gdyby nie to forum to pewnie wisiałabym na telefonie lekarza cały czas :-D

Witam się piątkowo:-)
Zaraz muszę uciekać jakieś ciasto kupić ( o ile jeszcze coś w sklepach będzie) bo cholerny piekarnik nam się zepsuł:-)
Ale mniej roboty przynajmniej:tak:

a85
zrobiłabym tak jak mówią koleżanki!

Gratuluję tych Waszych chłopców! Coś ich dużo w tym naszym sierpniu! :tak:

Dominic szybko zleci ten miesiąc i wszystko będzie urządzone:)

A u nas tzn u babci na święta będzie cała najbliższa rodzinka, aż w szoku jestem, dawno takiego grona nie było:-)

Hej witam się piątkowo.
Ł. ma wolne, jupi! Będzie sprzątał a ja śmigam do fryzjera i na małe zakupy jeszcze.
Wczoraj stałam przy kuchni do 12 w nocy i dziś ledwo się ruszam.

Mam pytanie czy wszystkie już czujecie swoje fasolki? Ja ciągle nic. Martwić się chyba pora?:-(

Hej witam się piątkowo.
Ł. ma wolne, jupi! Będzie sprzątał a ja śmigam do fryzjera i na małe zakupy jeszcze.
Wczoraj stałam przy kuchni do 12 w nocy i dziś ledwo się ruszam.

Mam pytanie czy wszystkie już czujecie swoje fasolki? Ja ciągle nic. Martwić się chyba pora?:-(

A kiedy byłaś ostatnio na usg?
Pierwsze ruchy czasem odczuwa się później, ale na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, żeby być spokojniejszą.

akutan, a gdzie masz łożysko?(ale się na nie uparłam, nie szuszu?:D) Bo może to przez to jeszcze trudno Ci wychwycić? Sama mam na przedniej ścianie i mimo, że to moja 2 ciąża to poczułam przez to ruchy później no i szału nie ma z nimi, gdybym nie wiedziała jak to na początku wygląda w ogóle bym nie wpadła na to, że to mały ludek ;) ( i przez to że czułam ruchy słabo spytałam się sama lekarza, gdzie mam to łożysko bo ruchy są jakieś takie delikatne i mnie oświecił, że jest faktycznie na przedniej). Ale jeśli masz obawy, to popieram zdanie dziewczyn, że skontaktuj się z lekarzem.

To fakt, to ważna sprawa gdzie łożysko jest;-) Ja mam na tylnej ścianie a ruchy i tak przeważnie jakieś słabe, ale wczoraj wieczorem dał czadu, więc już spokojniejsza jestem:-)
Dziewczyny, jak odczuwacie rozchodzenie się spojenia łonowego? Od kilku dni mam tam takie dziwne odczucie (ciężko mi to opisać), nie boli tylko jest trochę nieprzyjemne, nie wiem czy to to czy coś innego;-)

reklama
Hej!

A u Nas właśnie padał przelotny deszczyk,ale nadal jest wprost bosko i ciepło. Zaraz zrobię sobię kawkę i muszę posprzątać mieszkanie żeby na Święta było czysto i przyjemnie.
Akutan - pójdź do lekarza..lepiej żeby zobaczył co jest grane ...
Marcelinaa- doskonale wiem co mówisz o pieniądzach. Ja 'odeszłam'z pracy z dnia na dzień i dopiero teraz,po kilku miesiącach potrafię jako tako wyżyć za ten marny chorobowy... i żal mi było tej mojej kochanej wypłaty,ale dzidzia najważniejsza. Na pewno sobie poradzicie,a nuż Mąż dostanie jakąś podwyżkę :-) ja na pewno wrócę po 6 miesiącach,ale już nigdy na cały etat, tylko na 3może 4 dni...
Ja znowu dzisiaj cała mokra się obudziłam w nocy. Nie wiem czemu aż tak bardzo się spociłam... :zawstydzona/y:
To chyba na tyle... miłego dnia Dziewczyny!

Do góry