reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Heloł!

O rany, jak mi się nie chce wziąć za sprzątanie, buuuuuu... Dobrze, że okna pomyłam i młodego pokój posprzątałam, to teraz już z górki.

Marcelina, jestem tego samego zdania co dziewczyny:tak:. Też miałam takie podejście do pracy, że bardziej się nią przejmowałam niż sobą. Ale olałam to. Niech szefostwo się martwi, nie Ty.
EwaK, idź do lekarza, skonsultuj ten świąt skóry, żeby przynajmniej wykluczyć cholestazę, upierdliwą przypadłość w czasie ciąży.
Dominic, z facetami tak już jest. Gadżeciarze, hehehe
Pozdrwowienia dla Monili i współczuję tego lerzenia w szpitalu jeszcze tyle czasu, ale dla malucha wszystko:tak:
Tonya, szerokiej i spokojnej drogi dziś :tak:
Dla reszty babeczek miłego dnia!

reklama
Dziewczyny cześć.
Tak sobie czytam i nachodzi mnie myśl, że te dodatkowe tygodnie po macierzyńskim można brać tylko raz, więc jak weźmie się 2 tygodnie to nie 4. Ale pewności nie mam- tak tylko sobie myślę.
Marcelina- trochę Cię rozumiem, też jestem taka, że praca była na 1 miejscu, przeżywam, denerwuję się, wolę jak moi klienci są przeze mnie obsługiwani i długo miałam okropne wyrzuty, że zostawiłam dziewczyny same. U mnie to było dosłownie z godziny na godzinę, bo miałam plamienia i wylądowałam w szpitalu a później leżenie na płasko przez 2 miesiące. Teraz też jak już jestem na chodzie ciągle zastanawiam się czy nie wrócić. Ł. zabrania, bo te plecy, przy kompie można nam siedzieć tylko 4h. No i się mnie pyta czy już zapomniałam jak mnie karetka niedawno zabierała. Pracuję w openspace. Gdzie człowiek na człowieku, komp przy kompie i stresu tyle, że głowa boli. Ale skoro do tej pory dziewczyny dawały radę to teraz nie będę ich na 2 miesiące dezorganizować. A nie wiem jak bym wysiedziała z tymi plecami. Dlatego moim zdaniem jeśli oczywiście się da (a powinno) idź na L4 i się nie zastanawiaj. Praca nie zając.
Devi- mam nadzieję, że samochód śmiga i jedziecie na święta do rodzinki.
A85- proszę przekaż i ode mnie pozdrowienia Monilli
Tonya- też używam tego adaptera i jestem bardzo zadowolona. A zwłaszcza teraz jak już mój arbuz taki sporawy. Przynajmniej czuję się bezpiecznie. No i życzę szerokiej drogi- dwójką i krajem:D

A zapomniałam EwaK. jesteś pod stałą opieką alergologa?
Byłam wczoraj u swojego i powiedziała mi, że wapna w ciąży nie można wiele. Max 500 mg dziennie i też nie długo. Ale to każda pacjentka musi mieć indywidualnie dobierane leczenie w ciąży, dlatego mam do niej śmigać 1 w miesiącu.

Witam sie dziewczynki ..
dzisiaj znowu piekny dzien,az chce sie gdzies polazic,wczoraj bylismy nad jeziorkiem Marcelo sie denerwowal bo co odslonilam brzuszek na slonko to ten odrazu kopal.:-p

Zaraz trzeba zmykac na jakies przedswiateczne mniejsze zakupy ..ajjj nie lubie tego :/ ale jak trza to trza.

Oczywiscie pozdrowienia dla Monili niech sie trzyma bidulka i duzo usmieszkow przesylamy .

a to z wczorajszego wypadu:
200420111247.jpg 200420111244.jpg

Tonya - udanej i bezpiecznej podróży !
Maggie - eee no właśnie.. ktoś tu niedługo wychodzi za mąż :-):-) dojdzie do Ciebie w dniu ślubu :-)
Lana - trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!

Idę się wziąć za robienie sałatki jarzynowej. Słonecznego dzioneczka :-D

a85 dzieki za wiadomosc i pozdrow Monile ode mnie rowniez;-)
Ciekawe co z Kasica???????
Nadzieja moglabys zajrzec od czasu do czasu:p
Ewa jak mus to mus lepiej siedz w domu niech ci sie polepszy...
Lana 3 mam kciuki:-)
Devi licze ze autko narawione??
Maggie nom Wasz dzien juz tuz tuz;D
Tonya szerokiej drogi dojedzcie szczesliwie:-)
Marcelina uwazam jak wiekszosc idz na l-4 to nie Twoj problem....
Malinowa super okolice:-)
Ja umylam autko frend byla z dzieciakami na troche u mnie a teraz opadlam z sil chce mnie cos dopasc a nie umie i straszliwie sie mecze... chyba zahacze o lozko moze jak poleze to mi przejdzie, ale szkoda mi takiego ciepelka i pieknej pogody...

reklama
Sernik już stygnie, jeszcze pakowanie zostało...ale mi to wszystko wolno idzie...:-D No ale mężus wraca po 17 więc mam jeszcze trochę czasu żeby się wyszykować

Akutan
co do tych dodatkowych tygodni macierzyńskiego, to jak sie dowiadywałam, to powiedziano mi, że jak pierwsze dwa dodatkowe wyjadą mi na styczeń to piszesz wniosek drugi raz i masz kolejne dwa tygodnie...

Malinowa super fotki :-)

Sagaa uważaj na siebie, żeby nic Cię nie dopadło, bo na Święta leżeć w łóżku to jednak pech...

LANa też się do kciuków dołączam!

Nie wiem na czym to polega, ale zawsze jak siadam do BB to mały zaczyna kopać, chyba mam Was pozdrowić od niego :-)

Do góry