reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej Wam dziewczyny;-)
Dominic czym sie tak narazila Twoja 2 polowka??;-) Pracuj spokojnie:-)
Devi mm nadzieje ze auto naprwaione i jedziesz dzis juz na swieta???
Ewa rzeczywiscie masz niecikawie... zdrowka dla Waszej trojeczki zycze:-)
Anulek dziwnie jak szlam prv na badania to nigdy nie musialam miec skierowania....
czesc Malgosia i Susumali ;-)milej pracki zycze:-)

reklama
sagaa - dzięki :) dzisiaj muszę się szybciej wyrwać z pracy bo śpię na siedząco :) a pogoda taka piękna że aż mam ochotę zrobić porządki w domku :)

hej,

ja też już w pracy. Zanim Was zczytałam od wczoraj to się 9.00 zrobiła :szok:.

Ja pracuję do końca czerwca. Potem L-4 na miesiąc bo termin na początek sierpnia.

Na basen mam pozwolenie ale jeszcze nie doszłam, bo ciagle coś: gips Franka, drapanie w gardle....ech zebrać się nie mogę. a strój przymierzałam 3 tygodnie temu i był ok ale teraz to nie wiem :baffled:.

Glukozę robiłam prywatnie i miałam kartkę od gina. A proszek kupiłam. Ja piłam 50g i wcisnęłam pół cytryny i nie było takźle. Tylko pod koniec już słodko bleeee.

Shadow witaj i pisz!

Dominic mnie póki co stopy się nie pocą. I nawet nie puchną a ciśnienie mam niskie bardzo. Za to skarpetki powyżej kostki się odciskają.....ale ja dużo siedzę więc krążenie siłą rzeczy w nogach gorsze :no:.
EwaK zdrówka i końca kłopotów chorobowych.
devi mam na dzieję, ze mąż wróci i na Święta zdążycie.

Aaaa i ma świeże info......nie wiem czy już to się wyjaśniło, bo długo nie pisałam/czytałam ale kiedyś była mowa o dodatkowym macierzyński, dłuższym ojcowskim w 2012 roku. I wczoraj właśnie dostałam oficjalną odpowiedź z Państwowej Inspekcji Pracy, bo tam mnie ZUS odesłał. W styczniu skończy mi się te dodatkowe 2 tygonie urlopu macierzyńskiego i należą mi się jeszcze 2 (bo od 2012 jest już 4 tyg. u. dodatkowego). To samo dotyczy gdy zwykły macierzyński skończy się w 2012. I jesli ojciec dziecka weźmie tacierzyński w 2012 (a będzie to w ciagu 12 m-cy od urodzenia się bobasa) to dostanie 2 tygonie.
Także jest oficjalna decyzja urzędowa w tej sprawie :-).

a mój M. wybiera się na miesiąc tacierzyńskiego:) A jak mu powiedziałam ,że jest tylko tydzień to się mocno zdziwił:) JJ ja tez mam termin na początek sierpnia i ja ostatnio liczyłam to nie załapię się na 2012 rok? Coś pomyliłam?

A co do basenu to ja już byłam 4 razy:) A kostium kupiłam najzwyklejszy w Decathlonie...
Ewka życzę zdrówka dla Was wszystkich...

Witam wcześniej niż zwykle:D
Ale obudził mnie Pan ze sklepu, ktory chce kupić pająki od mojego M. To jego hobby wiec mu strasznie ich szkoda...

Wczoraj spędziliśmy na działce pół dnia... Cholera nie umiałam wczoraj nogami ruszac tak mnie bolały, dzisiaj trochę mniej ale i tak czuję wszystkie swoje mięśnie...

A na basenie w ciąży byłam tylko raz i nie dość, że złapałam infekcji pochwy, dróg moczowych to jeszcze grzybicy stóp:angry:
O! I powiedziałam, że do rozwiązania nie wejdę już do basenu. A co najlepsze to był basem w 3- gwiazdkowym hotelu... znaczy przy hotelu ale do niech należał basen... Jak mieć szczęście to już na całej lini, a pływać to ja uwielbiam... A w lato to nie wiem co będę robić... Jesteśmy otoczeni samymi jeziorami i nie wyobrażam sobie lata bez wejścia do wody... Hm... będę musiała sie doktorka popytać czy mogę:-)

A takiej ochoty na piwko mi zrobiłyście, że też sobie kupię Leszka na święta (free oczywiście;-)) Ehh... Od początku mam takiego smaka na whisky z cola...

Dziewczyny.. jestem roz****na...
właśnie przyszła Młoda z chorobowego i powiedziała, że rezygnuje.
Nie mam zastępstwa.. a wizja mojego odpoczynku na L4 właśnie się rozmyła...............

reklama
Do góry