reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

gosiek071, raz ze mnie tak pociekło w urzędzie w poprzedniej ciąży(okolice 7-8 miesiąca co prawda), że pobiegłam do toalety, rzucając wszystkie papiery, bo myślałam, że rodzę:D ale to był fałszywy alarm i czasem się tak zdarzało potem;). Chyba nie masz czym się martwić:)

reklama
Sliczne ciuszki LANA!!!:))
tez się muszę wybrać na jakieś zakupki dla siebie :) w spodnie się mieszcze,ale na ciasno :) nie mogę gniesc Maluszka,a w czyms do pracy chodzić muszę :)

ja tez chodzę po nocy sikac, dzisiaj aż mnie brzuch bolal tak mi się sikac chciało w dodatku snilo mi się,ze jestem w ubikacji, dobrze, ze się nie posikalam!!!:))

a codziennie tez muszę mieć wkladke bo mokro :p

z tym nocnym sikniem to ja też tak mam raz w nocy to standard ale zdarza się i 2*,a pózniej zasnąć nie mogę-masakra ,a wkładki to też niestety muszę nosić bo biorę od początku ciąży luteinę 2*po 2 dopochwowo.Dyskomfort okropny przy tych tabletkach bo jak czasami stoję w sklepię lub idę miastem a tu nagle trach coś mi leci :sorry: jakbym się posikała-ale to wszystko dla dobra dzidzi jak mus brać piguły to mus:-)

Witam dziewczęta :-)

Na początku muszę się pochwalić, że coraz bardziej czuje mojego szkraba :-) Dzisiaj rano jak leżałam standardowo miałam dłonie na brzuchu i nagle poczułam, że mała się rusza i chyba się pleckami odwróciła, bo poczułam nagle takie małe wypiętrzenie i twarde w jednym miejscu, ale po kilku sekundach już tego twardego nie było- super uczucie:-)

Oli.B tak, tak to ja wygrałam telewizor ;-) Muszę przyznać, że zadowolona jestem;-)

josia też mam takie kłucie wręcz skurcze w podbrzuszu, raz silniejsze raz mniej, ale towarzyszą mi każdego dnia. Mój gin powiedział, że jest to normalne. Nazwał nawet te skurcze jakoś i powiedział, żebym się nimi nie przejmowała puki do tego nie dojdą krwawienia i chyba w momencie skurczu nie dojdzie do bólu, rwania w kręgosłupie. I jak chce mogę brać no-spe, ale jej nie biorę, bo musiałabym chyba codziennie ją łykać...
Co do mięsa to moja mama mi opowiadała, że jak była w ciąży to jak nawet poczuła zapach gotowanego czy też smażonego mięsa to było jej niedobrze, a tym bardziej go nie jadła.

Mał-gosia ja byłam trochę chora pod koniec grudnia, głównie zmagałam się z bólem gardła, miałam bodajrze zapalenie krtani to lekarz przepisał mi lekarstwa na bazie ziół które właśnie mogą stosować kobiety w ciąży. Ale nie mogę sobie przypomnieć jak one się nazywały, ale cena ich była z tego co pamiętam słuszna...

susumali przepraszam, ale wczoraj z tych emocji to pomyliłam miasta, mój poleciał wczoraj z Berlina nie do Manchesteru, ale do Nottingham... Przepraszam...

Cześć Dziewczyny!
Nie odzywalam się bo zła jestem na mojego! Zapodzial gdzieś ten akt urodzenia i nic nie poszliśmy załatwiać! Nie chce brać ślubu nawet cywilnego w post...a teraz już nie uda się na 5:( w pon powinien być drugi akt urodzenia przyslany!i dopiero wtedy się dowiem kiedy...

Agu_la ja będę się nazywała tak samo jak mojego mama i tez nie chce, ale nie zostanę przy swoim nazwisku i jego bo za długie oba, za to moja bratowa tez Ania :) i nazywa się tak jak ja teraz! :)

a85 przykro mi, ze nie udało się załatwic na 05.03 ja na początku też chciałam te datę ale mój P. bardzo ale to bardzo się ociągał aby wziąc dzień wolnego na załatwianie no i tak zeszło:wściekła/y:
a co do nazwiska to ja jakoś nie chcem się nazywać jak moja szwagierka ... jakoś mi to nie w nos;-) choć też dużo kratek mi zajmie podpisywanie (tak stwierdził P.):-D
a ja własnie załapałam megatotalnie wielkiego doła i nie wiem dlaczego... jakieś głupie mysli,wątpliwości i wogóle jakoś dzień do bani się zrobił i oby się to nie przeciągneło przez cały weekend bo masakra będzie:angry:

Mimo wszystko pójdę z tym skierowaniem do szpitala .. Lepiej dmuchać na zimne ;)

devi-tak na Brochów , wydaje mi się że to jeden z najlepszych szpitali we Wrocławiu :)

gosiek- jasne, jak masz skierwoanie to jedz do szpitala..tam wszytsko dokladnie sprawdza:) Rodzic tez zamierzasz na Brochowie?? Ja choc widze ten szpital z okna aktualnie planuje poród w Oławie.
Trzymam kciuki za te pobyt w szpitalu :)

A ja siedze i słucham piosenek dla dzieci :) tylko arke noego omija bo ich piosenki mnie rozwalaj i wciaz bym plakała :)

Hejka Dziewczyny!
Nie wiem gdzie mogę to napisać ale brałam przez długi okres duphaston (data ważności czerwiec 2015, kupowany w styczniu w aptece) jestem już przy końcu i ginekolog kazał odstawić już do porodu nie będę brała wykorzystałam tylko 3 tabletki. Opakowanie posiada 20szt po 10mg w opakowaniu zostało 17szt nie ruszone w idealnym stanie. Normalnie w aptece kosztuje 40zł ja sprzedam za 20zł + przesyłka (zwykła) 2zł lub 4zł (polecony) (chyba że chcesz za pobraniem to sie dogadamy) Jeżeli któraś z dziewczyn była by chętna bo lekarz jej zapisał (oczywiście nie życzę nikomu) to zachęcam. Napisz na PW, jeżeli masz też jakieś pytanie do mnie to pisz zawsze chętnie odpisze.
Pozdrawiam Zobacz załącznik 331491

Witam wieczorna porą:))) Ostatnio malo sie udzielam ale jestem na bierzaco. 2 dni temu poczulam cos dziwnego tzn nie mialam tak wczesniej, w dole brzucha czulam taka twarda kule, jakby stwardnialo mi podbrzusze. W sumie nie bylo to bolesne tylko takie rozpieranie raczej dyskomfort niz bol. Nie wiem co to ale powtorzylo sie jeszcze 2 razy o roznych porach, zastanawiam sie czy skurcze Braxtona moga wystepowac juz pod koniec 4m-ca?? Jakbym nie dotknela brzucha to bym nawet nie zauwazyla... To moja pierwsza ciaza i nie wiem naprawde czy to nie za wczesnie?? Dodam ze jestem szczupla i takie napiecie (twardnienie) czulam tuz pod skora.

reklama
AGu LA nie dziwne sie ze masz dola skoro tymczasowo sie nie uklada, ale zycze Ci bardzo zeby jednak wszystko sie ulozylo, trzymam kciuki!

MYSZKA troche chyba za wczesnie na skurcze...moze po prostu macica sie rozrasta, to dla mnie jedyne wytlumaczenia, no albo dzidzia sie rozpycha?

PETUNIA gratki dla ruchow dzidzi!

Do góry